XS4ALL vergroot mailbox naar 2,5 GB

MUZZ had ons via de nieuws-submit te melden:

Internetprovider XS4ALL heeft besloten de mailboxen van haar abonnees te vergroten naar 500 MB per mailbox. Bij elkaar optellende betekent dat dat de gebruiker, die beschikking heeft over 5 mailboxen, een totale opslag van 2,5 GB krijgt.

Nu nog hebben de abonnees per mailbox een beschikbare ruimte van 20 MB. Overigens geldt de vergroting alleen voor abonnees die een spamfilter gebruiken. "XS4ALL ziet graag dat abonnees zich actief beveiligen en wil daar op deze manier iets tegenover zetten", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Simon Hania, technisch directeur van XS4ALL, spreekt tegen dat het een 1 aprilgrap zou zijn: "We zijn hier bijna een half jaar mee bezig geweest. De datum van 1 april is natuurlijk geen toeval. Vorig jaar kwam Gmail op die datum met zijn box en toen geloofde ook niemand het. Maar het was wel waar."

De KPN-dochter zegt over te gaan op deze vergroting omdat de huidige opslaglimiet niet meer aan de wensen van de huidige internetter voldoet. "Door het groeiend aantal adsl-aansluitingen - en een intensieve uitwisseling van foto's, presentaties en andere grote attachments via e-mail - hebben internetters behoefte aan meer opslagcapaciteit bij hun provider." XS4ALL heeft ook de maximale grootte per bericht vergroot, naar 30 MB.

De komende dagen voert XS4ALL de wijziging geleidelijk door. Aan het einde van het weekend moeten alle klanten die een spamfilter gebruiken de grote mailbox hebben.