Homebrew en indie games op Xbox360

Greg Canessa, group manager van de Xbox casual games division, heeft aangegeven dat Microsoft wel wat ziet in het uitbrengen van zogenaamde indie games op de Xbox 360. Indie games (independant) zijn spellen die zoals de naam al aangeeft onafhankelijk van een grote publisher/developer ontwikkeld zijn, veelal door groepen van enthousiaste mensen thuis.

Canessa heeft het dan vooral over games die op de Xbox 360 Live Arcade uitgebracht zouden worden, en gaf als voorbeeld Marble Blast dat beschikbaar is op de huidige Xbox live. De opvolger van Marble Blast (Marble Blast Ultra) zal ook beschikbaar zijn op de Xbox Llive Arcade.

Verder geeft hij aan dat Microsoft overspoeld wordt door aanvragen van indie en homebrew enthousiastelingen die interesse hebben om hun games op Xbox Live Arcade aan te bieden. Deze aanvragen gaan via vertegenwoordigers zoals bijvoorbeeld Garage Games.

Hoe het ontwikkelen voor de Xbox 360 vorm moet krijgen is nog niet helemaal duidelijk; misschien dat er een systeem opgezet wordt waar games gesubmit kunnen worden en misschien dat er speciale goedkopere development kits komen voor Xbox Live Arcade. Niets is nog zeker, maar als het aan Canessa ligt wordt de Xbox 360 zeker interessant voor creatievelingen die zonder modchip en gehackte development kits aan de slag willen.