FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 27 september 2005

'Frankrijk voorkomt aanslagen'

Met de arrestatie maandag van negen terreurverdachten in Frankrijk, zou een aanslag op de Parijse metro of één van de twee luchthavens bij Parijs danwel het hoofdkwartier van de Franse veiligheidsdienst DST, zijn voorkomen. Dat schreef de Franse krant Le Figaro dinsdag, zich baserend op anonieme bronnen. Tegen de 9 zouden geen harde bewijzen gevonden zijn voor specifieke doelwitten voor aanslagen. Wel zijn enkele verdachten explosieven-expert.

Volgens de Franse justitie zijn de gearresteerden lid van de Algerijnse Salafisten Groep voor Prediking en Gevecht (GSPC), een groepering die banden onderhoudt met al-Qaeda. GSPC liet na de arrestaties middels een bericht op internet weten dat Frankrijk nu ''vijand nummer één'' is. ''De enige manier om Frankrijk manieren te leren is jihad en het islamitisch martelaarschap.''

De negen (7 mannen en 2 vrouwen) werden opgepakt na een tip vanuit Algerije en afgeluisterde telefoongesprekken. Onder de gearresteerden bevindt zich Safé Bourada. Hij werd in 1995 al veroordeeld voor zijn rol in een serie bloedige aanslagen in Frankrijk en kwam vrij in 2003. Door die aanslagen, op treinen, metro en markten in Parijs, vielen toen 8 doden en 250 gewonden.

Prince of Persia PSP screens en info

Prince of Persia voor de PSP is officieel door Ubisoft aangekondigd, en zal in december uitkomen.

Eerder werd op basis van financiële informatie van Ubisoft gespeculeerd dat de game in het derde kwartaal van dit jaar uit zou komen, maar dit wordt nu dus opgeschoven naar december. De PSP-versie van Prince of Persia zal lijken op de PS2-game Prince of Persia: Warrior Within en zal een zelfde soort verhaallijn en ongeveer dezelfde gameplay kennen.
Een troost voor mensen die denken dat ze met een snelle PS2-port opgescheept zitten: Ubisoft heeft aangegeven dat de levels opnieuw ontworpen worden en dat er meer puzzels, maps en bonus content toegevoegd zal worden.

Ook zal de gameplay iets aangepast worden; onze prins zal onder meer nieuwe attacks met projectielen krijgen en zal time-shifting kunnen gebruiken zoals in Sands of Time.

Day of Defeat: Source released

Day of Defeat: Source is eindelijk beschikbaar op Steam. DoD:S is een WO2 mod voor Half Life 2, en was eerst (gratis) beschikbaar voor Half Life 1. DoD:S is een conversie van de oude mod naar de nieuwere Source engine van Half Life 2.

Voor de bezitters van Half Life 2 Gold en Silver zal de game gratis te downloaden zijn, voor mensen die een Bronze versie van Half Life 2 hebben zal hij $19,95 kosten.

In vergelijking met de oude DoD zijn onder andere de volgende nieuwtjes toegevoegd in de Source versie:

- Map-updates om beter gebruik te maken van de Source engine
- Physics
- High-res textures
- Bump mapping, specular lightning en andere grafische snufjes
- Nieuwe user-interface
- Nieuwe voices, geluidseffecten


Uitslagen Champions League (27/09/2005)


Vanavond kwamen de ploegen uit de groepen A, B, C en D in actie in de Champions League. Hieronder vind je de uitslagen.

Poule A:

Juventus - Rapid Wien 3-0
27. Trezeguet 1-0, 82. Trezeguet 2-0, 85. Ibrahimovic 3-0.

Bayern München - Club Brugge 1-0
32. Demichelis 1-0.

Stand Poule A:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Juventus265 - 1
2Bayern München262 - 0
3Club Brugge201 - 3
4Rapid Wien200 - 4

Wedstrijden 18 Oktober:
Rapid Wien - Club Brugge
Bayern München - Juventus

Poule B:

Ajax - Arsenal 1-2
2. Ljunberg 0-1, 69. Pires 0-2 (pen), 71. Rosenberg 1-2.

FC Thun - Sparta Praag 1-0
89. Hodzic 1-0.

Stand Poule B:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Arsenal264 - 2
2FC Thun 232 - 2
3Ajax212 - 3
4Sparta Praag211 - 2

Wedstrijden 18 Oktober:
Ajax – FC Thun
Sparta Praag - Arsenal

Poule C:

FC Barcelona - Udinese 4-1
13. Ronaldinho 1-0, 24. Felipe 1-1, 32. Ronaldinho 2-1, 41. Deco 3-1, 90. Ronaldinho 4-1 (pen).

Panathinaikos - Werder Bremen 2-1
5. González 1-0 (pen), 10. Mantzois 2-0, 41. Klose 2-1.

Stand Poule C:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1FC Barcelona266 - 1
2Udinese234 - 4
3Panathinaikos232 - 4
4Werder Bremen201 - 4

Wedstrijden 18 Oktober:
Udinese - Werder Bremen
Panathinaikos – FC Barcelona

Poule D:

Manchester United - Benfica 2-1
39. Giggs 1-0, 59. Simão 1-1, 85. Van Nistelrooij 2-1.

Lille - Villareal 0-0

Stand Poule D:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Manchester United242 - 1
2Benfica232 - 2
3Villareal220 - 0
4Lille210 - 1

Wedstrijden 18 Oktober:
Villareal - Benfica
Manchester United - Lille

Unreal 3 Engine ook voor nieuwe Turok game

Buena Vista Games en Epic Games hebben vandaag aangekondigd dat ze een overeenkomst gesloten hebben waarin staat dat een nieuw Turok-spel gebruik zal gaan maken van de Unreal 3 Engine. Naast Turok zullen ook andere games van Buena Vista gebruik maken van de engine, maar welke dat zijn is nog onbekend. Op dit moment werkt Propaganda Games Studio aan een next-gen Turok.Turok straks in een Unreal 3 jasje

Uitslag Ajax - Arsenal

Ajax heeft zijn tweede poulewedstrijd in de Champions League verloren. In de ArenA bleek Arsenal met 1-2 te sterk. Ajax begon matig, maar speelde een redelijke tweede helft.

Ajax startte met een elftal dat op veel plaatsen was gewijzigd ten opzichte van vorige duels. Dat was te wijten aan de blessuregolf die over Amsterdam trekt, waardoor Sneijder, Maduro, Trabelsi en Rosales forfait gaven voor de ontmoeting met de Engelse topclub. Nu stonden onder meer Vermaelen, De Jong en Boukhari aan de aftrap. Ook Arsenal had te maken met een fiks aantal absenten: Van Persie en Lehmann waren geschorst, terwijl Henry, Bergkamp en Gilberto Silva nog steeds deel uitmaken van de ziekenboeg.

Arsenal kende een absolute droomstart: al na twee minuten opende Fredrik Ljungberg de score. Boukhari liet zich aftroeven door Flamini, waarna de Fransman Reyes bereikte. Reyes zond vervolgens een steekpass op Ljungberg, die van dichtbij koel afrondde. Na deze mokerslag nam Ajax het heft in handen, al was het overwicht vooral optisch. Verder dan afstandsschoten van Boukhari en Babel kwam Ajax niet. Ondertussen kenmerkte het positiespel van de Amsterdammers zich door slordigheid, zodat het gevaar van een snelle Engelse tegenstoot altijd voelbaar bleef.

Na een half uur spelen scoorde Ljungberg bijna de 0-2 uit zo’n counter. De Zweed profiteerde van een fout van Thomas Vermaelen, maar ging te opzichtig voor een strafschop. Even daarvoor kreeg Ajax een sporadische kans, toen Charisteas bijna een rebound kon binnentikken nadat Almunia een schot van Boukhari niet klemvast pakte. Vlak voor rust kreeg Ajax dé kans: Pienaar miste echter in zeer kansrijke positie na een pass van Boukhari. Het was de enige keer voor rust dat de defensie van Arsenal werd uitgespeeld. Vooral Campbell en Touré maakten indruk.

