Spurs vaster in subtop

Michel (Baraja)
Tottenham Hotspur heeft gisteravond bij Manchester City uitstekende zaken gedaan. De equipe van Martin Jol won met 0-2 en staat nu vaster op de vierde plaats.

Manchester City creëerde gedurende het complete duel nauwelijks kansen. Tottenham Hotspur was van meet af aan de dominante ploeg, maar had een fout van Sylvain Distin nodig om op voorsprong te komen. De Fransman wilde een steekpass van Stalteri over de lijn laten lopen, maar dat was buiten de ijverige Aaron Lennon gerekend. Lennon hield de bal binnen en bediende Mido: 0-1. Vlak voor rust kreeg Keane de kans op het vergroten van de marge, maar de Ier miste.

Ook in het tweede bedrijf kon City niet imponeren. Spurs heerste, met als uitblinkers Lennon en het middenveldduo Carrick/Jenas. Het was dan ook geen verrassing dat de Londenaren acht minuten voor tijd het eenzijdige duel op slot gooiden. Mido verlengde een uittrap van keeper Paul Robinson met zijn hoofd en bereikte daarmee Keane. De Ier was nu wel trefzeker. Martin Jol was zeer tevreden: ”Het is een droom om aan het begin van januari al veertig punten te hebben verzameld. Vandaag misten we Davids, King en Tainio, maar hebben we toch redelijk makkelijk gewonnen.”


Stand aan kop:
1. Chelsea 21-58 (46-10)
2. Manchester United 21-45 (40-17)
3. Liverpool 19-41 (28-11)
4. Tottenham Hotspur 21-40 (31-18)
5. Arsenal 20-34 (27-15)