FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 23 december 2005

Een week lang in de FOK!frontpage header?

Voor de actie Red een kind in Congo houdt popzender Radio 3FM deze week de Serious Request week. In deze week draaien Giel Beelen, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes muziek op betaald verzoek, wordt er airtime geveild en stellen BN'ers gesigneerde artikelen beschikbaar om eveneens te veilen onder de 3FM luisteraars. Alle opbrengsten hiervan gaan naar het Rode Kruis, ten bate van Congo.

3FM serious request


FOK! steunt deze actie en dat uiten we door iets uit ons eigen arsenaal te veilen. Zoals vaste users weten, kunnen adverteerders ook een plek kopen in de header van de Frontpage. Een week lang staat de uiting van deze adverteerder dan boven elke pagina die je op de FP bekijkt. Deze plek bieden we via de veiling van 3FM nu aan de hoogste bieder aan.

Heb je interesse in een plek in de header van de FOK!frontpage? Als je het hoogste bod doet krijg je een header, compleet in je eigen stijl, bijvoorbeeld de huisstijl van je bedrijf, je vereniging, favoriete band.. you name it!

De veiling verloopt via eBay. Ons aanbod vind je op deze pagina, waar je nog tot morgenmiddag 15.00 uur een bod kunt uitbrengen. Het volledige bedrag van je bod komt ten bate aan de Serious Request actie.

Update
De actie voor Congo heeft ruim 2 miljoen euro opgeleverd. Daarvan is 3250 euro afkomstig van de winnaar van ons deel van de veiling, waarvoor dank!

Ik wil alleen maar zwemmen

Ik heb gespijbeld. In plaats van traditioneel op de 22ste te beginnen met het lezen van De Avonden, ben ik vandaag pas van start gegaan. Dat boek met die nare Frits en zijn obsessieve gedrag met betrekking tot terugtrekkende haargrenzen. Iets waar ik me elk jaar meer over aangesproken ga voelen. Niet de vervelende Frits, wel de terugtrekkende haargrenzen. Het boek geeft me altijd een beetje een nare nasmaak. Het idee van een schim uit het verleden, die je heeft laten stikken op een naar moment. Zo een die je per toeval bij de afhaalchinees treft en welke ruw, maar tot mijn grote geluk, wordt onderbroken door een tussenkomende bestelling van een bak mihoen.

Uitslagen GGD Speelronde 24

Vanavond werden er acht wedstrijden afgewerkt in de Gouden Gids Divisie. Hieronder vind je de uitslagen.


BV Veendam – MVV 3-3
24. Siahaija 0-1
34. Caracciolo 0-2
46. Kolder 1-2
62. Kolder (pen) 2-2
69. Gommans 2-3
85. Drent 3-3

Scheidsrechter: Van Boekel
Geel: Ditewig, Buurmeijer (BV Veendam), Supusepa (MVV)
=====================================
Excelsior – Top Oss 2-2
9. Van Galen 0-1
20. Holman 1-1
37. Slory 2-1
58. Kazlauskas 2-2

Scheidsrechter: Steegstra
Geel: Ririhena (Top Oss)
======================================
FC Den Bosch – FC Zwolle 2-1
3. Davids 1-0
32. Powel 2-0
90. Jochemsen 2-1

Scheidsrechter: Van Dongen
Geel: Jochemsen, Van Dinteren (FC Zwolle)
Rood: Schol (FC Zwolle)
=====================================
FC Dordrecht – De Graafschap 0-2
13. Van den Ouweland 0-1
31. De Groot 0-2

Scheidsrechter: De Groot
Geel: Monteiro (FC Dordrecht)
=======================================
Fortuna Sittard – Cambuur Leeuwarden 1-3
13. Roosenburg 0-1
49. Taiwo 1-1
69. Roosenburg 1-2
74. Akerboom (ED) 1-3

Scheidsrechter: Van der Roest
Geel: Op den Kamp (Fortuna Sittard), Hooyboer (Cambuur Leeuwarden)
========================================
Go Ahead Eagles – FC Omniworld 1-4
60. Mihci 0-1
76. Mihci 0-2
80. Mihci 0-3
84. Ars 0-4
85. Schotman 1-4

Scheidsrechter: Makkelie
Geel: Van den Berg (FC Omniworld)
======================================
Stormvogels Telstar – Helmond Sport 2-1
1. Bruin 1-0
24. Bruin 2-0
53. Smeekes 2-1

Scheidsrechter: Winter
Geel: Jansen, Galatá (Stormvogels Telstar), Van der Ven (Helmond Sport)
=====================================
VVV-Venlo – FC Emmen 2-0
34. Van Kouwen 1-0
45. Meeuwis (pen) 2-0

Scheidsrechter: Van Meenen
Geel: Broers (VVV-Venlo), Karreman, El Khalifi (FC Emmen)
Rood: Schoenmakers (FC Emmen)
===================================


Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenVoor Tegen
1VVV-Venlo24513812
2Excelsior24504715
3FC Emmen24424630
4FC Volendam24423626
5FC Den Bosch24414535
6Helmond Sport23393837
7FC Zwolle24394230
8De Graafschap24363428
9MVV24353531
10BV Veendam24333433
11FC Dordrecht24322827
12Haarlem24323443
13AGOVV Apeldoorn24304142
14Top Oss24293039
15Stormvogels Telstar24262032
16Go Ahead Eagles24252942
17Cambuur Leeuwarden24242435
18FC Omniworld24203155
19FC Eindhoven23193342
20Fortuna Sittard24112253

Topscorers:
Powel – FC Den Bosch – 19
Van Dijk – FC Emmen – 16

Santa sucks? No, Rudolph sucks

Geen kerstfeest zonder cadeautjes daar waren we natuurlijk al eerder achter gekomen. Wie echter geen cadeautjes krijgt, kan in het uiterste geval nog altijd voor zichzelf een cadeautje gaan kopen.

Zo ook de kerstman natuurlijk en wat kan je nu beter kopen, wanneer je als kerstman de kerstdagen alleen moet doorbrengen, dan dit....?

(Oké, het filmpje is oud, maar is toch altijd leuk zo met de kerst...)

Wrestle Kingdom uit de verkoop gehaald in Japan

De worstelgame Wrestle Kingdom is, na een dag geleden uit te zijn gekomen, alweer uit de Japanse schappen gehaald. De reden is een fatale fout die in het spel aanwezig is. Deze fout zorgt ervoor dat het onmogelijk is je spel op te slaan op de harddisk van de Xbox 360, het zal alleen met een extern geheugenkaartje lukken. YUKE's, de developer, zal proberen de reeds verkochte exemplaren met de juiste versie te vervangen. Wanneer de goede versie in de winkels komt te liggen is echter nog niet bekend.Spaanse koning manipuleert kerstkaarten

Meer koninklijk fotonieuws, maar dan uit Spanje. De Spaanse koning Juan Carlos en zijn eega koningin Sofia lukte het in tegenstelling tot de Nederlandse koningin Beatrix niet om alle kleinkinderen bijeen te krijgen voor een foto. Met enig knip- en plakwerk werd op een kerstkaart van het vorstenpaar toch die suggestie gewekt.