Ajax begon sterk aan de tweede helft. De ballen gingen wat accurater van voet tot voet en dat leverde via De Jong en Babel twee goede schietkansen op. Het offensiefje was echter snel geluwd. Met Rosenberg in plaats van Charisteas (die het veld verliet na een botsing met Touré) probeerde Blind zijn aanval van nieuw leven te voorzien. Arsenal beperkte zich vooral tot verdedigen; het koesterde weinig offensieve ambities. Toch kwamen de Londenaren op 0-2. Robert Pires benutte een strafschop, nadat Vonk de doorgebroken Reyes toucheerde.

Een minuut na de ogenschijnlijke beslissing scoorde Ajax tegen. Galásek zag een schot op de paal belanden en Rosenberg scoorde eenvoudig de aansluitingstreffer. De goal inspireerde Ajax en De Jong was dicht bij de gelijkmaker. Ook Rosenberg wist een aantal keer gevaar te stichten in het strafschopgebied van Arsenal. Vooral Pienaar en Lindenbergh waren de drijfveren achter deze opleving. Een combinatie tussen deze middenvelders leverde bijna de 2-2 op, maar een vrijstaande Lindenbergh was ongelukkig in de aanname. Het bleek de laatste mogelijkheid op de gelijkmaker. Ook de extra tijd van vijf minuten bood geen soelaas.


Karakteristiek:

Ajax – Arsenal 1-2
2. Ljungberg 0-1
69. Pires 0-2 (penalty)
71. Rosenberg 1-2

Scheidsrechter: Medina Cantalejo (Spa)
Gele kaarten: Grygera, Pienaar, Vonk, Galásek (Ajax), Touré, Almunia (Arsenal)


Opstellingen:

Ajax: Vonk; De Jong, Grygera, Vermaelen, Emanuelson ( 85. Juanfran); Galásek, Lindenbergh, Boukhari ( 70. Manucharyan); Pienaar, Charisteas ( 56. Rosenberg), Babel.

Arsenal: Almunia, Lauren, Touré, Campbell, Cole; Hleb ( 90+5. Cygan), Fabregas, Flamini, Pires ( 88. Clichy); Ljungberg, Reyes ( 81. Owusu-Abeyie).

Voetbal: Uitslag Ajax - Arsenal

Ajax heeft zijn tweede poulewedstrijd in de Champions League verloren. In de Amsterdam ArenA bleek Arsenal met 1-2 te sterk. Ajax begon matig, maar speelde een redelijke tweede helft.

Ajax startte met een elftal dat op veel plaatsen was gewijzigd ten opzichte van vorige duels. Dat was te wijten aan de blessuregolf die over Amsterdam trekt, waardoor Sneijder, Maduro, Trabelsi en Rosales forfait gaven voor de ontmoeting met de Engelse topclub. Nu stonden onder meer Vermaelen, De Jong en Boukhari aan de aftrap. Ook Arsenal had te maken met een fiks aantal absenten: Van Persie en Lehmann waren geschorst, terwijl Henry, Bergkamp en Gilberto Silva nog steeds deel uitmaken van de ziekenboeg.

Arsenal kende een absolute droomstart: al na twee minuten opende Fredrik Ljungberg de score. Boukhari liet zich aftroeven door Flamini, waarna de Fransman Reyes bereikte. Reyes zond vervolgens een steekpass op Ljungberg, die van dichtbij koel afrondde. Na deze mokerslag nam Ajax het heft in handen, al was het overwicht vooral optisch. Verder dan afstandsschoten van Boukhari en Babel kwam Ajax niet. Ondertussen kenmerkte het positiespel van de Amsterdammers zich door slordigheid, zodat het gevaar van een snelle Engelse tegenstoot altijd voelbaar bleef.

Na een half uur spelen scoorde Ljungberg bijna de 0-2 uit zo'n counter. De Zweed profiteerde van een fout van Thomas Vermaelen, maar ging te opzichtig voor een strafschop. Even daarvoor kreeg Ajax een sporadische kans, toen Charisteas bijna een rebound kon binnentikken nadat Almunia een schot van Boukhari niet klemvast pakte. Vlak voor rust kreeg Ajax dé kans: Pienaar miste echter in zeer kansrijke positie na een pass van Boukhari. Het was de enige keer voor rust dat de defensie van Arsenal werd uitgespeeld. Vooral Campbell en Touré maakten indruk.

Ajax begon sterk aan de tweede helft. De ballen gingen wat accurater van voet tot voet en dat leverde via De Jong en Babel twee goede schietkansen op. Het offensiefje was echter snel geluwd. Met Rosenberg in plaats van Charisteas (die het veld verliet na een botsing met Touré) probeerde Blind zijn aanval van nieuw leven te voorzien. Arsenal beperkte zich vooral tot verdedigen; het koesterde weinig offensieve ambities. Toch kwamen de Londenaren op 0-2. Robert Pires benutte een strafschop, nadat Vonk de doorgebroken Reyes toucheerde.

Een minuut na de ogenschijnlijke beslissing scoorde Ajax tegen. Galásek zag een schot op de paal belanden en Rosenberg scoorde eenvoudig de aansluitingstreffer. De goal inspireerde Ajax en De Jong was dicht bij de gelijkmaker. Ook Rosenberg wist een aantal keer gevaar te stichten in het strafschopgebied van Arsenal. Vooral Pienaar en Lindenbergh waren de drijfveren achter deze opleving. Een combinatie tussen deze middenvelders leverde bijna de 2-2 op, maar een vrijstaande Lindenbergh was ongelukkig in de aanname. Het bleek de laatste mogelijkheid op de gelijkmaker. Ook de extra tijd van vijf minuten bood geen soelaasStand Poule B:
1. Arsenal 2-6 (4-2)
2. FC Thun 2-3 (2-2)
3. Ajax 2-1 (2-3)
4. Sparta Praag 2-1 (1-2)Kijk voor meer voetbalnieuws op de Voetbalmanager van FOK!

Europese PSP line-up najaar 2005 van Ubisoft

Ubisoft heeft zijn line up voor de PSP van dit najaar bekend gemaakt. De maker van de game Lumines, het op Tetris gebaseerde spel voor de PSP, heeft nog een drietal games uit te brengen.

De games zijn: Frantix, een 3D puzzle/adventure. Tales of Eternia, een Japanse RPG, en GripShift, een 3D stuntracer waar ook enkele puzzel elementen in zijn verwerkt.

Deze games zullen waarschijnlijk allemaal nog voor de kerst in de schappen liggen.

Opsporing Verzocht zoekt FOK!ker

Een opmerkelijke oproep bij het tv-programma Opsporing Verzocht vanavond. Daar werd namelijk gezocht naar een jongeman die op zondag 11 september een tas met daarin vier gekleurde ballonnen en een brief had geplaatst voor een snackbar op het Centraal Station van Den Haag. Niet veel boeiends zou je denken, dit blijkt echter FOK!ker Yildiz te zijn.

Ruim twee weken terug vertelde Yildiz in een topic op het FOK!Forum in geuren en kleuren en inclusief foto's wat hij had uitgespookt in Den Haag. De Spoorwegpolitie werd die middag attent gemaakt op de achtergelaten tas en ging daarop een kijkje nemen. Enkele agenten troffen vervolgens de grote zwarte tas aan met daarin vier ballonnen en een brief aan. "Een protestbrief", aldus een agent in Opsporing Verzocht vandaag. Ook de brief, een klacht over de angst die regeert in Nederland, valt te lezen in het topic.

In het programma werden mensen die de man op de getoonde foto's (Yildiz was gefilmd door een bewakingscamera) herkenden, opgeroepen te bellen naar Opsporing Verzocht. "De vraag is natuurlijk: Wie (her)kent de man aan de hand van de getoonde videobeelden, mogelijk in combinatie met de grote zwarte canvas tas?", zo viel vanavond te horen. Yildiz zou zichzelf inmiddels hebben aangegeven.


De tas


De vanavond getoonde beelden in Opsporing Verzocht

Update 21:51
Yildiz heeft zich inmiddels op het forum vertoond en zegt zich te hebben gemeld bij de spoorwegpolitie. Op zijn verzoek zal volgens Yildiz het bericht over deze kwestie van de site van Opsporing Verzocht worden gehaald. Morgen heeft hij een vervolgafspraak met de spoorwegpolitie.

