Maxwell overweegt aanvraag Nederlands paspoort

Olga (Nuongirl)
De Braziliaan Maxwell denkt er over om een Nederlands paspoort aan te vragen. De linksback van Ajax denkt dat hij op die manier zijn kansen op een lucratieve transfer vergroot.

Maxwell, die aan het eind van het seizoen Ajax gaat verlaten, heeft tot nu toe nog geen nieuwe club gevonden. Als hij een Nederlands paspoort zou hebben worden zijn mogelijkheden een stuk groter. De Braziliaan zal dan niet langer als speler van buiten de EU gelden en dat zou hem voor onder andere Italiaanse en Spaanse clubs aantrekkelijker maken, omdat in die twee landen beperkingen gelden voor het aantal niet-EU spelers dat een club onder contract mag hebben.

Maxwell woont al 4,5 jaar in ons land en daardoor komt hij in aanmerking voor een versnelde naturalisatieprocedure. Als hij een Nederlands paspoort krijgt, kan hij overigens niet voor Oranje uitkomen omdat hij al al interlands voor Brazilië speelde.

Momenteel is Maxwell herstellende van een ernstige blessure aan zijn knie. Als gevolg van die kwetsuur speelde hij dit seizoen nog geen minuut voor de Amsterdammers.