Californische anti-game wet tegengehouden

Rob (Keasis)
Het laatste woord is nog niet gesproken over het verbieden van gewelddadige games in Californië. Een rechter heeft het voorstel, al voordat het aangenomen was, ongeldig verklaard. "Van deze wet zou in een rechtszaak waarschijnlijk niet veel over gebleven zijn omdat het te veel inbreuk maakt op de vrijheid van meningsuiting". Aldus rechter Ronald Whyte.

Hiermee komt hij tegemoet aan het verzoek van de ESA (Entertainment Software Association) en de VSDA (Video Software Dealers Association) om de wet ongeldig te verklaren voordat het tot een rechtszaak kwam.

De wet van Gouveneur Schwarzenegger zou het per januari 2006 voor verkopers onmogelijk maken om gewelddadige games te verkopen aan minderjarigen. Verkopers die zich hier niet aan houden, kunnen boetes verwachten van $1.000 dollar.

Hoewel telkens meer staten een dergelijk verbod willen instellen, wordt keer op keer door de rechtbank besloten dat deze wetten tegen de grondwet ingaan.

Wat Gouveneur Schwarzenegger nu gaat doen om de verkoop van gewelddadige games te beperken is nog niet bekend, maar het mag duidelijk zijn dat hij het hier niet bij zal laten.