Boek: ADHD voor Dummies

Veel mensen hebben ADHD. Onderzoekers schatten dat drie tot zes procent van de mensen in de Verenigde Staten met ADHD (Attention Deficit/Hyperactivity Disorder) kampen. In Nederland lopen de schattingen uiteen: drie tot vijf procent van de kinderen en minstens één procent van de volwassenen zou met ADHD worstelen.

Bijna iedereen kent wel een persoon met ADHD. Het doel van dit boek is om mensen die ADHD hebben of die met ADHD te maken hebben meer inzicht te geven en ze te laten zien waar hulp is te vinden. ADHD voor Dummies tracht middelen aan te reiken om ADHD doelmatig aan te pakken.

Het boek probeert allereerst de vele misverstanden die er over ADHD bestaan uit de weg te ruimen. Daarnaast geeft het enorm veel informatie over de aandoening, de oorzaak en de symptomen. Ook de diagnose en behandeling van ADHD komt aan bod. Het boek sluit af met informatie en tips hoe je doelmatig met ADHD kunt leven.

De schrijvers hanteren vaak verschillende gezichtspunten. Het boek slaagt er in om niet alleen interessant te zijn voor mensen die ADHD hebben, maar biedt ook een schat van informatie voor familieleden, vrienden en collega's van mensen met ADHD.

Het boek is zodanig gestructureerd dat je het van begin tot eind kunt lezen, maar je kunt als lezer ook heen en weer springen in de tekst om alleen de gedeelten te lezen die je interesseren. Het boek bevat een schat aan tips en adviezen en volgens een ervaringsdeskundige in mijn omgeving zijn deze tips en adviezen ook daadwerkelijk zinnig. Het feit dat beide auteurs ADHD hebben en zelf ook jarenlang met ADHD'ers gewerkt hebben, draagt hier ongetwijfeld aan bij.

ADHD voor Dummies biedt veel concrete informatie over ADHD en lijkt interessant te zijn voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met ADHD. Veel misverstanden worden verklaard en het boek biedt veel concrete informatie waar je daadwerkelijk iets mee kunt. Een aanrader voor een ieder die meer wil weten over alles rond deze aandoening.




Uitgever: Pearson Education Benelux B.V. ISBN: 90 430 1095 2 Pagina's: 336
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!