Moeder pleinverbod houdt dochter thuis

Jorrit (Flem)
De vrouw die vorige week vrijdag een pleinverbod op de school van haar dochter kreeg opgelegd, heeft besloten haar achtjarige dochter voorlopig niet meer naar school te laten gaan. Directeur H. Frik van de openbare school in Zuidhorn heeft dat vanmorgen bevestigd.

Het meisje is vrijdagochtend voor het laatst op basisschool De Borgh in de Groningse plaats gezien. Waarom ze niet op school komt, hebben haar ouders niet gemeld. Door de school is een leerplichtambtenaar ingeschakeld.

De vrouw werd het verbod opgelegd nadat de schoolleiding een kort geding tegen haar had aangespannen. De moeder bleek een expert in klagen en stuurde vorig schooljaar tientallen e-mails en brieven met klachten. Ook werd ze vele malen te woord gestaan door de directie van de school. De maat voor de directie was nu echter vol, en de rechter was het daar mee eens. De vrouw mag zich een jaar lang niet meer vertonen op het terrein van de school.

Dat de uitspraak van de rechter vorige week door de docenten met een "vreugdedansje" werd gevierd, zoals de moeder beweert, wordt door de dirceteur ontkend. "Er is juist erg professioneel door het team gereageerd", aldus Frik.