Vuurwerk!

Joris (Tigertje)
Nog een paar dagen en het is weer zover: Oud en Nieuw. En dat betekent voor een hoop mensen het hoogtepunt van het jaar. Tijdens Oud en Nieuw mag je namelijk vuurwerk afsteken.
Nu is vuurwerk afsteken niet zonder gevaar, dat weten we allemaal. En dat is natuurlijk ook een deel van de lol ervan. Daarom zijn er jaarlijks vuurwerkcampagnes. Voorheen deed Sire dat met de gevleugelde uitspraak "Je bent een rund als je met vuurwerk stunt". Inmiddels zijn de vuurwerk campagnes overgenomen door Bureau Halt. Halt gooit het dit jaar over een iets andere boeg. Ze gaan er vanuit dat de "die-hard runderen" toch niet meer te beïnvloeden zijn. Die steken hun vuurwerk immers gewoon met hun linkerhand af als de rechter er het jaar ervoor is afgeblazen. Dus richt Halt zich op de legale vuurwerkgebruiker.
De Nieuwe Revu echter vond het nodig om ons te informeren over het maken van een vuurwerkbom. In het artikel valt te lezen hoe je een "pijpbom" moet maken. Met plaatjes en ingrediënten erbij. Op de internetpagina van de Nieuwe Revu staat de uitleg gelukkig niet maar wel een filmpje van het resultaat.
Nu ben ik niet per definitie een voorstander van de paternalistische voorlichtingsfilmpjes maar ik vind dat nog altijd veel beter dan de informatie en kennis verschaffen voor het maken van een gevaarlijke vuurwerkbom.

Hierbij nomineer ik de Nieuwe Revu voor de Buttplug van deze week...