Jongen (16) probeert agent te wurgen

Een 16-jarige Drachtenaar is aangehouden, nadat hij had geprobeerd een agent te wurgen. Ook twee andere jongens zijn opgepakt. Het incident deed zich afgelopen nacht voor in het Friese dorp Ureterp, toen de politie een groep van twaalf jongeren aansprak op hun baldadige gedrag.

De jongeren reageerden agressief op de waarschuwing en zeiden de agenten, dat ze zich er niet mee moesten bemoeien. Daarop nam een van de agenten de 16-jarige jongen apart om hem vermanend toe te spreken. De tiener pakte de man echter in de wurggreep. Een tweede jongen schopte de agent in zijn rug en tegen zijn achterhoofd. Een andere agent schoot zijn collega te hulp en gaf de 16-jarige een klap, waarna hij losliet. De agenten trokken zich vervolgens terug, maar toen de jongeren wilden vluchten, grepen ze in.

De agenten maakten gebruik van pepperspray om de verdachten te overmeesteren. Drie 16-jarige jongens uit Drachten zijn opgepakt, waaronder de jongen die probeerde de agent te wurgen. Het drietal zat vanmiddag nog altijd vast.