'Dader aanslag motoragent jeugdcrimineel'

De dader van het moedwillig omver rijden van de Rotterdamse motoragent Hans Jeanson is een zeer agressieve jeugdcrimineel, zo schrijft De Telegraaf vandaag. De 38-jarige Jeanson is eigenlijk van beroep wijkagent. Hij reed zaterdagavond 15 oktober op de A15 op een off-the-roadmotor en heeft bij de afslag Charlois een 19-jarige automobilist, ''ene Dennis uit Rotterdam'', willen aanhouden. De jongen staat bekend als een zeer gewelddadige crimineel. Hij reed op dat moment in een gestolen Honda Accord die door agent Jeanson opgemerkt moet zijn.

Volgens getuigenverklaringen heeft deze Dennis tot twee keer toe geprobeerd Jeanson klem te rijden. De agent kon geen kant op: zijn off-the-road kan namelijk niet veel harder dan 130 kilometer per uur. Bij de derde keer reed de doldrieste crimineel Jeanson tegen de vangrail om er vervolgens als een gek vandoor te gaan.

Jeanson hield aan het gebeuren onder meer een verbrijzeld been over. Op de intensive-careafdeling van het Erasmus Medisch Centrum wordt hij kunstmatig in een coma gehouden. Zijn linkeronderbeen is geamputeerd. Verder kampt hij met andere gecompliceerde botbreuken. Gevreesd wordt bovendien voor blijvend hersenletsel door de enorme klap en het massale bloedverlies.

Arrestatie
De dader werd vorige week donderdag gearresteerd toen hij vanuit Vlaardingen met twee kompanen een ripdeal wilde plegen. Ook bij die gelegenheid zette Dennis zijn auto als wapen in tegen de politie. Hij ramde twee wagens van het arrestatieteam.

Pas nadat de politie een waarschuwingsschot had gelost, kon hij worden klemgereden en overmeesterd. Twee van zijn maten zitten vast omdat zij na het ongeval hebben geholpen om de Honda Accord in brand te steken. Het duo zou het misdrijf inmiddels (deels) hebben bekend.

Rotterdamse Dennis maakt volgens bronnen deel uit van een bende die inbraken pleegt en auto's steelt. De groep staat bekend als zeer agressieve harddrugsgebruikende criminelen.


Wijkagent Jeanson in gelukkiger tijden in de Tarwewijk