Lifestyle: K-Swiss Stripe Shifter

Waar mensen pakweg twintig jaar geleden nog gewoon een praatje maakten op straat, zijn er tegenwoordig heel andere communicatiemiddelen. Praten via mobieltjes en computers kenden we al, je mening laten weten via een t-shirt is ook niet origineel meer, dus het werd hoog tijd voor iets nieuws. En dat is er nu: een pratende sneaker!Nou ja, praten is misschien wat overdreven, maar communiceren kun je wel degelijk met de Stripe Shifter. De vijf strepen aan de zijkant zijn namelijk verschuifbaar. Dat is natuurlijk sowieso al erg leuk, ik kan er persoonlijk flink zoet mee zijn op een saaie verjaardag bijvoorbeeld, maar nog leuker is dat de verschillende codes een wereldwijd afgesproken betekenis hebben of krijgen.

Op dit moment zijn er vijf afgesproken codes vastgelegd: I'm single, Peace, Want 2 Play?, Respect en I'm in love, maar de bedoeling is dat dit de komende tijd met behulp van jongeren wereldwijd wordt uitgebreid. In Nederland kun je daarvoor terecht op http://www.kswiss.nl. Hier zie je de reeds ingestuurde codes van anderen, en kun je je eigen code insturen. En als je dat snel doet, maak je ook nog eens kans om op 19 januari met naam en code in de Metro te staan, plus dat de inzender van de leukste code per Foot Locker filiaal een paar Stripe Shifters krijgt.

Allemaal leuk en aardig, maar naast communiceren moeten schoenen ook nog een andere vrij essentiële eigenschap bezitten: ze moeten lekker lopen! Wij hebben de schoenen uitgebreid geïnspecteerd en getest, en kunnen niet anders dan concluderen dat het prima schoenen zijn. Degelijke kwaliteit, goed afgewerkt en gemaakt van soepel leer. Ook de verschuifbare strepen doen het prima: elke streep is in wezen een verstevigd stukje stof dat in twee delen (kleuren) is verdeeld. Door middel van een klein palletje kun je de streep naar boven of beneden laten bewegen. Dit gaat wat stroef, maar dat is eigenlijk maar goed ook: je wilt natuurlijk niet dat je als boodschap 'I'm in love' hebt ingesteld, en na tien minuten wandelen opeens met 'afgezakte strepen' die 'I'm single!' roepen rondloopt...Alles bij elkaar optellend zijn de Stripe Shifters niet beter of slechter dan vele andere sportschoenen in dezelfde prijsklasse. Maar het concept van de bewegende strepen, en vooral het idee om daar een wereldwijde 'taal' van te maken, maken deze schoenen speciaal. Petje af voor K-Swiss, je moet er tenslotte maar op komen!

De Stripe Shifters zijn vanaf 26 januari verkrijgbaar bij Foot Locker (alleen de mannencollectie), in de weken erna wordt het assortiment uitgebreid en ook verkocht bij alle andere K-Swiss verkooppunten.Merk: K-Swiss Stripe Shifter Te koop vanaf: 26 januari 2006
Prijs: 89,00 euro Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!