'Silence is Sexy' wint Grote Prijs

Icoon MuziekDe Grolsch Grote Prijs van Nederland in de categorie pop/rock is dit jaar gewonnen door de band 'Silence is Sexy'. Volgens de vakjury maakt de Nijmeegse band prima muziek en is de podiumpresentatie goed. De groep won de finale in Paradiso in Amsterdam. 'Silence is Sexy' heeft onder meer 5000 euro gewonnen, opnametijd in een studio, een cd-presentatie en optredens op verschillende grote festivals in Nederland. Daarnaast kregen ze een beker.

Meteen na de uitreiking vertrok die beker naar Utrecht. De beker die de band gekregen had, werd overgedragen aan 3FM-dj Wouter van der Goes om te worden geveild voor de actie 'Red een kind in Congo'.

De publieksprijs ging naar de groep 'Left' uit Eindhoven. De Grote Prijs van Nederland wordt sinds 1983 uitgereikt. Bands kunnen zich in verschillende categoriëen inschrijven voor de wedstrijd. Vanavond vindt in Paradiso de finale plaats van de Grote Prijs in de categorie hiphop/r&b. Zatermiddag staat de Amsterdamse poptempel in het teken van de finale in de categorie singer/songwriter.