HCAW wint geen Europa Cup I

Raymond (RayMania)
HCAW uit Bussum is er niet in geslaagd om de Europa Cup I te veroveren. Het honkbalteam verloor in de eindstrijd van het Italiaanse Grosseto Orioles.

De Europa Cup I in het honkbal wordt al jaren gedomineerd door de Nederlandse en Italiaanse teams. Zo ook dit seizoen, waar de finale ging tussen HCAW en het Italiaanse Grosseto Orioles. HCAW wist in de halve finale verrassend Neptunes met 2-1 te verslaan. Neptunes stond sinds 1991 elk jaar in de finale van de Europa Cup I en wist de laatste vijf edities te winnen.

De kampioen van Italië was in Rotterdam met 6-5 te sterk voor HCAW. De eindstrijd duurde maar liefst twaalf innings, met een achterstand (0-4) en een voorsprong (5-4) voor de Nederlandse ploeg. Uiteindelijk kwam HCAW net iets te kort. Vrijdag won HCAW in de groepsronde nog met 12-4 van Grosseto.

"We hebben de hele week goed gespeeld", concludeerde de Bussumse coach Bill Froberg. "De finaleplaats was ons doel. We kwamen nog heel dicht bij de titel. Dan is het toch wel heel erg zuur dat het niet is gelukt. Moreel hadden we er misschien wel een beetje recht op."

Door de nederlaag van HCAW in de finale mag Nederland komend seizoen nog maar één ploeg (de landskampioen) inschrijven voor de Europa Cup I.