Op de foto, die genomen lijkt in het koninklijk Zarzuela-paleis in Madrid, staan het koninklijk echtpaar met hun zeven kleinkinderen. Een wat nadere beschouwing doet echter het vermoeden wekken dat enkele kinderen niet echt aanwezig waren. Een woordvoerder van het paar gaf vandaag toe dat de foto is bewerkt. Door tijdsgebrek was het onmogelijk om alle kinderen bij elkaar te brengen.

Juan Carlos, Sofia en kleinkinderen

Nederlandse moslims doen aan kerst

Steeds meer moslims blijken in Nederland ook kerst te vieren en halen een kerstboom in huis. Het zijn vooral kinderen die aan hun ouders vragen waarom zij geen gezellige boom met lampjes in huis halen. Sommige ouders gaan overstag en kopen een boom.

Het feit dat kerst een christelijk feest is, maakt de meeste moslimouders echter wel schuw. Maar volgens Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur is kerst aan de ene kant een christelijk feest en aan de andere kant een wereldfeest dat in het teken staat van de winter. Het eerste wat moslims volgens haar overnemen is het gevoel van gezellig bij elkaar komen, de knusse huiselijkheid. Allochtonen hebben volgens Strouker als ze aan kerst doen ook geen religieuze motieven, maar gaan voor een feest van lichtjes en gezelligheid met de familie.

Conservatieve moslims zullen een 'christelijk symbool' als een kerstboom maar een raar gegeven vinden in een islamitische huiskamer. Moslims die wel een boom in huis halen kunnen deze echter ook beschouwen als een symbool van saamhorigheid en de lichtjes als het schijnsel van God/Allah, die het alleen maar zal waarderen als mensen samen feest vieren.

Jol wil Vlaar niet hebben

De soap rond Ron Vlaar heeft een erg vreemde wending genomen. Spurs-coach Martin Jol heeft laten weten de Nederlander eigenlijk helemaal niet te willen hebben.

Tottenham Hotspur en AZ bereikten afgelopen woensdag overeenstemming over een overgang en alleen de verdediger zelf moest nog beslissen. Hij zal nu zeker aan het twijfelen zijn gebracht, want coach Martin Jol van Tottenham Hotspur zit helemaal niet te wachten op Vlaar. Aan de huidige vijf centrale verdedigers van zijn club heeft Jol naar eigen zeggen genoeg.

AZ geeft aan zich niks aan te trekken van het standpunt van Jol. De club zal Tottenham Hotspur aan de overeenkomst houden als Vlaar aangeeft naar de Engelse club te willen vertrekken.

Beatrix dankt volk met foto van familie

Namens koningin Beatrix heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag een foto vrijgegeven van de vorstin en haar familie. Beatrix wil volgens de bijgevoegde verklaring op deze speciale wijze de inwoners van Nederland bedanken aan het eind van het jaar waarin ze haar 25-jarige regeringsjubileum heeft gevierd.

Op de foto, genomen door fotojournalist Raymond Rutting op Het Oude Loo in Apeldoorn, zijn behalve Beatrix haar zonen Willem-Alexander, Friso en Constantijn, haar schoondochters Máxima, Mabel en Laurentien en haar vijf kleinkinderen te zien.

Beatrix en haar familie
Beatrix en haar familie (klik op foto voor een grote versie)

Californische anti-game wet tegengehouden

Het laatste woord is nog niet gesproken over het verbieden van gewelddadige games in Californië. Een rechter heeft het voorstel, al voordat het aangenomen was, ongeldig verklaard. "Van deze wet zou in een rechtszaak waarschijnlijk niet veel over gebleven zijn omdat het te veel inbreuk maakt op de vrijheid van meningsuiting". Aldus rechter Ronald Whyte.

Hiermee komt hij tegemoet aan het verzoek van de ESA (Entertainment Software Association) en de VSDA (Video Software Dealers Association) om de wet ongeldig te verklaren voordat het tot een rechtszaak kwam.

De wet van Gouveneur Schwarzenegger zou het per januari 2006 voor verkopers onmogelijk maken om gewelddadige games te verkopen aan minderjarigen. Verkopers die zich hier niet aan houden, kunnen boetes verwachten van $1.000 dollar.

Hoewel telkens meer staten een dergelijk verbod willen instellen, wordt keer op keer door de rechtbank besloten dat deze wetten tegen de grondwet ingaan.

Wat Gouveneur Schwarzenegger nu gaat doen om de verkoop van gewelddadige games te beperken is nog niet bekend, maar het mag duidelijk zijn dat hij het hier niet bij zal laten.

Top 10 vreemdste case mods

quote:
Computers come in many different flavours, but apparently that ain’t enough for everybody. Case modding - the modification of a computer chassis - has become a big hobby for thousands of enthusiasts around the world.
Case modding is dus het aanpassen van de buitenkant van een computersysteem. En omdat er veel fantastische modellen gemaakt worden is er een lijstje verschenen met de tien vreemdste case mods.

'Blowverbod heeft etnisch smaakje'

Het blowverbod waarmee gisteren de Amsterdamse gemeenteraad akkoord ging, is ''bezopen''. Dat stelt de Bond van Cannabis Detaillisten (BCD) vandaag, die er bovendien aan toe voegt dat het een maatregel is ''met een hoog etnisch smaakje, uitsluitend bedoeld om Marokkaanse hangjongeren aan te pakken.''

In de Amsterdamse raad keurde donderdag onder meer VVD, CDA en PvdA het verbod goed. De PvdA ging daarbij pas laat overstag. Fel tegen was de linkse oppositie bestaande uit GroenLinks, SP, D66 en Amsterdam Anders/De Groenen. Met het blowverbod, dat één jaar geldig blijft, kan de gemeente een rookverbod voor softdrugs afkondigen voor specifieke straten of pleinen. Jongeren die daar een joint roken of wiet op zak hebben, krijgen een boete van 45 euro. Onder de 16 jaar is de boete de helft. Stadsdeel De Baarsjes wil vanaf 1 februari reeds een verbod instellen voor het Mercatorplein en de straten daar omheen. Bewoners klagen daar al geruime tijd over blowende jongens die urineren in portieken, deuren bekladden en ruzies uitlokken.

De BCD, waarin coffeeshophouders zich verenigd hebben, zei vandaag te betwijfelen of de politie het blowverbod wel kan handhaven: ''Al dertig jaar zitten er in de Amsterdamse metro junks die blowen, roken, spuiten en pissen. Zelfs dit kunnen we al niet eens handhaven. De nieuwe maatregel is symboolwetgeving.''

