WRC: Grönholm valt Loeb aan

Roel (jozef444)
Dag twee van de rally van Argentinië beloofde veel spanning. Er werden zeven stages verreden over een totale lengte van 114.35 km. Loeb begon de dag als eerste in het klassement met Solberg en Grönholm als zijn directe concurrenten.

Stage 11
Solberg begint de dag meteen in de aanval en pakt de overwinning op stage elf. De Subaru coureur finisht 3.2 sec. voor Grönholm en 7.6 sec. voor Loeb. Hierdoor komt het verschil tussen Loeb en Solberg op 23.7 sec. Ook Markko Märtin viel meteen aan. De Est zette met zijn Peugeot de vierde tijd neer op de proef. Hij gaat nu proberen om zich te mengen in het gevecht voor plaats vier in het algemeen klassmeent samen met Rovanperä en Gardemeister.


Harri Rovanperä doet het goed met zijn Lancer WRC in Argentinië

Stage 12
Stage twaalf is de Las Bajadas – Villa del Dique stage. Een snelle proef maar ook met verraderlijke bochten en wat watersplashes. Het trio wat al de hele rally aan de leiding gaat doet dat nu ook weer. Marcus Grönholm pakt de snelste tijd met een 8:41.0. Solberg ziet zijn achterstand ten opzichte van Loeb toenemen met 4.3 sec. door zijn derde tijd op de proef. Märtin blijft intussen tijd winnen op Rovanperä door de vierde tijd op de proef neer te zetten.

Stage 13
Grönholm heeft de snelheid in zijn 307 WRC gevonden en pakt zijn tweede achtereenvolgende stage overwinning op de Amboy – Santa Monica stage. Solberg moet nu op gaan passen voor zijn tweede plaats hij heeft nog maar 4.5 sec. voorsprong op de Fin. Loeb spinde op de proef maar wist nog wel een vierde tijd neer te zetten. Duval pakte de tweede tijd voor, de vandaag opnieuw gestarte, Galli. Solberg werd vijfde en wist zijn achterstand op Loeb dus niet te verkleinen.


Petter Solberg door één van de vele watersplashes in deze rally

Stage 14
De veertiende stage betekende de derde achtereenvolgende stage overwinning voor Grönholm. Hij wist als enige een tijd onder de dertien minuten neer te zetten op de 21.41 km lange proef. Hierdoor schuift de Fin een plaatsje op in het algemeen klassement ten koste van Solberg. Loeb pakte de tweede tijd voor Solberg op plek drie en Galli op plek vier.

Stage 15
Stage vijftien is de eerste proef van de middagsessie. Loeb pakt hier zijn eerste stageoverwinning van de dag voor Grönholm op plaats twee met een achterstand van slechts 0.4 sec. De Mitsubishi’s rijden ook weer goed mee in de top met een derde plaats voor Galli en een vierde voor Rovanperä. Solberg zette slechts een achtste tijd neer 0.6 sec. achter zijn teamgenoot Atkinson. De Noor heeft een probleem met de achterremmen van zijn Subaru en verliest hierdoor veel tijd.


Galli die op dag twee opnieuw de potentie van de Lancer WRC laat zien

Stage 16
Loeb liet opnieuw zien dat hij de snelste is op dit moment door de snelste tijd neer te zetten. Rovanperä en Galli eindigden echter als tweede en derde op slechts 0.5 en 1.2 sec. van de Fransman. Grönholm pakte plaats vier maar kon de beide Lancer coureurs niet volgen. Solberg heeft nog steeds problemen met zijn remmen maar weet wel slechts 7.4 sec. op Loeb te verliezen.

Stage 17
Grönholm reed de hele dag al goed en laat dat opnieuw zien op de laatste proef van de dag. De Fin pakt zijn zesde stageoverwinning met een voorsprong van 1.1 sec. op Loeb. Chris Atkinson weet met zijn Subaru zijn beste resultaat in de rally tot nu toe neer te zetten door als derde te finishen op de proef. Rovanperä eindigt als vierde op slechts 0.1 sec. van Atkinson. Gardemeister pakt de vijfde tijd 4.8 sec. voor Solberg die stage zestien en zeventien heeft verreden zonder dat zijn achterremmen werkten.


De goed rijdende Chris Atkinson in actie

Loeb ligt na dag twee nog steeds aan de leiding in het algemeen klassement maar het gat met de nummer twee Grönholm is niet zo groot dat hij het morgen op de laatste dag rustig aan kan doen. Verder is vooral de strijd om plaats vier tussen Gardemeister en Rovanperä nog erg spannend.

Algemeen klassement na dag 2

positiecoureurmerktijdachterstand
1S. LoebCitroën3:03:45.9-
2M. GrönholmPeugeot3:04:12.526.6
3P. SolbergSubaru3:04:47.61:01.7
4T. GardemeisterFord3:06:32.12:46.2
5H. RovanperäMitsubishi3:06:43.12:57.2
6M. MärtinPeugeot3:07:34.43:48.5
7F. DuvalCitroën3:08:24.64:38.7
8M. StohlCitroën3:09:00.15:14.2
9C. AtkinsonSubaru3:09:19.05:33.1
10R. KrestaSkoda3:11:04.37:18.4