Pink Floyd treedt op op Live 8 festival

Icoon Muziek nieuwsVoor het eerst sinds 1981 is de volledige bezetting van Pink Floyd samen op één podium te bewonderen. De band zal op 2 juli optreden tijdens het liefdadigheidsconcert Live 8. Sinds het begin van de week waren er al sterke geruchten dat de legendarische band weer bijeen zou komen. Het nieuws werd vandaag bevestigd door de organisatoren van het concert en via de website van de band.

Gitarist David Gilmour, drummer Nick Mason en toetsenist Rick Wright zullen samen optreden met bassist Roger Waters. Het laatste concert dat ze gaven in deze bezetting vond plaats in Earls Court in Londen in 1981. De rocklegenden maken op Live 8 deel uit van een line-up met namen als Coldplay, Elton John, U2 en Paul McCartney. "Zoals de meeste mensen wil ik ook iets doen om de leiders van de G8 te overtuigen om grote verplichtingen te laten doen om leed en de armoe in de derde wereld te verlichten", aldus David Gilmour. "Alle ruzie die Roger en de band in de afgelopen tijd hebben gehad vallen in het niet als je het afzet tegen deze zaak. En als het bij elkaar komen van de band helpt om de aandacht op deze zaak brengen dan moet het dat wel waard zijn."

De band maakte zijn debuutalbum 'Piper at the gates of dawn' in 1967 en brak door in 1973 met het 'Dark side of the moon'. Deze is, met ongeveer 25 miljoen verkochte exemplaren, nog steeds één van de best verkochte albums aller tijden. In 1980 bekoelde de relatie tussen Roger Waters en de rest van de band. Gilmour, Mason en Wright gingen verder als Pink Floyd terwijl Waters een rechtzaak begon over de naam van de groep. Deze verloor hij en sindsdien leven de heren op voet van oorlog. Het laatste studioalbum van de groep kwam in 1994 uit en heette 'The division bell'.

-
Met dank aan Nood-kloon, die dit bericht vertaald en herschreven via de nieuws-submit aan ons meldde.