'Beroerte Sharon geschenk van Allah'

De hersenbloeding die de IsraŰlische premier AriŰl Sharon geveld heeft, is een geschenk van Allah. Dat heeft de leider van het radicale Volksfront voor de Bevrijding van Palestina-Algemeen Commando (PFLP-GC), Ahmed Jibril, vandaag gezegd. Jibril: ''Wij zeggen onomwonden dat Allah groot is en deze slager met zijn wraak kan treffen. Wij danken Allah voor dit geschenk. Sharon zal de geschiedenis ingaan als een man die de Palestijnen onnoemelijk veel schade heeft toegebracht.''

In de Arabische wereld wordt de situatie rondom Sharon tot in detail gevolgd. Tv-zenders deden gisteren en vandaag non-stop live verslag vanuit Jeruzalem, waar Sharon in het Hadassah-ziekenhuis voor de tweede maal een urenlange operatie onderging.

Veel radicale Arabieren haten Sharon tot op het bot. Toch prees een Palestijnse commentator op de zender Al-Arabiya Sharon echter als de eerste IsraŰlische leider die is opgehouden te beweren dat IsraŰl recht heeft op al het Palestijnse land. Een woordvoerder van Hamas daarentegen zei te verwachten dat de situatie in het Midden-Oosten zal verbeteren als Sharon, ''een dictator en moordenaar'' van het politieke toneel verdwijnt. Aan de andere kant zijn er ook veel Palestijnen die zich zorgen maken over de toekomst van het Palestijns-IsraŰlische vredesproces zonder Sharon.

De Palestijnse leiders Mahmoud Abbas en Ahmed Qureia hebben hun bezorgdheid geuit over de toestand van de IsraŰlische premier.