Kroonprins bedankt voor attenties Alexia

Icoon Koningshuis nieuwsTijdens een speciale bijeenkomst voor pers en persfotografen hebben kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima Nederland bedankt voor de 'stortvloed' die het gezin ontving vanwege de geboorte van dochter prinses Alexia. Tijdens de sessie ging het koninklijke gezin uitgebreid op de foto.

Het paar had de dag gepland om tijdens hun aanstaande vakantie verschoond te blijven van media-aandacht. Weekblad Privé was niet welkom op landgoed De Eikenhorst in Wassenaar, waar het gezin woont. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft het blad in het verleden duidelijk gemaakt de persoonlijke levenssfeer van het gezin van de kroonprins niet te willen respecteren.

De kroonprins prees zich vanmiddag gelukkig met zijn gezin, wijzend op de 'stralende moeder' van de 'ontzettend gezonde' prinsesjes. "U ziet twee zeer gelukkige mensen voor u", aldus Willem-Alexander. Waar het gezin de vakantie viert werd niet bekendgemaakt. "Maar de kans is groot dat we bij de grootmoeder van de meisjes langs gaan", liet Willem-Alexander weten, doelend op koningin Beatrix. Op de vraag of hij hoopt tijdens de vakantie niet met journalisten te worden geconfronteerd, zei de Nederlandse troonopvolger: "Hopen is zachtjes uitgedrukt. Ik ga er zeker van uit."

Willem-Alexander, Máxima en dochters