AZ wilde gesprek tussen Luinge en Van Galen

Olga (Nuongirl)
AZ heeft geprobeerd een gesprek te regelen tussen arbiter Roelof Luinge en AZ-speler Barry van Galen. Trainer Co Adriaanse wilde op deze manier proberen de lucht tussen beiden te klaren omdat de twee in het verleden nogal eens zijn gebotst.

De laatste maal dat Luinge een wedstrijd van AZ fluit, in de strijd om de Amstel Cup tegen Feyenoord, kreeg van Galen een, terechte, rode kaart. Aankomende zondag zal Luinge opnieuw als arbiter aanwezig zijn in de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en AZ.

De scheidsrechtersbaas van de KNVB, Jaap Uilenberg, vindt de opstelling van AZ echter onzin. "In de eerste plaats heb ik nooit een officieel verzoek ontvangen. Maar daarbij denk ik ook dat het geen goede zaak zou zijn. Elke scheidsrechter fluit soms wel zeven of acht keer dezelfde club en dan deel je ook wel eens vaker dan één keer een kaart uit aan een speler. Om dan elke keer een gesprek aan te gaan, vind ik flauwekul. Dan blijf je bezig."

"Je zou bovendien suggereren dat er een probleem is tussen Luinge en Van Galen en dat is er volgens mij niet. Het enige wat Roelof doet is de spelregels toepassen. Het dit verzoek legt AZ bovendien een lading op dit duel die nergens op slaat. Mijns inziens is dat een volstrekt onnodige benadering van de wedstrijd," aldus Uilenberg.