Vlaar beslist na kerstdagen over zijn toekomst

Sjors (Sj0rSz)
Ron Vlaar maakt na de kerstdagen pas bekend waar hij na de winterstop gaat spelen. Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat de jonge verdediger van AZ een contract kan tekenen bij Tottenham Hotspur. Hij heeft de Engelse club echter om bedenktijd gevraagd.

De Alkmaarders en de club van trainer Martin Jol hebben inmiddels een akkoord bereikt over Vlaar. Afgelopen woensdag was de 20-jarige Hensbroeker in Londen voor een gesprek met de Spurs. Toen is afgesproken dat hij een aantal dagen na mocht denken over de eventuele transfer. Als Vlaar daadwerkelijk kiest voor een overgang naar Engeland zal de transfer snel afgerond worden.

Het is over het algemeen bekend dat Vlaar de Alkmaarse ploeg graag wil verlaten. Hij is namelijk niet te spreken over de rol die hij bij AZ vervult. Onder Louis van Gaal zit hij voortdurend op de bank. Vorige week barstte de bom en uitte Vlaar zijn ongenoegen in De Telegraaf. Hierin zei hij onder andere dat hij door Van Gaal gechanteerd zou worden. Vlaar weigerde namelijk om zijn contract te verlengen en hierdoor zou hij ook zijn basisplaats verloren hebben.

Vlaar heeft een aantal keer laten weten dat hij graag naar Ajax wilde vertrekken, maar er was een probleem: de Amsterdammers vonden de transferprijs te hoog. Deze was vastgesteld op 3,5 miljoen euro. Totttenham Hotspur had echter geen moeite met deze prijs, dus de kans is groot dat Vlaar na de winter in Engeland gaat spelen.