Button : "Dit verwachtte ik niet"

Olga (Nuongirl)
Jenson Button zei na afloop van de kwalificatie zaterdag dat hij erg verrast was met het resultaat. De coureur van BAR Honda die dit seizoen nog geen punt gescoord heeft zal in zijn 90e race van pole-position starten, iets wat hij niet verwacht had.

"Het is geweldig om weer op pole te staan. De afgelopen maanden waren erg zwaar voor BAR-Honda en iedereen heeft echt keihard gewerkt om het tij te keren. Het betekent zoveel dat ik met dit geweldige resultaat iedereen binnen het team, bij Honda en Michelin kan bedanken." De 25-jarige Brit behaalde vorig jaar in Imola zijn eerste en tot zaterdag laatste pole-positie.

"We hadden verwacht dat we hier na de intensieve testsessies wat beter voor de dag zouden komen. Ik moet echter toegeven dat zelfs ik niet had gedacht dat we zo snel zouden zijn. Het voelde als een goed rondje, maar het circuit bood weinig grip. Ik ben eerlijk gezegd dus best verbaasd met de pole."

Voor de race houdt hij nog een slag om de arm. "Ik denk dat we een sterke strategie voor zondag hebben. Ik denk ook wel dat we een goede racesnelheid zullen hebben. Of we ook snel genoeg zijn om met de overwinning aan de haal te gaan, weet ik echter niet. Het zal interessant worden om te zien hoe het ons morgen vergaat".