Wal-Mart moet betalen voor gemiste lunches

Icoon EconomieDe Amerikaanse winkelketen Wal-Mart is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 172 miljoen dollar. Het geld gaat naar een groep van 116.000 huidige en voormalige Californische werknemers van het bedrijf, die tijdens hun dienstverband ten onrechte vaak geen lunchpauze mochten opnemen.

De grootste particuliere werkgever van de Verenigde Staten en grootste winkelketen ter wereld weigerde jarenlang gehoor te geven aan een wet uit 2001, die bepaalt dat werknemers bij een werkdag van tenminste zes uur recht hebben op een onbetaalde pauze van een half uur. De Californische zaak was de eerste van veertig vergelijkbare zaken verspreid door de VS tegen het bedrijf. De advocaten van Wal-Mart hebben aangekondigd in beroep te gaan.

Canadese rechters keuren groepsseks goed

JustitieIn Canada is het vanaf nu legaal om groepsseks te hebben. Dat geldt ook voor seks tussen groepen mannen. De Hoge Raad herformuleerde daarvoor het begrip onfatsoenlijk. Dat geldt nu niet meer voor wat men in de volksmond ongepast noemt, maar wordt getoetst aan het onvrijwillig gebruik van geweld. Seks in het openbaar blijft onfatsoenlijk maar seks met tweeën, in trio's, met zijn vieren of in groepen, op afgelegen plekken en achter gesloten deuren, is voortaan wettelijk toegestaan.

De Hoge Raad kwam tot zijn oordeel in een hoger beroepszaak van een seksclubeigenaar die eerder werd veroordeeld vanwege het organiseren van orgiën. De hoogste rechters van het land kwamen echter tot de conclusie dat de bezoekers uit eigen vrije wil waren binnengekomen, dat niemand tot deelname werd gedwongen en dat men weliswaar geld moest betalen om binnen te komen, maar niet hoefde af te rekenen voor de seks onderling.

Brits fotomodel gek op Rebecca Loos

ShowbizzHet Britse fotomodel Louise Glover is helemaal hoteldebotel van Rebecca Loos. Na een wilde nacht met de Nederlandse heeft ze zelfs haar vriend aan de kant gezet. ''Door Rebecca klom ik tegen de muur op van extase. Ik had zoveel plezier dat ik zelfs mijn vriendje na achttien maanden dumpte en haar nu helemaal voor mezelf wil'', aldus Glover.

Volgens het Britse tabloid News of the World ontmoette Glover Loos drie maanden geleden in een Londense nachtclub. Glover, die tot nu toe een mannenverslindster was, zegt nog steeds contact met de Nederlandse te hebben: ''Ik voel me als haar geheime minnares. Ze is de droom van elk meisje.''

Loos, die het december nummer van de Nederlandse Playboy siert, had eerder een lesbische verhouding met het bekende lingeriemodel Jenny Shimizu.


Glover (op foto) in extase door Rebecca Loos

Game rondom nucleaire oorlogvoering

Onafhankelijke developer Interversion heeft een nieuwe game aangekondigd die de naam DEFCON zal dragen. De game draait om nucleaire oorlogsvoering, atoombommen gooien dus.

Er is nog niet veel over bekend, buiten feit dat het een multiplayer strategy game wordt waarin 2 spelers het tegen elkaar op moeten nemen.

"In DEFCON a player must manage their launch silos in an attempt to defend their major cities against nuclear attack while simultaneously launching their own attacks against the other player.

Nuclear subs, bombers, radar sites, the possibility of 8 hour marathon games played in real time in the background while at work and the typical Introversion style mean that DEFCON is shaping up to be another classic."

Binnenkort zal hier meer informatie te vinden zijn
Zakenman Van Anraat voor 15 jaar de bak in

Frans van AnraatZakenman Frans van Anraat (63) gaat een flink aantal eenzame kerstmissen tegemoet. Voor een rechtbank in Den Haag werd hij vandaag veroordeeld tot vijftien jaar cel wegens medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden in Iran en Irak. De Nederlandse zakenman zou tussen 1984 en 1988 chemische middelen hebben geleverd aan het regime van Saddam Hoessein.

Hoewel de rechter Van Anraat vrijsprak van volkerenmoord in Irak was de straf conform de eis van het Openbaar Ministerie. Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de zakenman wist dat de door hem geleverde chemische middelen voor het uitroeien van bevolkingsgroepen werd gebruikt. De wapens werden gebruikt bij de oorlog tegen Iran en tegen de Koerdische bevolking in Noord-Irak.

De rechtszaak was bijzonder omdat het het eerste proces over volkerenmoord tegen een Nederlander voor een Nederlandse rechter was. Van Anraat is tevens de eerste verdachte die in verband met de chemische aanvallen van het voormalige Irakese regime wordt veroordeeld.

Pikante foto's nicht Bin Laden in glossyblad

Icoon Not Safe For Work (NSFW)In het glossymagazine American GQ staan pikante foto's van een nicht van terroristenleider Osama Bin Laden. De 26-jarige Wafah Dufour poseert slechts gehuld in struisvogelveren op een bed en in een bubbelbad. Ze is de dochter van Bin Ladens halfbroer Yeslam en verdient haar brood als fotomodel. De vader van Osama en Yeslam heeft in totaal vijftig kinderen bij verschillende vrouwen verwekt.

Omdat Dufour op geen enkele manier in verband gebracht wil worden met haar oom, heeft ze de meisjesnaam van haar moeder aangenomen. "Iedereen brengt mij in verband met die man (Osama), maar ik heb niets met hem te maken." Verder beweert ze haar banden met haar overige vierhonderd familieleden van vaders kant in Saudi-Arabië te hebben verbroken.

De aanslagen in New York vond ze verschrikkelijk. "Toen ik dat hoorde, werd ik helemaal gek en moest ik hysterisch huilen. Het was alsof iemand mijn stad bombardeerde en ik wilde naar huis. Ik ben geboren in de VS en ik wil dat de mensen weten dat ik een Amerikaanse ben. Voor mij is New York mijn thuis."

Nadat Dufour in de Verenigde Staten geboren werd, leefde ze tien jaar in Saudi-Arabië. Tegenwoordig woont ze in New York, maar ten tijde van de aanslagen verbleef ze in Genève.


Wafah Dufour

Heerenveen en Ajax akkoord over Huntelaar

SC Heerenveen en Ajax zijn het eens geworden over de transfer van Klaas-Jan Huntelaar naar de Amsterdamse club. Als de aanvaller de medische keuring goed doorstaat zal hij vanaf 1 januari voor Ajax gaan spelen.

De Amsterdamse formatie had eerder al een akkoord bereikt met Huntelaar. De 22-jarige Dremptenaar zal een contract tekenen van 4,5 jaar. Ajax moet voor de overgang een bedrag van 8,5 miljoen euro op tafel leggen.

VS naturaliseert kunstschaatser voor Spelen

Tanith Belbin in actieWaar in Nederland minister Rita Verdonk en voetballer Salomon Kalou een felle juridische strijd voeren over het toekennen van het Nederlanderschap voor de laatste, doet men in de Verenigde Staten daar niet moeilijk over. De Canadese kunstschaatser Tanith Belbin kreeg donderdag het Amerikaanse staatsburgerschap, en kan daarom met haar partner Benjamin Agosto voor de VS uitkomen op de Olympische Spelen.