Alonso: Hoogste al bereikt

Fernando Alonso is van mening dat er na zijn wereldtitel weinig meer in de F1 te halen valt.

Fernando Alonso denkt niet dat hij nog heel lang in de Formule 1 zal rijden. Hij heeft het hoogste haalbare al bereikt. "Ik zal op zoeken moeten naar nieuwe motivatie, ik ben de jongste wereldkampioen ooit en na deze titel is er denk ik niet veel meer te zoeken in de Formule 1 voor mij," aldus de 24-jarige Spanjaard.

Michael Schumacher denkt er over zijn contract wederom te verlengen en wil zo lang mogelijk doorgaan. Fernando Alonso geeft daarentegen de voorkeur aan een vroeg afscheid. "Ik ben vrij vroeg begonnen in vergelijking met andere coureurs en zal ook vrij vroeg stoppen denk ik."

"Doornbos in beeld bij Williams"

Robert Doornbos zou in beeld zijn bij Williams. Het blad RaceReport meldt vandaag dat Ecclestone de Nederlander bij Williams wil zien volgend jaar.

Jenson Button gaat volgend jaar definitief niet naar Williams, en aangezien Nick Heidfeld het team verlaat en voor BMW gaat rijden is er naast Mark Webber nog een plekje vrij. Niemand minder dan Bernie Ecclestone wil graag dat Robert Doornbos naast Webber in de tweede Williams zal gaan rijden.

Ecclestone betaalt voor Williams de Cosworth-motoren die het team volgend jaar gebruikt. Ecclestone probeert nu in ruil daarvoor Doornbos bij Williams te laten rijden omdat 'de grote baas' zeer gecharmeerd is van het Nederlandse talent. Verder zou Doornbos ook nog in de race voor een stoeltje bij BMW, alleen dan voor een rol als vrijdagrijder.

Koningin Beatrix danst met Ali B.

Asskicker14 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een dansende Beatrix met Ali B.Tijdens haar bezoek aan Flevoland heeft koningin Beatrix gedanst met Ali B. De rapper was het nummer van Warchild 'Wat zou je doen' aan het zingen en maakte het vredesteken met zijn vingers in de lucht. De vorstin, omringd door kinderen in traditionele kleding, deed vrolijk mee en maakte tijdens het swingen het vredesteken terug naar Ali B.

Na het optreden sprong de rapper van het podium en gaf Beatrix een flinke knuffel. Daarna begroette hij haar zoals jongeren op straat dat vaak doen, de vuisten tegen elkaar aan slaan en vervolgens de duimen in elkaar haken. Een aai over zijn wang was het bedankje van Beatrix naar Ali B.

Intel en Microsoft gaan voor HD DVD

Twee grootmachten in de pc-wereld hebben besloten zich te gaan scharen achter de HD DVD standaard. Intel en Microsoft hebben beiden bekendgemaakt dat ze de nieuwe HD-standaard van het Japanse Toshiba voor de volgende generatie DVD's gaan ondersteunen. Dat is een fikse tegenvaller voor Sony, dat momenteel werkt aan een concurrerende standaard voor DVD's, de Blu-ray-technologie.

De nieuwe technologieën moeten DVD's een betere beeldkwaliteit en meer opslagcapaciteit geven. Toshiba heeft samen met NEC de HD-standaard ontwikkeld. Sony daarentegen werkt samen met onder meer Philips en Dell aan de Blu-ray-technologie. Beide standaarden kunnen niet met elkaar overweg. Daarom hebben de twee groepen de afgelopen drie jaar gestreefd naar acceptatie van hun technologieën door de elektronica-industrie.

Vorige maand werd bekend dat Sony en Toshiba het niet eens konden worden over de ontwikkeling van een gemeenschappelijke DVD-standaard. Toshiba maakte daarop bekend dat het verder gaat met de productie van zijn eigen HD-technologie. Naar verwachting komen de eerste DVD's van de nieuwe generatie later dit jaar op de markt.

Twee aanhoudingen in zaak-Melchers

Er lijkt schot te zitten in het onderzoek naar de ontvoering van Claudia Melchers. De politie heeft bekend gemaakt dat er vanochtend rond 07:00 uur twee arrestaties zijn verricht in Gelderland in verband met de zaak. "Het gaat om personen die worden verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering", liet een politiewoordvoerder weten. "We sluiten niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen".

De 37-jarige miljonairsdochter werd op maandag 12 september door drie mannen met geweld ontvoerd uit haar woning in Amsterdam-Zuid. Daarna werd ze ondergebracht in een vakantiehuisje van Landal Greenpark Stroombroek, bij Doetinchem. De daders eisten 300 kilo cocaïne, maar twee dagen later werd het slachtoffer onverwacht vrijgelaten in Arnhem.

Bungalow
Deze bungalow is de afgelopen dagen door rechercheurs doorzocht.

Griekse 'gids' drogeert, verkracht toeristen

In de Griekse hoofdstad Athene is een man aangehouden voor het verkrachten van meerdere vrouwelijke toeristen. De man hing verschillende keren de gids uit en liet enkele buitenlandse vrouwen de Akropolis zien. Hierna diende hij de toeristen stiekem slaappillen toe, om hen vervolgens mee te nemen naar een hotel en hen daar te verkrachten.

De 49-jarige Griek verstopte de slaappillen in fetakaas of spinazietaart en bood deze vervolgens aan de vrouw met wie hij was aan. Hierna gaf hij haar een glaasje van de sterke drank ouzo en nam haar mee naar een hotel. Zeker vier vrouwen, in leeftijd variërend tussen de 19 en 29 jaar en afkomstig uit Denemarken, Canada en Australië, zijn slachtoffer geworden van de man. Mogelijk heeft hij nog meer vrouwen verkracht.

De man, die getrouwd is en twee kinderen heeft, kon gisteren worden aangehouden nadat één van zijn slachtoffers hem herkende. Hij is in bewaring gesteld en beschuldigd van meervoudige verkrachting.

[NFL]Standen na week 3

Dit zijn de standen na de derde speelweek in de NFL.

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Miami210.66768512-00-11-11-00-1Won 1
New England210.66770671-01-12-00-10-0Won 1
Buffalo120.33341501-10-11-00-20-0Lost 2
N.Y. Jets120.33344601-10-11-20-01-0Lost 1

AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Cincinnati3001.00088281-02-01-02-01-0Won 3
Pittsburgh210.66781371-11-02-10-00-0Lost 1
Cleveland120.33345640-11-10-21-00-1Lost 1
Baltimore020.00017490-10-10-20-00-0Lost 2

AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Indianapolis3001.00047162-01-03-00-01-0Won 3
Jacksonville210.66755441-01-11-11-00-1Won 1
Tennessee120.33359751-00-21-10-10-0Lost 1
Houston020.00014490-10-10-20-00-0Lost 2

AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Denver210.66760612-00-12-10-02-0Won 2
Kansas City210.66760541-01-12-10-01-1Lost 1
San Diego120.33386711-10-10-11-10-1Won 1
Oakland030.00057760-10-20-20-10-1Lost 3

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Washington2001.00023201-01-00-02-01-0Won 2
Dallas210.66775690-12-01-01-10-1Won 1
N.Y. Giants210.66792741-01-10-12-00-0Lost 1
Philadelphia210.66775372-00-11-01-10-0Won 2

NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Detroit110.50023411-00-10-01-11-1Lost 1
Chicago120.33352391-10-10-11-11-0Lost 1
Minnesota120.33354771-10-10-11-10-0Won 1
Green Bay030.00043600-20-10-10-20-1Lost 3

NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Tampa Bay3001.00060321-02-01-02-00-0Won 3
Atlanta210.66756471-01-11-01-10-0Won 1
Carolina120.33371671-10-11-10-10-1Lost 1
New Orleans120.33349800-11-10-01-21-0Lost 2

NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Seattle210.66772562-00-10-12-01-0Won 2
St. Louis210.66773671-01-11-01-11-1Won 2
San Francisco120.333621011-10-10-01-21-0Lost 2
Arizona030.00043960-10-20-00-30-2Lost 3

[NFL]Uitslag Broncos vs Chiefs

De Denver Bronco’s hebben de Kansas City Chiefs verslagen met maar liefst 30-10. Bronco Rod Smith werd de eerste speler in NFL geschiedenis die niet via de drafts in de NFL terecht kwam en maar liefst 10.000 yards aan gegooide ballen ving.

