Wome boos op teamgenoot Eto'o

Bram (Chiel-Montagne)
Pierre Wome heeft in een interview met een Italiaanse krant straf uitgehaald naar land- en teamgenoot Samuel Eto'o. De spits van Barcelona had eerder te kennen gegeven dat verdediger in het cruciale kwalificatieduel met Egypte tegen de gemaakte afspraken in de belangrijke strafschop nam.

Eto'o zegt dat hij door Wome weg is gestuurd toen hij wilde aanleggen voor de strafschop. De verdediger zou gezegd hebben 'zeker te weten de strafschop raak te schieten'. De Kameroenese verdediger verwijst het verhaal van de aanvaller echter naar het rijk der fabelen: "Wat Eto'o zegt is onzin. Ik zag dat zowel hij als de aanvoerder de strafschop niet durfden te nemen. Dus toen heb ik hem maar genomen. Mijn naam staat immers ook op de lijst van penaltynemers".

Oog in oog met de Egyptische keeper leek Wome uiterst koel. De linksback plaatste de bal buiten het bereik van de doelman, maar naast de verkeerde kant van de paal. Een dure misser. En dat heeft de speler na afloop geweten; zijn huis, auto en de kapsalon van zijn vriendin werden door woedende fans gesloopt. Tevens leeft zijn familie na doodsbedreigingen onder politiebescherming. De verdediger is zijn vaderland zelfs al letterlijk moeten ontvluchten.

Maar niet alleen de ruiten van het huis en auto van de speler, die bij het Italiaanse Internazionale zijn brood verdiend, sneuvelde na de gemiste strafschop. Ook de Kameroenese WK-droom moest er aan geloven. Door het gelijkspel wipte Ivoorkust, dat in dezelfde groep met 1-3 van Sudan won, in de totaalstand namelijk over de ontembare leeuwen heen, waardoor het zich voor de eerste maal voor een WK kwalificeerde.