IRL: Scheckter pakt overwinning

Tomas Scheckter heeft de Bombardier Learjet 500k gewonnen. Hij was de snelste op de hoge oval van de Texas Motor Speedway voor Sam Hornish Jr.

Dankzij snelle pitstops van het team, een betrouwbare motor en een aanvallende rijstijl wist de jonge Zuid-Afrikaan de eerste overwinning voor Chevrolet te pakken sinds 2003. Het was voor Scheckter zijn tweede overwinning in zijn carrière nadat hij in zijn rookie jaar in 2002 ook al een race wist te winnen.

De coureur van Pennzoil Panther racing reed 119 van de 200 ronden aan de leiding. In de race werd er achttien keer van leiding gewisseld. De laatste 129 ronden van de race waren echte race ronden zonder gele vlaggen en zorgden dus voor een mooie race.

Schekter pakte de leiding definitief in ronde 191 toen hij de regerend kampioen in de IndyCar Series, Tony Kanaan, voorbij ging. Daarna moest hij flink wat aanvallen van Hornish Jr. afslaan om uiteindelijk de overwinning in Texas te pakken.

Kanaan finishte uiteindelijk als derde voor Scott Sharp en Helio Castroneves. De leider in het 205 kampioenschap en Indy 500 winnaar, Dan Wheldon, finishte als zesde. Danica Patrick finishte als dertiende nadat ze vanuit de binnenkant van rij twee was gestart. Ze reed wel het merendeel van de race in de top tien.

De volgende race van de IRL zal over twee weken in Richmond plaatsvinden op de International Raceway.