KroatiŽ, Rusland verder in Davis Cup

Michel (Baraja)
Rusland en KroatiŽ hebben zich als laatste twee landen gekwalificeerd voor de halve finales van de Davis Cup. Rusland versloeg Frankrijk met 3-2 en KroatiŽ wees met 4-1 RoemeniŽ terug.

Frankrijk ging de zondag in met een 2-1 voorsprong. Winst in ťťn van de twee enkelpartijen op zondag volstond dus voor de zege. In de eerste partij stonden Gasquet en Davydenko tegenover elkaar. Een vermoeide Gasquet ging onderuit in vier sets: 2-6, 6-4, 2-6 en 1-6. In de beslissende partij was Mathieu volledig kansloos tegen Andreev: 0-6, 2-6 en 1-6, zodat Rusland naar de laatste vier gaat. Ook in de finale van 2002 won Rusland al van Frankrijk.

In die halve finale treft Rusland KroatiŽ, dat vandaag beide enkelspelen wist te winnen. Al na de zege van Ljubicic op Pavel hadden de Kroaten zekerheid over een ticket voor de halve finale. Ljubicic won heel makkelijk van Pavel: 6-3, 6-4 en 6-3. Mario Ancic maakte het feest voor KroatiŽ compleet door de vijfde ontmoeting met twee keer 7-6 te winnen. Het is voor de eerste keer in de historie dat KroatiŽ de halve finales van de Davis Cup heeft bereikt.


Uitslagen kwartfinales Davis Cup

AustraliŽ - ArgentiniŽ 1 – 4
Slowakije – Nederland 4 – 1
KroatiŽ – RoemeniŽ 4 – 1
Rusland – Frankrijk 3 – 2