Het duo nam namens de VS al deel aan het wereldkampioenschap 2005 op de discipline ijsschaatsen, en won daarbij zilver. Ze zijn een belangrijke kandidaat voor de gouden medaille bij de Olympische Spelen in Turijn, in februari. Belbin kreeg donderdag samen met honderd anderen versneld het begeerde paspoort vanwege 'uitzonderlijk talent'.

Vlaar beslist na kerstdagen over zijn toekomst

Ron Vlaar maakt na de kerstdagen pas bekend waar hij na de winterstop gaat spelen. Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat de jonge verdediger van AZ een contract kan tekenen bij Tottenham Hotspur. Hij heeft de Engelse club echter om bedenktijd gevraagd.

De Alkmaarders en de club van trainer Martin Jol hebben inmiddels een akkoord bereikt over Vlaar. Afgelopen woensdag was de 20-jarige Hensbroeker in Londen voor een gesprek met de Spurs. Toen is afgesproken dat hij een aantal dagen na mocht denken over de eventuele transfer. Als Vlaar daadwerkelijk kiest voor een overgang naar Engeland zal de transfer snel afgerond worden.

Het is over het algemeen bekend dat Vlaar de Alkmaarse ploeg graag wil verlaten. Hij is namelijk niet te spreken over de rol die hij bij AZ vervult. Onder Louis van Gaal zit hij voortdurend op de bank. Vorige week barstte de bom en uitte Vlaar zijn ongenoegen in De Telegraaf. Hierin zei hij onder andere dat hij door Van Gaal gechanteerd zou worden. Vlaar weigerde namelijk om zijn contract te verlengen en hierdoor zou hij ook zijn basisplaats verloren hebben.

Vlaar heeft een aantal keer laten weten dat hij graag naar Ajax wilde vertrekken, maar er was een probleem: de Amsterdammers vonden de transferprijs te hoog. Deze was vastgesteld op 3,5 miljoen euro. Totttenham Hotspur had echter geen moeite met deze prijs, dus de kans is groot dat Vlaar na de winter in Engeland gaat spelen.

Veel klachten bij NOS nieuwe vormgeving

Icoon TelevisieDe NOS ontvangt de laatste dagen veel klachten over de nieuwe vormgeving van haar programma's. Zo storen veel mensen zich aan de achtergrondmuziek in het NOS-Journaal. Ze vinden de 'bonkende housedreun' irritant, een commercieel sausje, minachting van het publiek en afleidend. Slechthorenden hebben bovendien moeite de nieuwslezer te verstaan. De Nederlandse Vereniging van Slechthorenden en de stichting Bescherming Akoestisch Milieu zijn een campagne gestart die de NOS ertoe moet bewegen de achtergrondmuziek uit te zetten.

Ook is men niet tevreden over het licht. Klagers noemen het 'een lichtshow', en 'een grote lichtbak die pijn doet aan je ogen'. De NOS hecht naar eigen zeggen grote waarde aan de klachten. "We verzamelen alle reacties en gaan daar over een poosje met de hoofdredactie en andere betrokkenen nog eens goed naar kijken. Mogelijk wordt de huisstijl daarna op sommige punten aangepast. We zijn een publieke omroep, we willen er voor iedereen zijn."

Niet iedereen heeft echter problemen met de nieuwe vormgeving, want bij de omroep kwamen ook veel positieve geluiden binnen. "Mensen noemen het gedurfd en fris. Zoals voor alles geldt: zoveel zinnen, zoveel smaken." De NOS zegt begin 2006 nog eens kritisch naar de nieuwe huisstijl te kijken, en wellicht enige aanpassingen te maken.

The internet is for porn

Sommige characters van World of Warcraft hebben een liedje ingestudeerd. En natuurlijk hoort bij dit liedje ook een leuke clip. Het liedje heeft de volgende naam gekregen: 'The Internet is for porn".

Kijk en luister dus naar deze mooie videoclip, World of Warcraft - The internet is for porn. En swing eventueel lekker mee op de melodie en de zangkunsten van de characters.

Met dank aan Boy_Snakeye voor de submit.

Blessure Van Persie valt mee

De blessure die Robin van Persie afgelopen woensdag opliep in het bekerduel tussen zijn club Arsenal en Doncaster Rovers lijkt mee te vallen. De wedstrijd van komende maandag tegen Charlton Atletic komt nog wel te vroeg voor de jonge aanvaller.

Ook Thierry Henry mist waarschijnlijk deze wedstrijd vanwege wat problemen met zijn achillespees. Verder zit ook Quincy Owusu Abeyie in de lappenmand. Volgens Arsenal-coach Arséne Wenger is de speler twee tot vier weken niet inzetbaar. In de bekerwedstrijd die Arsenal won na strafschoppen, zorgde de Nederlander voor de 1-1. Niet veel later verliet de jeugdinternational het veld met een blessure aan zijn knie. Men dacht eerst dat hij anderhalve maand niet in actie kon komen, maar dit blijkt allemaal mee te vallen.

Boateng twee maanden uit de roulatie

George Boateng zal de komende acht weken toe moeten kijken. Een enkelblessure zorgt ervoor dat de speler van Middelsbrough voorlopig niet in actie kan komen.

De blessure van de middenvelder komt zijn club bijzonder slecht uit. In acht dagen worden er namelijk vier wedstrijden gespeeld. Manager Steve McClaren zit met zijn handen in het haar aangezien er nog meer spelers niet fit zijn. Een drietal andere middenvelders is ook nog niet inzetbaar. Gaizka Mendieta traint wel weer mee met de groep, maar speelt nog geen wedstrijden. Verder hebben Stuart Downing en Ray Palour nog niet getraind.

"Dit is een klap voor ons," zo zegt McClaren. "George is een belangrijke speler voor ons. Andere spelers zullen de komende twee maanden hun kans moeten pakken."

Discriminerende scholier (14) nog zeker maand vast

Icoon JustitieDe 14-jarige leerling van het Stedelijk Lyceum in Enschede die wordt verdacht van discriminatie op het internet na de dood van twee Turkse medeleerlingen, blijft nog zeker een maand vastzitten. Dat zegt zijn advocaat. Zijn uitlatingen op het internet veroorzaakten verdriet en hevige verontwaardiging onder docenten en scholieren van het Stedelijk Lyceum. Onduidelijk is nog of de jongen alleen disciminatie wordt verweten.

De scholier werd vorige week samen met een medeleerling opgepakt na uitlatingen als: "weer twee turken minder". Ook werd er een compilatie met foto's van de twee overleden jongens gemaakt, compleet met hakenkruis en racistische teksten. Al snel werd duidelijk dat de hoofdverdachte in voorlopige hechtenis bleef. Zijn medeleerling, een 13-jarig meisje, werd vrijgelaten wegens een geringe inbreng. Het is uitzonderlijk dat een minderjarige zo lang in hechtenis blijft.


