Kroatië, Rusland verder in Davis Cup

Michel (Baraja)
Rusland en Kroatië hebben zich als laatste twee landen gekwalificeerd voor de halve finales van de Davis Cup. Rusland versloeg Frankrijk met 3-2 en Kroatië wees met 4-1 Roemenië terug.

Frankrijk ging de zondag in met een 2-1 voorsprong. Winst in één van de twee enkelpartijen op zondag volstond dus voor de zege. In de eerste partij stonden Gasquet en Davydenko tegenover elkaar. Een vermoeide Gasquet ging onderuit in vier sets: 2-6, 6-4, 2-6 en 1-6. In de beslissende partij was Mathieu volledig kansloos tegen Andreev: 0-6, 2-6 en 1-6, zodat Rusland naar de laatste vier gaat. Ook in de finale van 2002 won Rusland al van Frankrijk.

In die halve finale treft Rusland Kroatië, dat vandaag beide enkelspelen wist te winnen. Al na de zege van Ljubicic op Pavel hadden de Kroaten zekerheid over een ticket voor de halve finale. Ljubicic won heel makkelijk van Pavel: 6-3, 6-4 en 6-3. Mario Ancic maakte het feest voor Kroatië compleet door de vijfde ontmoeting met twee keer 7-6 te winnen. Het is voor de eerste keer in de historie dat Kroatië de halve finales van de Davis Cup heeft bereikt.


Uitslagen kwartfinales Davis Cup

Australië - Argentinië 1 – 4
Slowakije – Nederland 4 – 1
Kroatië – Roemenië 4 – 1
Rusland – Frankrijk 3 – 2