Sharon na zware beroerte in ziekenhuis

Icoon AlgemeenPremier Sharon is vanavond opgenomen in het ziekenhuis Hadassah Ein Kerem in Jerusalem nadat hij zich aan het begin van de avond niet lekker voelde. Eerst dacht men dat Sharon een lichte beroerte had, maar later op de avond werd bekend dat de premier een zware beroerte heeft gehad en aan de beademing ligt.

Het Israëlisch kabinet is ingelicht over de toestand van de premier en zijn taken worden waargenomen door vice-premier Ehud Olmert. De 77-jarige Sharon is op 18 december al in het ziekenhuis opgenomen na een lichte beroerte. Hij zou morgen naar het ziekenhuis gaan om geopereerd te worden aan een klein gaatje in zijn hart.

Premier Sharon opnieuw getroffen door beroerte
Premier Sharon opnieuw getroffen door beroerte

Update 0:27 uur
De behandelende artsen van Sharon spreken over 'grote schade'. De Israëlische premier is vanavond meteen geopereerd. Volgens een directeur van het ziekenhuis Hadassah Ein Kerem hoeft de lichamelijke schade door de beroerte niet blijvend te zijn. Verschillende politici uitten echter de vrees dat de 77-jarige Sharon niet meer zal herstellen.

Volgens een woordvoerder van de Amerikaanse regering volgt president George Bush nauwlettend de ontwikkelingen rond zijn Israëlische collega. De 'gedachten en gebeden' van het Witte Huis zijn woensdag voor Sharon, aldus de zegsman.