Jake Plummer, quarterback van de Bronco’s gooide 13 van de 18 ballen goed aan voor 152 yards inclusief een 12 yard touchdown van Rod Smith. Daarnaast liep hij zelf ook nog eens de bal over de lijn voor een touchdown op een vierde-en-goal van de 1 yard lijn.

Trent Green gooide zijn eerste touchdown pass van het seizoen, over een afstand van 21 yards gooide hij de bal naar Samie Parker. Deze bal was enkel voor de statistieken aangezien de Chiefs al met 30-3 achterstonden, de touchdown behoedde coach Dick Vermeil wel van zijn ergste verlies als NFL coach én het ergste verlies van de Chiefs in 46 jaar AFC West series.

Als de Bronco’s de Chiefs niet te kijk zetten deden ze het zelf wel, met een totaal van 118 yards in straffen inclusief acht overtredingen in de eerste helft terwijl de Bronco’s in die eerste helft op een voorsprong van 20-3 eindigden.

De score werd geopend met een veldgoal van de Bronco’s door Jason Elam vanaf 30 yards. Mike Anderson liep hierna een touchdown van 44 yards voor de 10-0 voorsprong. Rod Smith completeerde de scores in het eerste kwart met een touchdown.

In het tweede kwart schopten Jason Elam voor de Bronco’s en Lawrence Tynes voor de Chiefs beide een bal tussen de palen. Elam deed dit van 51 yards tegen Tynes vanaf 28 yards.

In het derde kwart wist alleen Jake Plummer over de touchdown lijn te komen op een vierde down vanaf 1 yard.

In het vierde kwart schopte Elam voor de derde keer de bal tussen de palen vanaf 25 yard. Samie Parker kon na een 21 yard pass de touchdown te maken.


Mike Anderson rent voor een 44 yard touchdown

[Upd]Onderzoek naar knie Ron Vlaar

Ron Vlaar heeft zich vandaag in het ziekenhuis gemeld voor een onderzoek aan zijn knie. De jonge verdediger van AZ raakte afgelopen weekend in het duel met NAC Breda geblesseerd. Tot op heden is de ernst van deze blessure nog niet duidelijk.

Na een luchtduel kwam Vlaar verkeerd terecht en overstrekte toen zijn knie, wat hem veel pijn opleverde. De medische staf van AZ kon door de versheid van de blessure nog geen precies oordeel geven. Ze sloten echter niet uit dat er iets verkeerd zit net boven zijn knie. "Het gaat al wel een stuk beter dan gisteren., zei Vlaar in het Algemeen Dagblad. "Maar we moeten de echo afwachten voor we meer weten. Of ik donderdag kan spelen, is niet duidelijk.". Op die dag speelt zijn club namelijk tegen het Russissche Krylia Samara in de UEFA Cup.

Update 18:53

De blessure van Ron Vlaar valt mee, dit is gebleken na onderzoek in het ziekenhuis. De verdediger heeft een spierkneuzing bij de aanhechting van de linkerknie. Morgen zal hij gewoon met de groep gaan meetrainen, en er is hoop dat hij donderdag kan spelen in het UEFA Cup-duel tegen Krylia Samara.

Parijse meisjes plegen glimlachend zelfmoord

In Parijs is geschokt gereageerd op de zelfmoord van twee veertienjarige meisjes. Samengebonden sprongen de twee meisjes vanaf de zeventiende verdieping van een appartementenblok naar beneden.

Twee vriendjes die erbij waren hadden de meisjes kort voor de sprong aan elkaar vast gebonden. Ze waren gevraagd dat te doen omdat de meisjes een spelletje zouden gaan spelen. Nadat ze vastgebonden waren vroegen de meisjes de jongens naar de kamer ernaast te gaan. Toen ze in de raamopening stonden riepen ze de jongens. Eenmaal in de kamer zagen ze nog net de meisjes glimlachend naar beneden springen.

Uit statistieken van de Franse regering blijkt dat zo'n 40.000 Franse jongeren zeggen zelfmoordneigingen te hebben, per jaar gaan ongeveer achthonderd jongeren over tot de werkelijke daad. In Frankrijk staat zelfmoord na verkeersongelukken op nummer twee in de lijst van voornaamste doodsoorzaken van jongeren.

Donner: Aantal ID-boetes valt mee

Minister Piet Hein Donner van Justitie vindt niet dat er overmatig veel mensen worden beboet omdat ze geen identiteitskaart bij zich hebben. Hij reageerde daarmee op kritische Kamervragen van GroenLinks-Kamerlid Marijke Vos. Zij had de CDA-bewindsman om opheldering gevraagd over het aantal boetes en het percentage mensen dat in beroep gaat tegen deze bekeuring.

Sinds de identificatieplicht van kracht is (1 januari 2005) zijn circa 50.000 personen op de bon geslingerd wegens het niet bij zich dragen van een ID-kaart. Onder hen zijn zo'n 4.000 kinderen. Vos vindt dat erg veel en vroeg aan Donner of dit niet te veel menskracht kost bij de politie en justitie. Dat valt volgens Donner echter wel mee, gezien de tien miljoen verkeersboetes die jaarlijks worden afgehandeld, én gezien de tien miljoen Nederlanders vanaf 14 jaar die onder deze wet vallen.

GroenLinks, de PvdA en de SP lieten Donner weten dat hen veel signalen van burgers bereiken over klachten en onheuse bejegening door de politie als zij beboet worden. Ook zouden veel mensen de boetes aanvechten. Donner had daar echter nog weinig specifieke cijfers over. Wel blijkt dat tot nu toe jongeren meer bereid zijn tot het betalen van de boete dan ouderen.

"Test-coureurs McLaren moeten oppassen"

Ron Dennis, teambaas van McLaren, wil zijn test-coureurs behoeden voor een eventuele teleurstelling bij een overstap.

De test-coureurs van McLaren, Alexander Wurz en Pedro de la Rosa, zouden erg in de interesse staan van BMW. Met name Wurz komt hardnekkig in de geruchten voor. Ron Dennis heeft in een reactie op deze geruchten aangegeven een eventuele overstap niet in de weg te zullen staan. Echter wil hij zijn coureurs wel meegeven dat ze voorzichtig moeten zijn dat BMW ze niet alleen voor eigen belang haalt.

BMW heeft Sauber overgenomen, en zal dus vanaf volgend jaar met een eigen team in de Formule 1 rijden. Om de auto zo goed mogelijk te ontwikkelen heb je mensen nodig die verstand van de sport, de auto, de systemen en de ontwikkeling hebben. Dennis is bang dat BMW alleen in Wurz geïnteresseerd is om informatie over McLaren naar het team van BMW te krijgen. "Het is niet ons doel om de carrières van één van onze coureurs in de weg te staan, maar ik wil ze wel behoeden voor een teleurstelling, zodat ze niet zomaar weer gedumpt worden," aldus Dennis.

Coldplay en Gorillaz favorieten MTV Awards

De bands Coldplay en Gorillaz zijn beiden vijf keer genomineerd voor de MTV European Music Awards 2005. Zowel Coldplay als de Gorillaz hebben een nominatie gekregen in de categorieën 'beste groep', 'beste nummer' en 'beste UK & Ireland act'.

De Gorillaz zijn ook nog genomineerd in de categorieën 'beste video' (voor 'Feel Good Inc.') en 'beste pop'. Coldplay maakt verder kans op de awards voor 'beste album' ('X&Y') en 'beste rock'. In de categorie 'beste Nederlandse & Belgische act' zijn de genomineerden de rockbands Kane en Within Tempation, zangeres Anouk, zanger Gabriel Rios en dance-act Soulwax.

De awards zullen op 3 november worden uitgereikt in de hoofdstad van Portugal, Lissabon.

Schumi: 4e plaats slecht voor imago

Michael Schumacher denkt dat het slecht is voor het imago van Ferrari als ze de 3e plaats in het WK-constructeurs aan Toyota verliezen.

Michael Schumacher is dit weekend onttroond als wereldkampioen. Ook zijn renstal, Ferrari, kan geen wereldkampioen worden. Het enige wat het team uit Maranello nog rest dit jaar is zorgen dat ze Toyota voor blijven.

