Moslimomroep in Onderweg Naar Morgen

_4ever_ had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse Moslim Omroep (NMO) gaat deelnemen in de soap Onderweg naar Morgen. De serie verhuist in het nieuwe seizoen van Yorin naar de publieke zender BNN, waardoor de NMO kan participeren in de serie.

Hoofd tv-aankoop Rashied Alibux van de NMO zei in het AVRO-radioprogramma Antenne 2 vanmiddag dat de moslimomroep een deel van haar geld mag besteden om moslimjongeren te bereiken. Dat zal dus op deze manier gaan gebeuren. Doel van de participatie is dat de moslims in de serie een betere afspiegeling van de realiteit gaan geven. ''Wij zijn in ONM gestapt om ervoor te zorgen dat de moslimpersonages die er al inzitten iets meer met de realiteit gaan corresponderen'', aldus Alibux. De invloed van de NMO zal pas in 2006 merkbaar zijn in de serie. Alibux denkt dat moslimjongeren die naar de soap kijken zich dan beter in de serie gaan herkennen.

BNN kon een participant goed gebruiken, omdat zowel de TROS als de AVRO niets zagen in ONM. TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd noemde de door BNN overgenomen soapserie zelfs ''een afgelikte boterham''. Hoe groot de financiële bijdrage van de NMO precies wordt aan de soap is nog niet duidelijk.