De bewuste internetdiscriminatie (voor publicatie op FOK! zijn de overleden jongens onherkenbaar gemaakt)

Guild Wars kerstupdate

Na de Halloween update is het deze keer tijd voor een kerstupdate in Guild Wars. En niet zomaar één. Er zijn nieuwe quests, nieuwe NPC's en uiteraarde speciale kerstitems. Ook zijn een aantal gebieden (Ascalon, Lion's Arch, Tomb of Primeval Kings en Droknar's Forge) speciaal geskinned en hebben een winter/kerst thema.

Tevens is er een observer mode, waar je (met vertraging van 15 minuten om cheaten tegen te gaan) Guild battles kan volgen die op dat moment aan de gang zijn. Dus als de World Championships beginnen kun je met de beste teams ter wereld meekijken.

Overigens is Guild Wars niet de enige die rekening heeft gehouden met de feestdagen; ook in World of Warcraft is het kerst en sneeuwpret. Onder andere een aantal kerstquests en het rijden op een heus rendier behoort tot de mogelijkheden.

Maxwell overweegt aanvraag Nederlands paspoort

De Braziliaan Maxwell denkt er over om een Nederlands paspoort aan te vragen. De linksback van Ajax denkt dat hij op die manier zijn kansen op een lucratieve transfer vergroot.

Maxwell, die aan het eind van het seizoen Ajax gaat verlaten, heeft tot nu toe nog geen nieuwe club gevonden. Als hij een Nederlands paspoort zou hebben worden zijn mogelijkheden een stuk groter. De Braziliaan zal dan niet langer als speler van buiten de EU gelden en dat zou hem voor onder andere Italiaanse en Spaanse clubs aantrekkelijker maken, omdat in die twee landen beperkingen gelden voor het aantal niet-EU spelers dat een club onder contract mag hebben.

Maxwell woont al 4,5 jaar in ons land en daardoor komt hij in aanmerking voor een versnelde naturalisatieprocedure. Als hij een Nederlands paspoort krijgt, kan hij overigens niet voor Oranje uitkomen omdat hij al al interlands voor Brazilië speelde.

Momenteel is Maxwell herstellende van een ernstige blessure aan zijn knie. Als gevolg van die kwetsuur speelde hij dit seizoen nog geen minuut voor de Amsterdammers.

The Sims nu ook op postzegels

EA heeft vandaag aangekondigd dat het Franse postbedrijf La Poste de Sims-franchise heeft gebruikt op postzegels. Er zijn drie miljoen postzegels met Sims uitgegeven. Naast The Sims zijn er ook negen andere franchises uit de videogameindustrie opgenomen in de postzegelserie, die onder de naam 'Heroes of Videogames' zijn verzameld. Een setje van deze zegels kost 2,65 euro en is beschikbaar in de Franse postkantoren of op de website van het postbedrijf.Unreal Tournament 2007 launchgame voor PS3

Onlangs werd bekend gemaakt dat Unreal Tournament 2007 naar de PlayStation 3 gaat komen. In de laatste editie van PlayStation Magazine staat niet alleen een bevestiging van dit bericht, maar ook dat de game een launchgame voor de console wordt. Voorlopig staat het spel in de planning voor de lente van 2006, wat zou kunnen betekenen dat de PlayStation 3 inderdaad rond die tijd in de winkels komt te liggen. De ontwikkelaar van de game, Epic, werkt momenteel ook aan Gears of War die exclusief op de Xbox 360 zal verschijnen.Hubble vindt twee nieuwe manen bij Uranus

mailyourmom had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon RuimtevaartDe Hubble ruimtetelescoop heeft nieuwe gegevens over de planeet Uranus ontdekt. Uit beelden van Hubble blijkt dat Uranus twee manen meer heeft dan tot nu toe bekend was. De nu ontdekte manen hebben de namen Mab en Cupid gekregen. In totaal zijn nu 27 manen van Uranus bekend, die allen zijn vernoemd naar personages uit werken van Shakespeare en Alexander Pope.

Verder blijkt dat de planeet geen elf ringen heeft, maar dertien. De onderzoekers van het Amerikaanse SETI-instituut wilden met de zeer geavanceerde optische apparatuur de elf bekende ringen en de manen daarin bestuderen. Ze ontdekten echter meer lichamen om Uranus.

Vivendi ontkent interesse in SCi

In de Engelse media gaan er geruchten rond dat het Franse Vivendi Universal interesse heeft in een overname van het Britse SCi. Vivendi heeft vandaag echter aangegeven dat de geruchten niet berusten op de waarheid. Vivendi ontkent dat het bedrijf interesse heeft in een overname en het ontkent ook dat er een bod is gedaan. SCi gaf onlangs aan een koper te zoeken. Dit gaven ze aan nadat ze de Britse ontwikkelaar Eidos hadden ingelijfd.

Daan de populairste jongensnaam

AlgemeenLandelijk gezien is Daan de populairste naam die ouders hun pasgeboren zoon geven. Dat blijkt uit de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waar alle namen van pasgeborenen worden aangemeld voor de uitkering van de kinderbijslag. Op plaats twee staat Thomas. Bij meisjes zijn de namen Emma en Sanne bijna even populair.

Per provincie is er wel verschil. Zo zijn in Zeeland traditionele namen populair. Jan, Cornelis en Marinus vormen bij de jongens de top 3, bij de meisjes zijn dat Maria, Johanna en Adriana.

In de grote steden was de naam Mohamed veruit favoriet als naam voor pasgeboren jongens. In zowel Amsterdam, Den Haag als Rotterdam staat Mohamed (met één m in het midden) bovenaan. In de hoofdstad staat op twee Max en op drie Mohammed. in Den Haag is Muhammed twee en Casper drie; in Rotterdam is nummer twee Mohammed en drie Ayoub.

Per provincie:
Drenthe: Milan en Anouk
Flevoland: Dylan en Anna
Friesland: Jesse en Femke
Gelderland: Daan en Sanne
Groningen: Ruben en Anna
Limburg: Sem en Maud
Noord-Brabant: Daan en Maud
Noord-Holland: Max en Julia
Overijssel: Sem en Maud
Utrecht: Lucas en Eva
Zeeland: Jan en Maria
Zuid-Holland: Lucas en Anna
Grote steden: Mohamed en Sara

Blizzard sluit nog eens 18.000 WoW accounts

The War on Cheaters is nog lang niet over voor Blizzard. Het bedrijf maakte bekend dat er de afgelopen drie maanden nog eens 18.000 mensen geband zijn van de World of Warcraft-servers. Deze mensen maakten gebruik van cheats en/of hacks in combinatie met third-party software die in strijd zijn met de Terms of Use. Mensen hoeven echter niet bang te zijn dat er straks niemand meer over is om mee te spelen, aangezien er inmiddels meer dan 5 miljoen spelers rondlopen. Eerder zijn er al 2500 mensen geband van Europese servers. Lees ook ons FOK!dossier over de manier waarop Blizzard cheaters ontdekt.Notaris: 'Joost is de eerlijke winnaar'

Joost HoebinkDe Nijmegenaar Joost Hoebink heeft de vijfde editie van de realityreeks Big Brother eerlijk gewonnen. Dat meldt notaris mr. Aart Barkey Wolf, die namens dagblad De Telegraaf als waakhond naar de finale van het Talpa-programma was gestuurd. Barkey Wolf stelde vast dat de stemmingen volkomen eerlijk zijn verlopen.