Michael Schumacher maakt zich niet echt druk om de strijd tussen Ferrari en Toyota. Niet alleen omdat het gat nu 17 punten in het voordeel van de Italianen is, maar ook omdat het hem eigenlijk weinig uitmaakt of ze nu derde of vierde worden. Echter vindt de Duitser het voor het team wel belangrijk, en voelt hij zich verplicht zijn best te doen de strijd met Toyota te winnen. Schumacher is namelijk van mening dat het slecht is voor het imago van Ferrari als ze dit jaar 'slechts' vierde worden. "Als we vierde worden zullen we volgend jaar met de startnummers zeven en acht moeten rijden en ook nog een plek verder naar achter moeten in de pitstraat. Dit zou ik erg vervelend vinden voor het team, het zou het imago schaden."

Verband tussen linkshandigheid en kans op borstkanker

Whiskers had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonVrouwen die linkshandig zijn lopen volgens een onderzoek van het Universitair Medisch Centrum (UMC) te Utrecht veertig procent meer risico om borstkanker te krijgen dan hun rechtshandige seksegenoten. Bij linkshandige vrouwen die nog niet in de overgang zitten is die kans zelfs tachtig procent groter. Vandaag worden de resultaten van het onderzoek gepubliceerd in het vakblad British Medical Journal.

Dat er een verhoogd risico op borstkanker bestond voor linkshandige vrouwen was al uit eerdere onderzoeken gebleken. Het onderzoek van het Utrechtse ziekenhuis bevestigt dit gegeven, maar acht de kans om door de ziekte getroffen te worden veel groter dan tot dusverre werd aangenomen. Bij het onderzoek van het UMC werden vrouwen die in het kader van het bevolkingsonderzoek borstkanker werden onderzocht gevraagd of ze links-, dan wel rechtshandig waren.

Wat de oorzaak is van het verhoogde risico op borstkanker voor linkshandige vrouwen is niet duidelijk. De onderzoekers vermoeden wel een verband tussen linkshandigheid en de kans op borstkanker enerzijds en blootstelling aan het mannelijke hormoon testosteron in de baarmoeder anderzijds.

KNVB lanceert wereldprimeur

Op zaterdag 1 oktober heeft de KNVB een echte wereldprimeur. Vanaf die datum start de allereerste jeugdcompetitie voor voetballers met een verstandelijke of lichamelijke handicap. De zogenaamde G-competite begint met 32 teams, afkomstig uit vijf regionale poules.

Drie jaar geleden waren er maar vijf voetbalclubs die zich hard maakten voor mensen met een beperking. Op dit moment zijn er 70 verenigingen die een G-elftal hebben, en zijn er 800 geregistreerde spelers. Deze explosieve groei is te danken aan een samenwerking tussen de KNVB en de Johan Cruijff Foundation.

De voorzitter van de KNVB, Jeu Sprengers, verricht komende zaterdag de aftrap op het veld van GVS uit Gouda. Verder zal Roelof Luinge het duel gaan leiden dat gaat tussen GSV en Kameleon uit Den Haag. Zelko Petrovic zal namens de Johan Cruijff Foundation aanwezig zijn.

Roda JC laat Filipovic niet gaan

Afgelopen week zag het er naar uit dat Roda JC-speler Predrag Filipovic naar PSV zou vertrekken. De Raad van Commissarissen van de Limburgers geeft echter geen toestemming voor de transfer. De verdediger stond hoog op het verlanglijstje van PSV-trainer Guus Hiddink.

De Raad van Commisssarissen is van mening dat er eerst een vervanger voor Filipovic aangetrokken moet worden. Pas als dat het geval is willen de Limburgers over een eventuele overgang praten. Eerder raakte Roda ook al aanvaller Arouna Koné kwijt aan de regerend landskampioen.

De trainer van Roda, Huub Stevens, is blij dat Filipovic voorlopig nog niet weg gaat, maar plaatst wel vraagtekens bij de situatie die is ontstaan. "Predrag is een goede prof, maar ook een gevoelig mens. De interesse van PSV is veel te vroeg in de pers gekomen. Mensen moeten zich eens realiseren wat voor schade dit kan opleveren. Ik doel hiermee niet alleen op externe partijen, maar zeker ook op mensen binnen Roda JC."

Doom III: Super Edition voor de PS3?

ID software, de maker van Doom 3, heeft aangegeven dat ze nadenken over Doom III voor de PlayStation 3. Het is nog niet zeker of ID software echt een speciale versie van Doom III zal gaan ontwikkelen voor de PS3, maar het is al een tijdje bekend dat ze dit wel graag willen. Doom 3 is al wel op de huidige Xbox verkrijgbaar. De PS3 versie zal er natuurlijk een stuk beter uit komen te zien en zal waarschijnlijk Super Edition als subtitel meekrijgen.

Screenshot van de Xbox versie

Halo voor je mobiel

IN-FUSIO, een ontwikkelaar van games voor de mobiele telefoon, heeft vandaag aangekondigd dat ze Halo voor de mobiele telefoon uit gaan brengen. Hiermee breiden IN-FUSIO en Microsoft hun overeenkomst uit over het exploiteren van Microsoft games voor de mobiele markt. Op dit moment heeft IN-FUSIO onder andere al Age of Empires 2, Zoo Tycoon en Midtown Madness voor de mobiele telefoon uitgebracht. De eerste versie van de mobiele Halo zal later dit jaar in de VS uitkomen en waarschijnlijk later voor de Europese en Aziatische markt.Woordvoerder NYPD vraagt om boycot True Crime

De woordvoerder, Raymond Kelly, van de politie in New York (NYPD) wil graag dat het spel True Crime: New York City niet in de winkels komt te liggen omdat er agenten zijn in het spel die zich niet aan de wet houden.

"It's an outrage,I think it disrespects all police offers and it's done in extremely poor taste as well." Aldus Kelly. True Crime: New York City zal in november gelanceerd worden op de Xbox, PS2 en de GameCube. De game bevat stemmen van bekende Hollywood-acteurs en ook hebben twee ex-NYPD agenten, Bill Clark en Tom Walker, meegeholpen aan de game. Clark heeft bijvoorbeeld ook meegeholpen aan de TV-serie NYPD Blue.

De game gaat over de agent Marcus Reed, die op zoek gaat naar de moordenaar van zijn mentor. In de game breekt hij in in huizen zonder huiszoekingsbevel en ook mishandelt hij verdachten.

"It's totally inappropriate. It's a tough job, a dangerous job, and this undermines what police officers try to do. I'm saddened that even some former members of the department are linked to that video game." Aldus Kelly toen hij hoorde dat ex-agenten hebben meegewerkt aan deze game.

Ook Patrick Lynch, president van een soort agenten vakbond, heeft een uitgesproken mening over deze game. Hij gaat zelfs nog een stapje verder en vraagt dat de Hollywood-acteurs hun geld terug geven dat ze verdiend hebben met het inspreken van de stemmen voor dit spel. De ex-agent Clark die meegewerkt heeft aan het spel gaat hier natuurlijk tegenin en zegt dat de vakbond zich eerst druk moet maken over een salarisverhoging en pas daarna zich druk mag maken over computerspellen. Clark: "It's a game, not a training video for the NYPD."

Toyota en RBR klagen over Michelin

Zowel Toyota F1 als Red Bull Racing klagen over de prestaties van Michelin tijdens de Grand Prix van Brazilië, afgelopen weekend. De bandenfabrikant zou het verkeerde rubber hebben meegenomen naar Interlagos.

Bij Toyota lijkt Ralf Schumacher het voornaamste slachtoffer van een fout van Michelin. Bij de kwalificatie zou de bandenleverancier per ongeluk een set oude banden hebben gemonteerd. Hierdoor kon de Duitser zich niet beter kwalificeren dan elfde.

David Coulthard klaagde dat Michelin een complete serie foute banden had verstrekt. Na de kwalificatie wilde hij terug naar de banden uit de vrije training, maar daarvoor had hij toestemming nodig van Michelin om een straf te voorkomen. Michelin gaf die toestemming niet.

