20 jaar eis voor moord op wietkweekster

Gisteren is 20 jaar celstraf geŽist voor de moord op de 27-jarige hennepkweekster Tinka van Rooij uit Breda. Hoofdverdachte Arno N. (34) heeft bekend dat hij Tinka met een stroomstootwapen heeft verlamd en daarna met een klauwhamer haar schedel heeft ingeslagen.

Arno bestierde samen met Tinka een aantal hennepkwekerijen. Tot groot ongenoegen van hem wilde Tinka uit het kweekleventje stappen, en eiste ze een afkoopsom. Justitie sluit echter niet uit dat gekrenkte gevoelens van een onbeantwoorde liefde ook meegespeeld kunnen hebben.

Drie medeverdachten die hebben geholpen met het dumpen van haar lichaam in de Biesbosch en uitwissen van de sporen, hoorden 15, 12 en 9 jaar tegen zich eisen. Het gaat respectievelijk om Angelo de B. (34), de 43-jarige Jack B. en diens 41-jarige zus Bettie, partner van Angelo.

Het lijk van Tinka werd volgens afspraak vervoerd naar een diepe plek in de Biesbosch waar de Amer samenkomt met de Nieuwe Merwede. Daar werd het in folie gerolde slachtoffer, dat even daarvoor in een speciaal geselecteerde afgelegen garage bij Zevenbergschenhoek genadeloos was afgemaakt, in een bootje gelegd. Na veel gezeul werd Tinka's lichaam verzwaard met al weken eerder gereed gelegde kettingen vanuit de boot afgezonken. Het had nooit meer boven mogen komen, maar dat gebeurde toch.

De vader van Tinka voerde als slachtoffer het woord in de rechtszaal. Hij zei: ''Ons Tinkeltje verlangde naar een toekomst met kinderen. Haar droom was in een mooie witte jurk, aan de arm van pappie, naar het altaar te lopen. Maar het werd een witte kist in het crematorium.'' Uitspraak over 14 dagen.


De vermoorde Tinka van Rooij