Eerder deze week was oud-bewoner Gert-Jan de Boer naar de media gestapt met beschuldigingen over fraude met de sms- en belstemmen. Producent Endemol dreigde met een kort geding tegen De Boer en De Telegraaf, maar trok dit in nadat met de krant werd overeengekomen dat deze met een eigen notaris bij de eindronde aanwezig mocht zijn. "Het stemmen is volkomen transparant. Het systeem is helder en alles verloopt eerlijk", liet de jurist na afloop weten.

In de finale versloeg Joost zijn laatst overgebleven tegenstrever Roel met 51 tegen 49 procent. Opmerkelijk was dat de rangschikking tijdens de eindronde in alle tussenstanden gelijk bleef, gezien de grote schommelingen in tussenstanden bij eerdere exits. In de eerdere uitzendingen stonden de tellingen niet onder notarieel toezicht. Alleen het toekennen van prijzen aan de bellers en sms'ers zou met tussenkomst van een notaris zijn geschied.

De eindstand van Big Brother 2005

-
Nog veel meer over Big Brother lees je op FOK!'s eigen BBlog!!

Automobilist ziet eigen auto voorbijkomen

Icoon BizarEen bejaarde man uit het Zuid-Hollandse Goedereede stond raar te kijken toen hij zijn eigen auto voorbij zag rijden. Even later verdween de Citroën C3 in het water van het Haringvliet. De 78-jarige man had de wagen kort daarvoor bij de visafslag in Stellendam geparkeerd.

De bejaarde liep net de steiger op toen hij door een onbemande auto werd ingehaald. Toen de Goedereedenaar nog eens goed keek zag hij dat het nota bene zijn eigen auto was. De Citroën is later door de brandweer uit het water getakeld. Naar alle waarschijnlijkheid was de handrem niet goed aangetrokken of defect.

Greenpeace jaagt Japanners op

Icoon AlgemeenEen vloot met Japanse walvisvaarders is op de Stille Oceaan bij Antarctica op de vlucht geslagen voor actievoerders van Greenpeace. Dat zegt een woordvoerder van de milieuorganisatie. Greenpeace verstoorde gisteren met rubberbootjes de walvisvangst van de Japanners. Ze gingen tussen de harpoeniers en de walvissen doorvaren. Daarna zouden de Japanners zijn gestopt met de jacht en op de vlucht zijn geslagen.

Greenpeace bevindt zich met twee schepen in het gebied en stuitte eerder deze week op de walvisvaarders. "De vloot vaart in formatie op hoge snelheid noordwaarts. Er vindt geen walvisvaart meer plaats. Kennelijk zijn ze op de vlucht en proberen ze ons af te schudden", zei de Greenpeace-woordvoerder via de satelliettelefoon.

Niet Wotte, maar Burley bij Saints

Niet Mark Wotte,maar George Burley wordt de nieuwe coach van Southampton. De oud-trainer van Ipswich en Hearts is de opvolger van Harry Redknapp, die afgelopen week overstapte naar Portsmouth.

Wotte kondigde onlangs zijn afscheid aan als technisch directeur van Feyenoord. De verwachting was dat de Hagenaar bij de Saints aan de slag zou gaan. Ook voormalig trainer van NEC, Cees Lok, werd met de Engelse club in verband gebracht.

Bezopen taxichauffeur rijdt motoragent aan

Icoon PolitieEen 69-jarige dronken bestuurder van een taxibusje heeft bij Rijswijk een motoragent aangereden. De man viel op toen hij vannacht tegen een boom reed, en vervolgens zijn weg vervolgde. Een collega-taxichauffeur waarschuwde daarop de politie, waarna een motoragent het busje tot stoppen probeerde te dwingen.

Nadat de chauffeur een stopteken was gegeven en de agent zijn motor voor het busje had geplaatst botste de taxichauffeur tegen de politiemotor aan, die over de 30-jarige agent viel. "Hij is stomdronken", waarschuwde een passagier, die inmiddels uit het busje was gekomen. De chauffeur is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. De agent raakte bij de drieste actie lichtgewond.

Buttplug

Vandaag geen gewone Buttplug, uiteindelijk is het bijna het einde van het jaar en het wordt tijd om een Buttplug 2005 uit te delen aan de grootste "pain in the ass" van 2005.

Jullie mogen uiteraard nomineren en de beste nominaties worden in het Buttplug 2005 blogje geplaatst, waarna we een gelukkige winnaar kiezen.

Om jullie een handje te helpen, vast wat suggesties:


Minister Verdonk

Minister Donner

Geert Wilders

Burgemeester Cohen

Bovenstaande dame en heren zijn allemaal al eens langs gekomen in de Buttplug blogjes. Uiteraard mogen jullie nomineren wie je wilt, maar..... wel even een korte onderbouwing vermelden.

Defensie mag Limburgse bos kappen

Icoon JustitieHet ministerie van Defensie mag de zes hectare bos bij het zuid-Limburgse Schinveld laten omzagen. Dat is de uitspraak in een kort geding van Defensie tegen de gemeente Onderbanken. De Raad van State had al toestemming voor de kap gegeven, maar de gemeente had bepaald dat er eerst een kapvergunning moest worden aangevraagd. De rechter zegt nu dat er geen kapvergunning nodig is.

De gemeente had gedreigd de politie op de houthakkers af te sturen als die met het kappen van het bos zouden beginnen. De NAVO wil dat een gedeelte van het bos bij Schinveld wordt omgezaagd zodat Awacsvliegtuigen van een basis in het Duitse Geilenkirchen veiliger kunnen opstijgen en landen.

Eerder bezette actievoerders het bos. De vijftien actievoerders zaten in boomhutten die met touwen aan elkaar zijn verbonden.

'Sjérke dee wél de wiet kwiet'

edcetera (herschreven!) had ons via de nieuws-submit te melden:

SjérkeBurgemeesters van enkele gemeenten rondom Maastricht hebben een carnavalsnummer opgenomen tegen het softdrugsbeleid van burgemeester Gerd Leers van Maastricht. Met het lied getiteld 'Sjérke dee wél de wiet kwiet' willen ze een protestgeluid laten horen tegen het plan van hun collega om coffeeshops naar een wietboulevard buiten de Limburgse hoofdstad te verplaatsen.

