ASWH beste Amateurclub van Nederland

Olga (Nuongirl)
ASWH is zaterdag algemeen amateur-kampioen van Nederland geworden. In een superspannende gelijkopgaande wedstrijd tegen zondagkampioen Argon trok de kampioen van de zaterdagklasse aan het langste eind.

De score werd in de 26e minuut van de wedstrijd geopend door een schitterende kopbal van ASWH-spits Louis van Kleef. Daarna kwam Argon op gelijke hoogte door een treffer van Kahraman.

Na rust kwam Argon op een 2-1 voorsprong door een doelpunt van alweer Kahraman. In de 75e minuut was het goaltjesdief Walter van Ommeren die de stand weer gelijktrok naar 2-2.

In blessuretijd was het scheidsrechter Van Aken die Argon een strafschop gaf. ASWH-doelman Willem-Jan Barendregt stopte echter de slecht ingeschoten penalty. Er moest dus een verlenging komen om tot een winnaar te komen.

In de zevende minuut van de eerste verlenging gaf arbiter Van Aken een penalty aan ASWH welke werd verzilverd door routinier Izaak Verhoeven. Argon drong daarna aan, maar de defensie van de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht kon standhouden.

In de 15e minuut van de tweede verlenging kreeg bovendien spits Sjoerd van der Waal via een penalty de kans om er 4-2 van te maken, maar deze werd gestopt door Argon-keeper Middelbeek, waardoor de eindstand 3-2 werd in het voordeel van ASWH.