Gemengde reacties over nieuwe regels

ElmarO
Het voorstel van de FIA om weer bandenwissels toe te staan is niet bij iedereen in goede aarde goed gevallen. Bij Michelin zijn ze er totaal niet over te spreken. Veel teams zijn ook bang dat wanneer er weer bandenwissels tijdens de race zijn toegestaan, Bridgestone een voordeel heeft.

Pierre Dupasquier, directeur van Michelin Motorsport, ziet geen enkele reden om de reglementen weer terug te draaien. "We hebben nu toch spannende races? Het was goed voor de sport om maar één set banden per race toe te staan.Wij hadden helemaal geen voordeel dit jaar, we hebben ons werk gewoon goed gedaan. Bridgestone deed dat niet, dus nu wil men de regels weer veranderen. Maar Bridgestone zelf zegt dat het helemaal niet nodig is. Ik snap er niets van."

De teambaas van McLaren, Ron Dennis, is tegen de verandering van de huidige reglementen. Voor Flavio Briatore maakt het niet zo heel veel uit wat er gaat gebeuren. "Als het belangrijk is voor de veiligheid van de coureurs, is het prima. Ik ben heel flexibel."