Met het 'Sjérke' in de titel wordt Leers bedoeld. Burgemeesters Schmidt (ex-Eijsden), Van Beers (Margraten), Nuytens (Valkenburg), Vangronsveld (Lanaken), Broers (Voeren) en Peumans (Riemst) zijn bang dat hun gemeenten door de wietboulevard te maken krijgen met overlast door drugstoeristen vanuit Belgie, Frankrijk en Duitsland. Volgens de ambtsdragers zijn de wietdampen Leers naar de kop gestegen. "De wiet is een probleem van zeker zestig miljoen Europeanen en niet alleen maar van Maastricht."

Maria met condoom leidt tot opschudding

Icoon OpmerkelijkEen foto van een Mariabeeldje heeft in de Verenigde Staten tot opschudding geleid. De afbeelding verscheen in een advertentie in een blad van een katholieke jezuïetenorde. "Een verbluffend 22cm hoog beeldje van de Maagd Maria gehuld in een delicate sluier van rubber", zo luidde de tekst bij het kunstwerk 'Extra Virgin'.

De Londense kunstenaar Steve Rosenthal zegt dat hij de advertentie liet plaatsen ter gelegenheid van de Wereld AIDS dag, als protest tegen het pauselijke verbod van kunstmatige voorbehoedmiddelen. Volgens de uitgever van het blad 'America' was op de zwart-witte proefdrukken niet te zien dat er een condoom geplaatst was over het 'Unieke Hedendaagse Religieuze Kunstwerk'. Het tijdschrift heeft zijn verontschuldigingen aangeboden.

Extra Virgin

Frosty Fabricator - De sneeuwpop maker

Aangezien de kans op een witte kerst dit jaar erg klein is, en dus de kans dat er sneeuwpoppen gemaakt kunnen worden is dan ook klein. Maar gelukkig is er iemand die ons een beetje uit de brand helpt.

Met de "Frosty Fabricator - The Snowman Builder" kun je zelf een sneeuwpop maken en eventueel doorsturen aan andere personen. Maar wij zijn natuurlijk ook benieuwd naar jullie ontwerpen, dus gooi ze in de reacties.

Metal Gear voor PSP krijgt codename

Een maand geleden gingen de geruchten al dat er plannen waren voor een nieuwe Metal Gear game voor de PSP, en nu zijn deze wat officiëler. Deze maand spreekt producent Hideo Kojima in tijdschrift Famitsu over de aankomende game. Zo heeft de game de codename Metal Gear B.D. gekregen. De game zal geen port zijn, maar vanaf de grond opnieuw opgebouwd zijn met een compleet nieuwe gameplay.Gemeente verliest kort geding over cellencomplex

Icoon JustitieDe gemeente Haarlemmermeer heeft het kort geding verloren dat het had aangespannen tegen de Nederlandse Staat. Dat betekent dat het cellencomplex op Schiphol, waar eind oktober brand woedde, open mag blijven. Haarlemmermeer wilde het complex sluiten omdat het niet veilig zou zijn.

Minister Donner van Justitie zorgde er met een koninklijk besluit voor dat het centrum open bleef. Volgens de minister is het complex nodig om onder andere bolletjesslikkers op te sluiten. De gemeente Haarlemmermeer vond dat Donner misbruik maakte van zijn bevoegdheid en spande een kort geding aan. De rechter gaf de gemeente daarin geen gelijk.

Xbox Live Diamond Card

Microsoft heeft iets nieuws gecreëerd voor alle Xbox Live fans, de Xbox Live Diamond Card. Op deze kaart staat niet alleen je gamertag, maar het is ook een kortingskaart bij verschillende winkels als Timberland en Mc Donalds'.

Your own card: Did you sign up for a digital gamer card on Xbox.com? Of course you did. Now, how about a real, live, flash-it-to-your-friends card personalized with your gamertag? Ask no more! The Xbox Live Diamond Card is here.

That's not all: The card does much more. Xbox Live has partnered with your favorite stores, restaurants, and other retailers across the country for discounts and promotions exclusively for Xbox Live Diamond Card program members.

It gets even better: Xbox Live isn't going to sit still, either. We'll continue to bring you new partners and more opportunities to use your Diamond Card.

The best part: The Xbox Live Diamond Card is free! It's our big thank you to our most loyal Xbox Live subscribers.

Op dit moment is de card alleen nog voor gamers in de USA.

Vandereycken nieuwe bondscoach België

Zoals al verwacht werd is René Vandereycken benoemd tot bondscoach van België. De 52-jarige trainer tekende een contract tot medio 2008, dat zal op 1 januari ingaan.

Vandereycken moet er voor zorgen dat de Rode Duivels zich voor het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk kwalificeren. België kwalificeerde zich niet voor het WK in Duitsland en dat kostte Aimé Anthuenis afgelopen oktober de kop.

Vandereycken was eerder onder anderen trainer van RWDM, Anderlecht, FSV Mainz 05, FC Twente en RC Genk.

Uitslagen Portugal speelronde 16

Benfica deed woensdagavond goede zaken in de Portugese competitie. Het team van coach Ronald Koeman won de uitwedstrijd bij Vitória Setúbal met 0-1.

In de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Nuno Gomes de winnende treffer na een vermeende handsbal.

FC Porto pakte de herfsttitel in Portugal dankzij een 2-0 uitzege bij Vitória Guimarães. De doelpunten bij de ploeg van Co Adriaanse werden gescoord door Quaresma en Jorginho. Door de overwinning heeft Porto nu vier punten voorsprong op de nummer twee, CD Nacional en zes punten op Benfica, dat 2005 als derde afsluit.

Uitslagen

FC Paços de Ferreira - CS Marítimo 1-2
União Leiria - Naval 2-1
Académica Coimbra - Belenenses 0-1
Gil Vicente FC - Sporting Braga 2-1
Vitória Setúbal - Benfica 0-1
Sporting Lissabon - Rio Ave 3-0
Boavista FC - CD Nacional 0-3
FC Penafiel - Estrella Amadora 0-1
Vitor. Guimaraes - FC Porto 0-2

Stand na 16 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1 Porto163728 - 10
2Nacional Madeira 163320 - 7
3Benfica163123 - 12
4Sporting Lissabon163023 - 16
5Sporting Braga162916 - 9
6Vitória Setúbal162912 - 5
7Boavista162321 - 17
8Marítimo Funchal162118 - 18

Oprichters Google mannen van het jaar

Oprichters Sergey Brin en Larry Page van zoekmachine Google zijn door de Britse zakenkrant Financial Times tot mannen van het jaar gekozen. Volgens de krant verdienen ze de titel omdat de zeven jaar oude onderneming zo'n grote invloed heeft op de zakenwereld en op de wereld van de technologie.

De krant wijst ook op de sterke stijging van de koers van het aandeel Google. De beurswaarde van het bedrijf is nu gelijk aan die van IBM en bijna even hoog als die van Microsoft of Intel. De mannen achter Google wonnen van de Japanse premier Junichiro Koizumi en president Viktor Joesjtsjenko van Oekraïne.


