Vrouw ontkent duwen vriend van Martinitoren

Icoon AlgemeenDe vrouw die in september bekende dat ze in 2004 haar vriend van de Martinitoren in Groningen had geduwd, heeft haar verklaring ingetrokken. Dit heeft haar advocaat vandaag gemeld aan de rechtbank in Groningen. De 23-jarige vrouw wordt door het Openbaar Ministerie moord ten laste gelegd.

Op dinsdag 6 april 2004 overleed een 20-jarige man uit Assen nadat hij van de Martinitoren naar beneden viel. In eerste instantie ging justitie uit van zelfmoord, twee dagen later noemde de vader van de jongeman het gebeuren echter een ongeluk. De jongen zou in een baldadige bui op de reling van de Martinitoren zijn gaan zitten. "Toen heeft hij zijn benen aan de buitenkant gehangen en is hij weggegleden", zei de vader destijds op basis van een verklaring van de vrouw die nu terechtstaat.

Pas maanden later werd na nieuwe getuigenverklaringen de 24-jarige vrouw aangehouden. Zij bekende uiteindelijk tegenover de politie haar vriend van de toren te hebben geduwd. Nu zij deze verklaring weer heeft ingetrokken, is onduidelijkheid over wat zich precies op de toren heeft afgespeeld opnieuw troef. Duidelijk is wel dat de twee geliefden al enige tijd problemen hadden voor het fatale gebeuren plaatsvond. De rechtbank heeft het gehele onderzoek terugverwezen naar de rechter-commissaris.