[NFL] Steelers winnen in slotminuut

Het is goed voor de Pittsburgh Steelers dat “De Bus” terug is want het ziet er naar uit dat ze het wel even zonder Ben Roethlisberger moeten gaan doen.

Roethlisberger werd namelijk vlak voor de winnende fieldgoal door teammaat Jeff Reed van 40 yards met zes seconden te gaan van het veld gedragen met een onbekende knieblessure. De quarterback werd op de knie geraakt door de helm van San Diego Chargers’s rookie Luis Castillo.

De fieldgoal van Reed betekende wel een 24-22 overwinning van de Steelers. Roethlisberger juichte wel toen hij zag dat zijn team binnen fieldgoal bereik was ondanks dat hij met een met ijs ingepakt been naast de lijn lag.

Met een achterstand van 22-21 in het vierde kwart leidde Roethlisberger de Steelers de elft van de Chargers op met een 9 yard pass waarna hij op zijn knie geraakt werd. Zijn vervanger was Charlie Batch die de afgelopen drie jaar slechts een handvol downs speelde en nu drie keer de bal afgaf aan “De Bus” Jerome Bettis die de Steelers met 21 yards binnen fieldgoal bereik bracht.

In het eerste kwart werd er niet gescoord in de wedstrijd maar in het tweede kwart maakte Roethlisberger zelf een touchdown na een rush van zeven yards. Bettis deed hem dit na voor één yard en Antonio Gates bracht de Trashers op het scoreboard na een elf yard pass van Drew Brees.

In het derde kwart kwamen de Trashers op voorsprong na twee fieldgoals van Nate Kaeding van 34 en 32 yards. Ook in het vierde kwart schopte hij raak, ditmaal van 41 yards. Heath Miller scoorde een touchdown na een 16 yard pass van Roethlisberger en Tomlinson scoorde een touchdown voor de Trashers na een twee yard run. Jeff Reed besliste de wedstrijd met een fieldgoal van 40 yard.