Coach Azerbeidzjan biedt Owen excuses aan

De bondscoach van Azerbeidzjan, Carlos Alberto, zegt dat hij spijt heeft van zijn beledigingen aan het adres van de Engelse voetballer Michael Owen. Volgens hem was de tirade een gevolg van taalproblemen.

Alberto noemde Owen na de wedstrijd Engeland - Azerbeidzjan (2-0) een dwerg, die 'zijn tong moet schoonmaken en daarmee David Beckhams schoenen moet poetsen, want daar is regen opgekomen. Dat is het enige waar hij goed voor is.'

Nu zegt de bondscoach dat zijn tirade een gevolg was van een misverstand. "Ik dacht dat hij beloofd had vijf keer te scoren. Dat maakte mijn spelers en mij bijzonder kwaad", zei de Braziliaanse bondscoach van Azerbeidzjan. "Ik was nog steeds boos na de wedstrijd. Voor mij is het nu voorbij."

Alberto had de schreeuwende koppen in de Engelse kranten verkeerd begrepen. Waarschijnlijk was zijn kennis van het Engels onvoldoende om de woorden van Owen beter in te schatten. De spits van Real Madrid had gezegd dat hij tegen Azerbeidzjan records wilde breken. "Als dat het geval is accepteer ik zijn excuses en bied ik op mijn beurt hem mijn excuses aan."