Turkse en Nederlandse leerlingen slaags

Anoniem had ons via de nieuws-submit te melden:

Gisteren hebben politie en particuliere bewakers voorkomen dat er een grootscheepse knokpartij zou plaatsvinden bij het Vellesan College in IJmuiden. Woensdag was er al een grote vechtpartij geweest tussen tientallen leerlingen en buitenstaanders, waarbij flinke klappen vielen. Een meisje raakte daarbij gewond aan haar knie en ook een leraar ontving de nodige klappen.

Aanleiding voor die vechtpartij, tussen Nederlandse en Turkse vmbo-leerlingen, was dat een leerlinge een ander had beschuldigd van diefstal van een paar sportschoenen. Via MSN waren vrienden uit Haarlem en Amsterdam opgeroepen om te komen 'helpen'.

Het Vellesan College is geschrokken over het gebeurde. ''We hadden dit niet zien aankomen en zijn ontzettend geschrokken'', zegt rector Bert-Jan Kollmer. Hij heeft zes direct betrokken leerlingen voor een week geschorst. '',Een volgende keer worden ze van school gestuurd.'' De ouders zijn via een brief op de hoogte gesteld van de vechtpartij en de genomen maatregelen. Ook vandaag zullen er nog bewakers rond de school surveilleren. De politie houdt de omgeving de komende tijd extra in de gaten.

Het bericht werd aan FOK! gisteren via de submit al gemeld door een leerling van 6 VWO, maar zonder verifieerbare bron. ''Naar aanleiding van een gestolen paar sportschoenen is er gister een grote vechtpartij geweest tussen 20 Nederlandse VMBO sletjes en circa 30 allochtonen met auto's etc...'', zo werd gesubmit. Het artikel was afkomstig van weblog 22rood.nl.