Man vast na bespugen Verdonk

Slapend_Nederland, FOKwa en Mannee hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 19-jarige Amsterdammer zit sinds dit weekend in de cel nadat hij minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken & Integratie in haar gezicht wilde spugen. Het incident vond plaats in de Leidsestraat waar de minister met haar man en kinderen liep tijdens een gezinsuitje. De jongeman reed met zijn fiets recht op Verdonk af in een poging haar vol in het gezicht te rochelen. De minister wist nog net op tijd haar hoofd af te wenden, waardoor de klodders spuug niet in haar gezicht maar op haar kleding belandden.

De verdachte werd hierna meteen door Verdonks beveiligers van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) overmeesterd en overgedragen aan de Amsterdamse politie. De 19-jarige rochelaar zit nog steeds in de cel omdat hij hij ook nog voor een aantal andere zaken werd gezocht. Het zou gaan om een activist uit het krakersmilieu.

Een woordvoerder van de VVD-bewindsvrouw laat weten dat het voorval grote indruk op de minister heeft gemaakt. ''De minister is geschrokken en aangedaan door het spuugincident''.