Eerste wereldwijde mobiele MMORPG

MMORPG's op je mobieltje is niet geheel nieuw meer. De MMORPG Tibia Micro Edition was namelijk al een tijdje speelbaar. Helaas was de game maar vanaf enkele plekken op deze wereld te spelen.

Gelukkig is daar nu verandering in gekomen, want de Duitse developer CipSoft heeft deze game nu wereldwijd speelbaar gemaakt. Mensen van over de hele wereld kunnen dus met hun mobieltje de mobiele wereld van Tibia gaan ontdekken.
Volgens CipSoft is er (door een speciaal ontwikkelde methode) bijna geen lag aanwezig in Tibia ME, hetgeen het spelen van een MMORPG een stuk aangenamer maakt. Ondanks het feit dat ze de besturing simpel hebben gehouden, zit er toch een flinke dosis diepgang in de game. Zo zul je (al dan niet in teamverband) quests moeten volbrengen, je equipment verbeteren én natuurlijk met monsters vechten. Je kent het wel: de standaard MMORPG kost.

Vooralsnog is het spel alleen speelbaar op Series60/Symbian telefoons, in andere woorden: de wat duurdere modellen. Het spel is te downloaden via Tibiagame. Naast het mobiele spel heeft CipSoft ook nog een PC versie van Tibia. Deze succesvolle RPG is te downloaden via Tibia.com.Regisseur Van de Sande Bakhuyzen overleden

Knip had ons via de nieuws-submit te melden:

Willem van de Sande Bakhuyzen is vanochtend in zijn woonplaats Amsterdam overleden aan de gevolgen van kanker, zo heeft zijn familie bekend gemaakt. De regisseur is 47 jaar geworden.


Willem van de Sande Bakhuyzen

Van de Sande Bakhuyzen regisseerde onder andere de televisieserie Oud Geld en de speelfilms Lepel en Cloaca. Zijn film Familie won een Gouden Kalf voor beste drama, de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek en een Gouden Beeld voor de beste actrice. Zijn laatste film Leef! gaat morgen in première als openingsfilm op het Nederlands Filmfestival Utrecht.

Ook Duitsers integreren moeizaam

Niet alleen veel niet-westerse allochtonen integreren moeizaam in de Nederlandse samenleving, ook Duitse immigranten die in ons land gaan wonen hebben moeite, zo stelt onderzoeker Mira Peeters-Bijlsma van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hoewel de cultuur in Duitsland veel meer op die van ons lijkt dan bijvoorbeeld bij Turkse immigranten, hebben ook de Duitsers problemen met de integratie.

Peeters-Bijlsma deed onderzoek onder 340 Duitse immigranten. Toen ze hier kwamen, hadden ze een hoge pet op van Hollanders. Maar na een paar jaar Nederland heeft 40% een negatiever beeld gekregen. Eerst vinden ze Nederlanders vriendelijker, gezelliger, humoristischer, ongecompliceerder en toleranter dan Duitsers. Maar als ze ons beter leren kennen, zijn we ineens zuinig, betweterig en anti-Duits.

Ongeveer 75% van de Duitse immigranten noemt zich liever Europeaan of Duitser dan Nederlander. Bovendien blijkt dat hoe langer Duitsers in Nederland wonen, hoe meer ze een hekel krijgen aan ons.

Australië steunt strenge anti-terreurwetten

In Australië zijn alle deelstaatpremiers akkoord gegaan met zeer strenge anti-terreurwetten die premier John Howard had voorgesteld. Howard zelf sprak van ''ongebruikelijke wetten omdat we in ongebruikelijke omstandigheden leven''. Hij verwees naar de aanslagen in Londen, die niet door buitenlandse terroristen, maar door geïntegreerde Britse moslims zijn gepleegd.

Met de nieuwe wetgeving wordt het mogelijk mensen zonder aanklacht voor een langere periode vast te zetten. Ook mogen alle stappen die verdachten zetten nauwgezet worden gevolgd. De nieuwe wetten regelen verder onder meer strengere controles bij paspoortaanvragen en celstraf voor het aanzetten tot geweld.

De strenge anti-terreurwetten leidden tot veel kritiek van onder meer een vooraanstaande gematigde moslimleider. Volgens hem zijn de de nieuwe bevoegdheden gericht tegen islamieten. Howard sprak dat tegen. Na vijf jaar zullen de nieuwe wetten worden geëvalueerd.

Ceesay niet tegen AS Monaco

Willem II zal het aankomende donderdag in de UEFA Cup-wedstrijd tegen AS Monaco stellen zonder Jatto Ceesay moeten stellen.

De Gambiaan heeft last van een gekneusde enkel, die hij opliep in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. Daarentegen is Anouar Hadouir wel weer hersteld van een blessure en hij lijkt op de rechterflank de logische vervanger van Ceesay.

Peter Zois heeft zijn contract bij de Tilburgers met één jaar verlengd. De Australische keeper is achter Oscar Moens tweede keus.

[Update]Origen Xbox 360: Wijze Wezens

Na een lange tijd van wachten en spanning is de teller op origenxbox360 dan eindelijk op 0 komen te staan. En wat is nu de grote verrassing? Ja, het is ook tijd om te gaan lunchen maar nu is eindelijk bekend wat er gebeurt:..... niks! De teller sprong op 0 en dat was het. Het lijkt dus op een briljante grap die de gamers een hele tijd in spanning heeft gehouden. Helaas, geen wereldschokkende onthulling deze keer, volgende keer misschien beter.Voor: De welbekende bonsai met zijn twee beste vriendjes.Na: De welbekende bonsai met zijn twee beste vriendjes.

[Update]
Microsoft probeert iedereen een beetje voor het lapje te houden door het koppelen van je eigen tijd in windows aan de teller op de site. Mensen in een andere tijdszone zien de teller dus nog gewoon aftellen. We houden je op de hoogte!

[Update]
Inmiddels is er een laadscherm verschenen op de website.
[Update zoveel]

Klik op de Nederlandse vlag (linksboven) , bekijk het gesprek tussen de twee konijnen en klik op de goudkleurige appels rechtsboven. Na een hoop ge"flash" kom je dan het volgende scherm tegen

Win je de wedstrijd, dan maak je kans op twee tickes voor Origen.

Een impressie:

Genomineerden TMF / PU Game-awards

De genomineerden voor de TMF / PU Game-awards zijn bekend:

Beste PC-game
- Battlefield 2
- GTA: San Andreas
- Half-Life 2
- World of Warcraft

Beste PS2-game
- God of War
- Gran Turismo 4
- GTA: San Andreas
- Pro Evolution Soccer 4

Beste Xbox-game
- Fable
- Forza Motorsport
- Halo 2
- GTA: San Andreas

Beste NGC-game
- FIFA Street
- Mario Party 5
- Metroid Prime II: Echoes
- Resident Evil 4

Beste handheld-game
- Ridge Racer DS
- Super Mario 64 DS
- Wario Ware Touched!
- Zelda the Minish Cap

Beste online-game
- Battlefield 2
- CounterStrike Source
- Halo 2
- World of Warcraft

Beste spelcomputer
- GameCube
- PC
- PS2
- Xbox

Beste game overall
- Battlefield 2
- GTA: San Andreas
- Halo 2
- Resident Evil 4

Beste nieuwe hardware
- Game Boy Micro
- Nintendo DS
- PSP
- Xbox 360

Stemmen kun je doen via de site van de Power Unlimited. De uitslag zal bekend gemaakt worden op de PU Gameplay die 12 en 13 november gehouden zal worden in de Amsterdam RAI.

Ubisoft brengt Tales of Eternia naar Europa

Tales of Eternia, een remake van Tales of Destiny II van de PSOne, komt naar Europa. Ubisoft gaat deze RPG van Namco uitgeven in Europa en de planning is om dat nog dit jaar te doen.

Tales of Eternia maakt deel uit van de grote Tales of... RPG serie van Namco en heeft net als de anderen een flinke dosis anime, zeker als je kijkt naar de tussenfilmpjes.

Een groot voordeel van ToE is dat Namco het voor elkaar heeft gekregen om bijna geen laadtijden nodig te hebben. Er schijnt geen enkel 'now loading' scherm in te zitten.

