Aangifte hakenkruis in arm blijkt vals

cleanwindow, Arjan79 en Vulkan hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieEen 16-jarige jongen die twee weken geleden beweerde in Zwolle door een groepje 'getinte jongens' een hakenkruis in de arm gekrast te hebben gekregen, blijkt het voorval te hebben verzonnen. De jongen, afkomstig uit het in de buurt gelegen Hattem, heeft de verwonding zelf aangebracht, zo meldt de politie.

De Hattemer verklaarde van de fiets te zijn getrapt, waarna hij door vijf of zes personen werd mishandeld. Hij zou daarbij zijn uitgemaakt voor nazi. Het incident zou plaats hebben gevonden in een tunnel onder de snelweg A28. "Uit nader onderzoek is gebleken dat het om een valse aangifte gaat. De jongen heeft bij zichzelf de verwondingen aangebracht", verklaarde een woordvoerder van de politie IJsselland vandaag.

Het is de tweede keer deze week dat een geruchtmakende mishandeling verzonnen blijkt door het 'slachtoffer'. Dinsdag kwam uit dat een 49-jarige gehandicapte vrouw uit het Zuid-Hollandse Spijkenisse een overval in scŤne had gezet, en zelf verantwoordelijk was voor de dood van haar hondje.