Eerste wereldwijde mobiele MMORPG

MMORPG's op je mobieltje is niet geheel nieuw meer. De MMORPG Tibia Micro Edition was namelijk al een tijdje speelbaar. Helaas was de game maar vanaf enkele plekken op deze wereld te spelen.

Gelukkig is daar nu verandering in gekomen, want de Duitse developer CipSoft heeft deze game nu wereldwijd speelbaar gemaakt. Mensen van over de hele wereld kunnen dus met hun mobieltje de mobiele wereld van Tibia gaan ontdekken.
Volgens CipSoft is er (door een speciaal ontwikkelde methode) bijna geen lag aanwezig in Tibia ME, hetgeen het spelen van een MMORPG een stuk aangenamer maakt. Ondanks het feit dat ze de besturing simpel hebben gehouden, zit er toch een flinke dosis diepgang in de game. Zo zul je (al dan niet in teamverband) quests moeten volbrengen, je equipment verbeteren én natuurlijk met monsters vechten. Je kent het wel: de standaard MMORPG kost.

Vooralsnog is het spel alleen speelbaar op Series60/Symbian telefoons, in andere woorden: de wat duurdere modellen. Het spel is te downloaden via Tibiagame. Naast het mobiele spel heeft CipSoft ook nog een PC versie van Tibia. Deze succesvolle RPG is te downloaden via Tibia.com.