Australische overleeft aanslag dankzij laptop

Gertjan (Kozzmic)
Icoon opmerkelijk nieuwsEen Australische vrouw kwam er goed vanaf bij de terreuraanslagen op 7 juli in Londen. Alison Sayer (36), die woonachtig en werkzaam is in de Engelse stad, zat in één van de opgeblazen metrostellen. Een laptop die ze in haar rugzak had beschermde echter haar lichaam toen ze door de ontploffing uit het metrostel werd geslingerd.

Een tweede geluk voor Sayer was het feit dat ze naar haar iPod aan het luisteren was. De 'oortjes' voorkwamen hoogstwaarschijnlijk een ernstige gehoorbeschadiging. De vrouw raakte wel gewond aan haar gezicht door een stukje metaal. Het voorwerp miste echter op een haar na haar ogen, waardoor ze geen blijvend oogletsel opliep.

De werkneemster van American Express wordt momenteel in haar Londense appartement verzorgd door een zus. Sayer ontsnapte eerder al eens op het nippertje aan een terroristische aanslag. Op 10 september 2001, daags voordat twee vliegtuigen het World Trade Center in New York attaqueerden, was ze voor haar werk de hele dag in het WTC.