Weg met Verdonk!

Het is een gezellig koppeltje, die Geert Wilders en Rita Verdonk. Dat Geert Wilders zijn reputatie eer aan blijft doen is misschien nog te begrijpen, maar dat Verdonk als minister van INTEGRATIE bezig blijft met het verder opzwepen van de moslimhaat is toch betreurenswaardig. Uiteraard heb ik het hier over het één-tweetje tussen Wilders en Verdonk met betrekking tot het onderzoek naar een burkaverbod.

Volgens Verdonk is het vanwege veiligheidsoverwegingen ook al niet toegestaan om met carnaval een masker te dragen dat het gezicht volledig bedekt en is er dus niets vreemds aan om ook een burka te verbieden. Er kunnen volgens de minister nu eenmaal onveilige situaties ontstaan doordat je niet weet wie er onder de Burka zit. Ja hallo zeg, zo lusten we er nog wel een paar. Verdonk wist uiteraard niet één voorbeeld te noemen van een dergelijke situatie.

Als minister van integratie zou Verdonk toch met betere argumenten moeten komen voor een drastische maatregel als deze. Wilders zegt dan nog dat de burka de integratie in de wegstaat. Daar ben ik het ook niet mee eens maar dat klinkt toch stukken beter dan het verhaal van Verdonk.

Toch heeft ook Wilders het niet bij het juiste eind. Wanneer de burka verboden zal worden, dan zal dit betekenen dat deze groep vrouwen helemaal het huis niet meer uitkomt. Dan is integratie pas echt kansloos...

Update: Utrecht wil burka verbieden bij sollicitatie.