De Telegraaf met notaris naar Big Brother

Icoon Big Brother Afgevaardigden van dagblad De Telegraaf zullen vanavond met een eigen notaris aanwezig zijn bij de finale van Big Brother. De actie is een uitvloeisel van beschuldigingen die deze week in de krant van wakker Nederland werden geuit. Het stemmen op kandidaten zou volledig doorgestoken kaart zijn, zo meldde oud-bewoner Gert-Jan de Boer.

"Wij zijn een eerlijk en open bedrijf en hebben niks te verbergen. Jullie zijn van harte welkom", zo nodigde Endemol-directeur Paul Römer De Telegraaf uit om de stemming te controleren op een eerlijk verloop. Een eerder aangekondigd kort geding is daarmee van de baan. Volgens Römer was er tot dusver dit seizoen geen notarieel toezicht op de stemming. Alleen het toekennen van prijzen aan de bellers en sms'ers zou met tussenkomst van een notaris geschieden.

"Omdat er steeds weer commotie ontstaat over de eerlijkheid van de stemming zullen wij bij een volgende Big Brother-serie opnieuw notariële controle inzetten voor het spelverloop", kondigt Römer alvast aan. Volgens de producent was er bij eerdere reeksen overigens wel notarieel toezicht op de stemming, zo ook bij de editie 2001 waar klokkenluider Gert-Jan aan deelnam. "Wij hebben een acte waarin het toenmalige rechtmatig verlopen van de stemming wordt bevestigd. De Telegraaf heeft dat stuk overigens ingezien. Daarmee is de grond onder de beschuldigingen van Gert-Jan weg. Ik hoop dat hij is gerustgesteld", zo verklaart Römer.

-
Meer nieuws over Big Brother 5 vind je natuurlijk op de BBlog!