Miljardenschat ontdekt op Chileens eiland

CrocodileDundee had ons via de nieuws-submit te melden:

Op het eiland Robinson Crusoë, vernoemd naar de hoofdpersoon uit Daniel Defoes gelijknamige roman, hebben schatzoekers een immense schat aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om de legendarische schat van de Spaanse zeevaarder Juan Esteban Ubillay Echeverria, die hij in 1715 achterliet op het eiland.

De schat werd ontdekt met behulp van een robot die is uitgerust met een metaaldetector. Zodra de benodigde vergunningen verkregen zijn, zullen de schatzoekers beginnen met graven. De schat heeft vermoedelijk een waarde van 13 miljard dollar.

Robinson Crusoë kent een populatie van 600 mensen en is onderdeel van de Juan Fernandez archipel. De eilandengroep ligt zo'n 700 kilometer uit de Chileense kust. De laatste zoektocht naar de schat vond plaats in 1998 en werd geleid door de Nederlander Bernard Kaiser. Destijds werd niets aangetroffen.

Meisje (10) wint bijna vibrator met tv-spel

macmouse had ons via de nieuws-submit te melden:

Een tienjarig meisje uit Noorwegen greep net naast de prijs toen ze meedeed met een sms-spelletje op TV Norge. Haar ouders zullen dat vast fijn gevonden hebben, want in het 'overlevingspakket voor de herfst' zat ondere andere een vibrator.

Jens-Petter Gjelseth, de directeur van de zender, reageerde verbolgen. "De redactie van het televisieprogramma kent de richtlijnen. Er is een leeftijdsgrens van zestien jaar en dat is niet toevallig. Er worden vaker seksspeeltjes als cadeau weggegeven."

De tegenkandidaat van het meisje, die er dus met de prijs vandoor ging, was overigens een 33-jarige vrouw.

VWO-scholier uit Almere toch geslaagd

De 19-jarige Thomas Smulders uit Almere is alsnog geslaagd voor zijn vwo-examen. De jongen had na de examens van zijn school Het Baken te horen gekregen dat hij was gezakt wegens te veel onvoldoendes.

Het Baken kwam er nu echter achter dat één van die onvoldoendes voor een vak in het vrije deel was, en niet blijkt mee te tellen. Een telefoontje van de schooldirectie bracht gisteren het goede nieuws. De betrokken scholier was gisteren nog te veel van slag om zich te realiseren wat er precies is gebeurd: ''Ik weet nog niet wat ik nu ga doen.''

Scooter rijdt bewust over 6-jarige heen

In Alblasserdam heeft een scooterrijder zondag doelbewust een 6-jarig jochie omver gereden op een grasveld. Het kind hield aan het voorval ernstige verwondingen aan zijn rug over. De moeder van het slachtoffertje zag hoe een scooter het grasveld aan de Randweg in het Damdorp op scheurde, waar haar zoontje met een vriendje aan het spelen was. De scooter reed opzettelijk dwars over het ventje heen en maakte dat hij wegkwam.

Andere getuigen probeerden de hufter nog van zijn scooter te trekken, maar die wist toch te ontkomen. Het gaat om een kaalgeschoren knaap op een blauwe en zilverkleurige scooter. De politie spreekt van een doelbewuste aanrijding en neemt de zaak hoog op. De dader komt volgens de politie vermoedelijk niet uit Alblasserdam, want agenten konden geen link leggen met de gegeven beschrijving van de scooter en berijder.

Stiekeme foto's

Op de Duitse oktoberfeesten is een nieuwe rage ontstaan, het stiekem met mobieltjes fotograferen van (half) ontblote vrouwenborsten. Uiteraard worden de beelden vervolgens op internet gezet. Kennelijk waren twee feestgangers hier voor de grap mee begonnen en is dit nu tot een rage uitgegroeid. Dit tot grote ergernis van de politie, die waarschuwt dat zelfs een poging tot stiekem fotograferen al strafbaar is.

En nu de plaatjes. Het bericht komt oorspronkelijk uit Bild, dus eerst daar maar eens gekeken. Twee flauwe linkjes, dat valt dus heel erg tegen en dat geldt ook voor de rest van het internet. Volgens mij is het het verhaal verzonnen. Ter compensatie dan maar wat andere linkjes:

- linkje 1
- linkje 2
- linkje 3

Een andere pagina van die laatste site zat al eens in dit blogje. Blijft een leuke site om op rond te kijken.

Man vast na bespugen Verdonk

Slapend_Nederland, FOKwa en Mannee hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 19-jarige Amsterdammer zit sinds dit weekend in de cel nadat hij minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken & Integratie in haar gezicht wilde spugen. Het incident vond plaats in de Leidsestraat waar de minister met haar man en kinderen liep tijdens een gezinsuitje. De jongeman reed met zijn fiets recht op Verdonk af in een poging haar vol in het gezicht te rochelen. De minister wist nog net op tijd haar hoofd af te wenden, waardoor de klodders spuug niet in haar gezicht maar op haar kleding belandden.

De verdachte werd hierna meteen door Verdonks beveiligers van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) overmeesterd en overgedragen aan de Amsterdamse politie. De 19-jarige rochelaar zit nog steeds in de cel omdat hij hij ook nog voor een aantal andere zaken werd gezocht. Het zou gaan om een activist uit het krakersmilieu.

Een woordvoerder van de VVD-bewindsvrouw laat weten dat het voorval grote indruk op de minister heeft gemaakt. ''De minister is geschrokken en aangedaan door het spuugincident''.

Punten zesde ronde

In de zesde speelronde van de FOK!voetbalmanager is het algemeen klassement volledig op zijn kop gegooid. Voor velen was dit een slechte ronde en zij kelderden daardoor flink in de stand.

Iemand die het deze ronde goed deed was rodeduivel, met een score van 65 punten mag deze user zich de weekwinnaar noemen. mastervvb , mregeling en shinji_united eindigden deze week allemaal met een score van 61 punten op een verdienstelijke tweede plaats.

Bij de subleagues was het Docos dat met een ruime voorsprong de hoogste score van de week haalde, 53 punten. Daarmee bleef het de nummer twee – Ja toch? - maar liefst 17 punten voor. Derde deze week is de Vitesse League geworden met 35 punten.

Zoals gezegd, het algemeen klassement is volledig op zijn kop gezet. DeVinger kan zich tot volgende week de beste manager noemen met 266 punten, een stijging van plek 4 naar plek 1. Loontje maakt een reuzensprong vanaf plek 8 en staat met 257 punten knap tweede. De nummer 1 van vorige week – -Schorpioen- - daalt twee plaatsen en staat met 254 punten op de 'bronzen plek'. De nummer twee van vorige week – sander4444 - zakt maar liefst 18 plaatsen en staat 20e.

In het klassement van de subleagues verandert er niet veel. De top drie blijft met xyutwel (220), SweetlakeCity SoccerLeague (217) en Valkenboskade (207) gehandhaafd. Bij laatstgenoemde sluiten ook Frankrijk en The League met eveneens 207 punten aan.

Top 10 Managers:

#+ / -SubleagueWeekTotaal
1DeVinger 38266
2Loontje 40257
3-Schorpioen- 28254
4VerrekteZakHooi 44251
5Steven184 32250
6lykel 40249
7RayMania 31249
8DaB0b 30243
9BliksemSchigt 21242
10Luka 22239

Top 10 Subleagues:

#+ / -SubleagueWeekTotaal
1---xyutwel 24220
2---SweetlakeCity SoccerLeague 23217
3---Valkenboskade 18207
4Frankrijk 32207
5Tha League 27207
6---bluetiger 25206
7Il Mondo 21202
8Scribbly 18200
9De Kukamaestro's 26200
10Landgraaf League 20199

De dood als marketingstrategie

De dood als marketingstrategie, mevrouw Hazes weet daar alles van. In plaats van het verdriet stilletjes thuis te verwerken, moeten er iedere scène tranen vloeien voor de camera's. De tranen zijn ongetwijfeld niet minder oprecht maar waarom moet haar rouwverwerking uitgezonden worden? Vorig jaar stond de kist met het ontzielde lichaam van haar man nog op de middenstip van de ArenA. Samen met haar twee kinderen keek ze toe hoe artiesten nummers van haar man vertolkten. Niet alleen omringd door familie en vrienden maar temidden van duizenden fans waarvan zij de namen niet kende.

