Aanhoudingen om 'plannen' aanslag Air Race

Icoon misdaad nieuwsIn Rotterdam zijn vier personen aangehouden die op een forum plannen beraamden om de Red Bull Air Race te verstoren. De vier mannen hadden op de site Lunatic News, een 'fanzine voor de fanatieke Feyenoord-supporters', gesproken over het afschieten van vuurpijlen op de vliegtuigen.

De spectaculaire Air Race vindt vanmiddag plaats in de havenstad. Deelnemers moeten boven de Nieuwe Maas zo snel mogelijk een traject afleggen, waarbij ze onder meer onder de Erasmusbrug doorvliegen. De aangehouden mannen, drie uit Rotterdam en ťťn uit Krimpen aan de IJssel, lieten op het openbare forum weten nog wat vuurpijlen thuis te hebben liggen. Eťn van de verdachten meldt 'zelfs nog een rookboei' te hebben. "Net voor de Erasmusburg in het water gooien en dan maar hopen dat ie tegen die pijler aanklapt", aldus de man.

Een woordvoerster van Justitie stelt dat de voorgenomen daden zowel voor de piloten als de vele omstanders een groot risico zouden betekenen. Daarom is direct ingegrepen. De advocaat van ťťn van de verdachten vindt het ongelofelijk dat de politie zich baseert op uitlatingen op een site die populair is bij Feyenoord-fans. "Op een deel van deze site wordt allerlei flauwekul uitgewisseld", aldus de raadsman.

-
Met dank aan Tarak, scannerrob, Beasjtie, HPoi en pven, die dit bericht via de nieuws-submit meldden.