Grote brand in Dordrecht

BrandweerAan de Daltonstraat in Dordrecht is tijdens een grote uitslaande brand een verhuisbedrijf verwoest. Rond 04:00 uur ontstond het vuur. De brand sloeg over naar een kantoor van de gerechtsdeurwaarder. Het verhuisbedrijf is volgens de politie volledig afgebrand. Ook een deel van het deurwaarderskantoor, waaronder de ruimte met alle computers, werd in de as gelegd. De schade loopt in de miljoenen.

Vijf brandweerkorpsen uit de regio werden ingeschakeld om de brand te blussen. Rond half zeven werd het sein brand meester gegeven. Volgens de politie loopt de totale schade in de miljoenen. Vanwege de enorme rookontwikkeling moet het Albert Schweitzerziekenhuis alle ramen en deuren gesloten houden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Foto's staan hier.

Amsterdam sucks!

Een blowverbod in Amsterdam... De gemeenteraad van Amsterdam is of gek geworden of heeft zelf eerst een flinke joint genomen voor de raadsvergadering van gisteren.

Burgemeester Cohen krijgt de mogelijkheid om voor bepaalde delen van de stad een blowverbod af te kondigen. Het gaat om een proef van een jaar, maar ik kan de wijze dames en heren nu al vertellen dat die proef nergens op uit zal draaien. Een dergelijk verbod is niet alleen onmogelijk te handhaven, maar ook volstrekt nutteloos. Kennelijk wordt er gedacht dat jongeren die blowen, vervolgens in een portiek gaan staan zeiken of deuren gaan bekladden.

Maar goed, laat de Amsterdamse politie maar lekker achter blowende jongeren aanlopen. De echte criminelen zitten kennelijk allemaal al achter de tralies....

Buttplug, anyone?

Staking in New York voorbij

Icoon StakingDe staking in het openbaar vervoer in New York is voorbij. Het bestuur van de grootste vakbond heeft na gesprekken met bemiddelaars besloten de actie te beëindigen. De staking begon drie dagen geleden. De medewerkers van de metro en bus wilden zo hun eis voor hogere salarissen en verlaging van de pensioenleeftijd kracht bijzetten. Het conflict daarover is nog niet opgelost, de komende dagen wordt er verder over onderhandeld.

De stakers stonden onder grote druk om hun actie te beëindigen. Voor iedere niet-gewerkte dag kregen ze een boete en voor de vakbondsleiders dreigde gevangenisstraf. Het bestuur van de grootste vakbond die bij de werkonderbreking betrokken was, heeft zijn leden opgeroepen weer aan het werk te gaan.

'Silence is Sexy' wint Grote Prijs

Icoon MuziekDe Grolsch Grote Prijs van Nederland in de categorie pop/rock is dit jaar gewonnen door de band 'Silence is Sexy'. Volgens de vakjury maakt de Nijmeegse band prima muziek en is de podiumpresentatie goed. De groep won de finale in Paradiso in Amsterdam. 'Silence is Sexy' heeft onder meer 5000 euro gewonnen, opnametijd in een studio, een cd-presentatie en optredens op verschillende grote festivals in Nederland. Daarnaast kregen ze een beker.

Meteen na de uitreiking vertrok die beker naar Utrecht. De beker die de band gekregen had, werd overgedragen aan 3FM-dj Wouter van der Goes om te worden geveild voor de actie 'Red een kind in Congo'.

De publieksprijs ging naar de groep 'Left' uit Eindhoven. De Grote Prijs van Nederland wordt sinds 1983 uitgereikt. Bands kunnen zich in verschillende categoriëen inschrijven voor de wedstrijd. Vanavond vindt in Paradiso de finale plaats van de Grote Prijs in de categorie hiphop/r&b. Zatermiddag staat de Amsterdamse poptempel in het teken van de finale in de categorie singer/songwriter.

Blowverbod in delen van Amsterdam

Whimpey en Belthazor hadden ons via de nieuws-submit te melden:

WietBurgemeester Cohen krijgt de mogelijkheid om voor delen van Amsterdam een blowverbod af te kondigen. De gemeenteraad heeft ingestemd met een proef van een jaar. Het verbod moet gaan gelden voor straten of pleinen waar wiet rokende jongeren overlast veroorzaken. Op overtreding van het verbod staat een boete van 45 euro. Als na een jaar blijkt dat het werkt, zal de gemeente de regel handhaven.

De maatregel is genomen naar aanleiding van de situatie op het Mercatorplein. Er zijn daar veel coffeeshops en buurtbewoners klagen over rondhangende jongeren die voorbijgangers lastig vallen, deuren bekladden en in portieken plassen. De PvdA was aanvankelijk tegen het blowverbod, maar ging akkoord omdat het een proef is voor een jaar.

De linkse partijen vinden het verbod niks. Ze denken dat het niet te handhaven is. Bovendien zien ze geen aanwijsbare relatie tussen blowen en overlast.

Film: Valse Wals & Wereld van Stilstand

Een simpel verhaal: een vrouw ontmoet een man, ze hebben een gepassioneerde relatie, ze raken in een routine terecht, worden samen oud en volledig van elkaar afhankelijk. Simpel, en al vele malen verteld - maar niet op deze manier. In Valse Wals spreken de geliefden namelijk niet met elkaar, maar dansen ze hun emoties.
Aansluitend wordt vertoond Wereld van Stilstand, een korte fotofilm over een man die vecht tegen een complot van middelmatigheid.

Valse Wals

Twee maanden cel voor 'Sieg Heil'-voicemail

Icoon ShockingIn Oostenrijk moet een veroordeelde dief twee maanden langer de cel in omdat hij op de boodschap van zijn voicemail trouw had gezworen aan Adolf Hitler. De politie belde de man op zijn mobieltje om hem te ondervragen over een inbraak en hoorde vervolgens zijn voicemail.

"Ik zweer onwankelbare trouw aan Adolf Hitler! Ik zweer absolute gehoorzaamheid! Sieg Heil!", luidde de tekst op de voicemail. De twintigjarige man had de boodschap van internet gehaald en als voicemail ingesteld. Hij zei dat het een "spontane daad" was geweest en dat hij zich niet volledig aansloot bij de betekenis van de boodschap.

De man werd onlangs veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf voor diefstal en heling, het gerechtshof heeft daar nu nog twee maanden aan vastgeplakt. In Oostenrijk is het uitdragen van nazipropaganda, net als in Nederland, strafbaar. De man noemde deze extra veroordeling "nonsens".
Laatste reviews en specials
special
Logitech Blue Yeti en Yeti X microfoons (Interview)
review
Headliner: NoviNews
preview
The Eternal Cylinder
preview
Plants Versus Zombies: Battle for Neighborville
special
Xbox presentatie op Gamescom: is games streamen de toekomst?
preview
Cris Tales
©FOK.nl e.a.