Verdonk aangevallen

Iedereen die mijn blogjes een beetje volgt, weet dat ik niet bepaald een fan ben van het beleid van minister Verdonk. Met de nadruk op "het beleid van", want Rita Verdonk zelf ken ik niet persoonlijk. Wat er vanochtend in de Telegraaf valt te lezen, vind ik dus echt triest.

Minister Verdonk is is afgelopen weekeinde tijdens een uitstapje met haar gezin aangevallen door een 19-jarige fietser die haar in het gezicht wilde spugen. De man reed in op Verdonk en haar gezin, maar kennelijk wist de minister de afgevuurde klodders te ontwijken. De man is direct aangehouden door het beveligingspersoneel dat bij Verdonk was. Naar verluidt gaat om een activist uit het Amsterdamse krakersmilieu.

Een hele trieste zaak en echt onbegrijpelijk dat mensen hun woede over het beleid van een minister op de persoon gaan richten.

Oranje onder-17 naar laatste vier

Oranje onder-17 heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van het WK in Peru. Gisteravond wonnen de pupillen van Ruud Kaiser met 2-0 van de Verenigde Staten.

Nederland had het lastig tegen de Amerikanen, die weinig ruimte weggaven. Hierdoor kon Oranje aanvankelijk weinig kansen creëren. Dat veranderde vlak voor de pauze, toen enkele knappe combinaties doelkansen opleverden. Eerst schoot middenvelder Jeffrey Sarpong nog op keeper Bryant Rueckner, maar even later scoorde de Ajacied wel, op aangeven van Vurnon Anita.

In de tweede helft kwam Oranje nauwelijks in gevaar, ondanks Amerikaanse druk. Die druk uitte zich echter alleen in afstandsschoten, en niet in uitgespeelde kansen. Oranje had het wel het geluk aan zijn zijde op het moment dat Kyle Nakazawa de lat raakte. Team USA leek helemaal uitgeteld nadat Neven Subotic met een tweede gele kaart kon inrukken. Even later kreeg Jordy Buijs echter ook rood. In de laatste tien minuten speelden de VS logischerwijs alles of niets, en dat leverde een aantal countermogelijkheden op. Uit één van die snelle uitbraken wist Sarpong nogmaals te scoren: Nederland naar de laatste vier.


Uitslagen Kwartfinales:
Costa Rica – Mexico 1-3 na verlenging
Turkije – China 5-1
Verenigde Staten – Nederland 0-2
Brazilië – Noord-Korea 3-1 na verlenging

Programma Halve Finales – 29 september:
Mexico – Nederland
Turkije – Brazilië

'Handsfree bellen ook op fiets verplichten'

Ook telefoneren op de fiets zou alleen nog maar handsfree mogen, zo vindt François Babijn uit het Zeeuwste Oostburg. Hij heeft een voorstel naar de Tweede Kamer gestuurd waarin een fikse boete wordt gegeven aan mensen die zich niet aan deze regel houden.

In of op motorvoertuigen geldt al langer de verplichting tot handsfree bellen; over fietsen staat echter niks in de wegenverkeerswet. Babijn stelt dat dit een leemte in de wetgeving is en is van mening dat het verkeer voor zowel fietsers als automobilisten door het uitvoeren van zijn voorstel veiliger zal worden.

Epo-gebruiker Millar naar Saunier Duval

David Millar, op dit moment nog geschorst voor epo-gebruik, krijgt bij Saunier Duval de kans om de Tour de France van 2006 te gaan rijden.

De Schotse tijdritspecialist werd in juni 2004 opgepakt, tijdens verhoren bekende hij epo te hebben gebruikt. Hierdoor verloor Millar zijn wereldtitel tijdrijden van 2003 van Michael Rogers. Millar zat zonder ploeg, nadat het Franse Cofidis hem had ontslagen na zijn bekentenissen.

Millar is nog tot juni volgend jaar geschorst, maar kan daardoor precies meedoen aan de Tour de France het shirt van Saunier Duval, omdat de Tour pas in juli start.

Donner: Aanslag hoeft niet per se in Randstad

Mocht er een terroristische aanslag komen in Nederland, dan hoeft deze volgens minister Donner van Justitie niet per se in de Randstad plaats te vinden. Volgens hem kan bijvoorbeeld het noorden van het land net zo goed doelwit worden van een aanslag. "Per definitie zijn de risico's het grootst waar de weerstand het minst is", zo zegt de minister in een interview met het Dagblad van het Noorden.

"Natuurlijk heeft iedereen het over Amsterdam, ook in het buitenland, maar ik vraag me af of die deskundigen altijd wel weten waar de stadsgrens van Amsterdam ligt", zo zegt Donner in het vraaggesprek. Dat er in de noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe procentueel gezien een stuk minder moslims en allochtonen wonen, zegt volgens de minister weinig tot niets, aangezien volgens hem "de ervaring leert dat het risico niet of nauwelijks samenhangt met de concentratie van bepaalde groepen allochtonen."

"Juist omdat ik constateer dat een belangrijk risico afkomstig is van binnenlandse groepen die radicaliseren. De leden van de Hofstadgroep zijn in doorsnee goed ingeburgerd. Aan de ene kant zou ik tegen de mensen buiten de Randstad willen zeggen dat ze het niet als een ver-van-mijn-bed-show moeten beschouwen. Anderzijds herhaal ik ook dat we niet allemaal in de stress moeten schieten", aldus Donner.

Minister Oostenrijk: Volkslied is seksistisch

Het volkslied van Oostenrijk is seksistisch, zo vindt minister Maria Rauch-Kallat van vrouwenzaken in het land. Het volkslied prijst bijvoorbeeld "de grote zonen" en eert "het vaderland", hetgeen Rauch-Kallat discriminerend tegenover vrouwen vindt. De minister heeft nu enkele wijzingen voorgesteld.

Zo zou er behalve over zonen ook gezongen moeten worden over "grote dochters" en zou "vaderland" moeten worden vervangen door "thuisland". Ook moet volgens haar "het broederlijk refrein" worden gewijzigd in "het vrolijk refrein". Volgens Rauch-Kallat bestaat er genoeg steun in het Oostenrijkse parlement om de wijzingen in het volkslied de komende maanden door te voeren.

"De politiek van vrouwen is ook de politiek van taal en het creëren van bewustzijn. En ons volkslied discrimineert", aldus de minister maandag. Opvallend in de zaak is dat het volkslied in 1947 door een vrouw, de inmiddels overleden dichteres Paula von Preradovic, is geschreven. Oostenrijk is hiermee het enige land in Europa met een volkslied van vrouwelijke hand.

Demo Call of Duty 2 beschikbaar

Hij is er eindelijk, de demo van Call of Duty 2. Wil je ook proeven van dit next-gen geweld? Klik dan snel op één van de onderstaande mirrors voor ze down zijn door de overbelasting. Nieuwe mirrors zijn altijd welkom:

Filefront
Worthplaying
Gamershell
3dgamers
Fileshack
GGMania
ComputerGames
FileRush
Action Trip
ComputerGames.ro
GameHorizon
GDHardware
FileCloud
Games Fusion
Fragland


Met dank aan RDJ134 voor het melden van nieuwe mirrors

Boek: Stuart MacBride - Steenkoud

'Niet goed geld terug' staat er op de knalrode sticker die op de voorkant van Steenkoud geplakt zit. Toe maar; vertrouwen dat mensen dit boek goed zullen vinden, is er dus volop. In het persbericht staat bovendien te lezen:
Het thrillerdebuut van Stuart MacBride is een staaltje superbe Schotse stijl. Hij treedt overtuigend in de voetsporen van Ian Rankin met deze messcherpe pageturner die u weer doet beseffen hoe origineel en onderhoudend een thriller eigenlijk behoort te zijn.

Het klinkt allemaal veelbelovend, maar we weten ook allemaal dat een uitgeverij een boek niet de wereld in zal sturen onder het mom van 'ach t'is eigenlijk niks dit boek, maar wie weet koopt iemand het'. Of deze mooie woorden over Steenkoud terecht zijn? Ik las het voor je....
Laatste reviews en specials
special
Weekend gifdump #122
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #161
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
©FOK.nl e.a.