Geboeide man springt 12 uur door woestijn

Icoon WeirdEen Amerikaanse kunstenaar heeft twaalf uur met aan elkaar geketende benen door de woestijn gesprongen. De man kampeerde in een verlaten mijnschacht en had zijn benen aan elkaar geketend om hier een tekening van te maken. Hij vergat echter waar hij de sleutel had gelaten.

De 26-jarige Trevor Corneliusien maakt wel vaker tekeningen in mijnen. Deze keer had hij een mijn in San Bernadino County in Californië uitgekozen. Omdat hij zijn eigen geketende benen wilde tekenen, bond Corneliusien een lange, dikke ketting rond zijn blote enkels. Toen de tekening af was, kwam hij er echter achter dat hij de sleutel van de ketens was kwijtgeraakt.

Corneliusien besloot hulp te gaan zoeken en hupte vervolgens urenlang door zand en over rotsen naar de bewoonde wereld. Na twaalf uur bereikte de kunstenaar uiteindelijk een benzinestation, alwaar hij de lokale politie belde. De politie zond vervolgens enkele mensen met de nodige gereedschappen, waarna de kunstenaar bevrijd kon worden. Hij heeft enkele kneuzingen opgelopen, maar verkeert in goede gezondheid.

Een woordvoerder van de politie meldde dat Corneliusien wel zijn schoenen had aangedaan voor hij aan zijn zware tocht begon. Ook had hij zijn tekening meegenomen, volgens de politie was deze zeer geslaagd.