11.000 mailtjes tegen Talpa-voetbaluitzending

Testdummie had ons via de nieuws-submit te melden:

Voetballiefhebber Theo Teitsma kan komende donderdag 11.000 klachtenmailtjes overhandigen aan de nieuwe directeur van de Eredivisie CV (EVC), Frank Rutten. In de afgelopen weken kreeg de actievoerder de mailtjes via zijn e-mailadres [email protected] Volgens hem ergeren de klagers zich ook aan de wijze waarop Talpa het voetbal in beeld brengt. Vooral de reclameonderbrekingen zorgen voor veel irritatie.

"Het voetbal moet weer van de kijker worden. Met een nieuwe zender die het uitzendt, kan ik nog wel leven, maar niet met die voortdurende onderbrekingen", stelt Teitsma. Hij zegt dat het nu een half uur langer duurt om alle samenvattingen te zien, vergeleken met Studio Sport. Daarbij zijn de samenvattingen van de wedstrijden van de top drie-clubs niet direct te zien. "Daardoor moeten naar mijn idee veel mensen te lang wachten voordat ze hun favoriete club kunnen zien."

Talpa is niet echt onder de indruk. "Een tijdje geleden hoorde ik hem roepen dat hij er 50.000 verwachtte", zo zegt een woordvoerder van de zender. Teitsma erkent dat. "Ik had inderdaad gehoopt op dat aantal, maar het blijkt dat vele mensen geen mailtje stuurden, omdat ze de indruk hebben dat dat toch geen verschil maakt. Ze hebben de moed opgegeven."