Notaris: 'Joost is de eerlijke winnaar'

Joost HoebinkDe Nijmegenaar Joost Hoebink heeft de vijfde editie van de realityreeks Big Brother eerlijk gewonnen. Dat meldt notaris mr. Aart Barkey Wolf, die namens dagblad De Telegraaf als waakhond naar de finale van het Talpa-programma was gestuurd. Barkey Wolf stelde vast dat de stemmingen volkomen eerlijk zijn verlopen.

Eerder deze week was oud-bewoner Gert-Jan de Boer naar de media gestapt met beschuldigingen over fraude met de sms- en belstemmen. Producent Endemol dreigde met een kort geding tegen De Boer en De Telegraaf, maar trok dit in nadat met de krant werd overeengekomen dat deze met een eigen notaris bij de eindronde aanwezig mocht zijn. "Het stemmen is volkomen transparant. Het systeem is helder en alles verloopt eerlijk", liet de jurist na afloop weten.

In de finale versloeg Joost zijn laatst overgebleven tegenstrever Roel met 51 tegen 49 procent. Opmerkelijk was dat de rangschikking tijdens de eindronde in alle tussenstanden gelijk bleef, gezien de grote schommelingen in tussenstanden bij eerdere exits. In de eerdere uitzendingen stonden de tellingen niet onder notarieel toezicht. Alleen het toekennen van prijzen aan de bellers en sms'ers zou met tussenkomst van een notaris zijn geschied.

De eindstand van Big Brother 2005

-
Nog veel meer over Big Brother lees je op FOK!'s eigen BBlog!!