Feyenoord verslaat ook Espanyol

Michel (Baraja)
Feyenoord houdt zijn stijgende lijn vast. Na de winst op Ujpest FC ging vandaag ook de Spaanse subtopper Espanyol voor de bijl: het werd 2-1 voor de Rotterdammers.

Momenteel is de ploeg van Erwin Koeman op trainingskamp in China en speelt het ook enkele wedstrijden in dat land. Zo staat aanstaande vrijdag een ontmoeting met Nacional op het programma en werd er vandaag geoefend tegen één van de revelaties van de Spaanse competitie van het afgelopen seizoen: Espanyol. Dankzij twee doelpunten van Kuijt (de nieuwe aanvoerder) in de beginfase nam Feyenoord een vroege voorsprong. Castelen en Pardo waren verantwoordelijk voor de assists. Na een half uur spelen deed verdediger Pochettino voor de Spanjaarden wat terug. In de tweede helft namen beide ploegen vanwege de verzengende hitte gas terug.

Erwin Koeman was opgetogen door de 2-1 zege: ”We moeten toch weer wat vertrouwen winnen, met name van onze eigen fans. Alleen al om die reden was dit een waardevolle overwinning.” Koeman is ook tevreden dat zijn ploeg tot nu redelijk gevrijwaard is gebleven van blessures: ”Het is jammer dat Ali Boussaboun en Pascal Bosschaart hebben moeten afhaken, maar voor de rest mag ik niet klagen. In de wedstrijd van vanavond heeft Ferne Snoyl wel wat last gekregen van zijn dijbeen, maar het laat zich niet aanzien dat dat een ernstige blessure is.”