FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 25 februari 2005

Optakelbare grasmat voor ArenA

petre86 had ons (geheel herschreven) via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsHet Almelose bedrijf Ten Cate is bezig met de ontwikkeling van een optakelbaar kunstgrasveld voor de Amsterdam ArenA. Het bedrijf heeft veel kennis van lichtgewicht materialen én van kunstgras. "In het project kunnen we deze twee troefkaarten combineren. Technisch is het geen probleem, de vraag is of het uiteindelijk betaalbaar is", aldus een woordvoerder van Ten Cate.

Voordeel van zo'n optakelbare lichtgewicht kunstgrasmat is dat er makkelijk andere evenementen gehouden kunnen worden in de ArenA, zonder dat de kwaliteit van het gras aangetast wordt. Zo kan er makkelijker een wielerbaan of kunstijsbaan gelegd worden. Na het evenement wordt de grasmat weer neergelaten, waarna er weer op gevoetbald kan worden.

De problemen met de conditie van de grasmat van de ArenA waren de aanleiding voor het idee. Als het idee betaalbaar blijkt, kan er over twee jaar begonnen worden met het bouwen van de grasmat. Ook toepassingen in andere stadions en kleine sporthallen worden bekenen.

Psychische zorg in jeugdgevangenissen onder de maat

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe psychische zorg in de vijftien jeugdgevangenissen in Nederland is onder de maat. Dit blijkt uit een onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) uit 2004. Steeds meer jongeren in jeugdgevangenissen hebben een psychische stoornis. Het gaat hierbij niet alleen om gedetineerden, maar ook om jongeren waarvoor in gewone psychiatrische instellingen voor jeugd geen plaats is.

In de instellingen is te weinig geschoold personeel aanwezig. Ook worden stoornissen te laat onderkend en beperkt de behandeling zich veelal tot het toedienen van medicatie. De IGZ schat dat 70 procent van de jongeren in jeugdgevangenissen psychische problemen heeft. Hierbij worden ook aanpassings- en gedragsstoornissen meegeteld.

Volgens de regels moet minimaal één verpleegkundige op de 50 jongeren en één psychiater op ongeveer 58 jongeren werken. In de praktijk worden deze regels niet nageleefd. Eén verpleegkundige werkt gemiddeld met 90 jongeren en een psychiater behandelt zelfs ongeveer 425 jeugdigen.

.nl website steeds populairder

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsDe .nl website wordt steeds populairder. 1,3 Miljoen websites op internet hebben de extensie .nl. Dit zegt de Stichting Internet Domein Registratie (SIDN). Consumenten en bedrijven uit Nederland kiezen massaal voor de nationale extensie. In andere landen gebeurt dit veel minder vaak. Eenderde van de Nederlanders met een website kiest voor een domein met de extensie .com of .org.

Volgens minister Brinkhorst van Economische zaken is de .nl website van publiek belang. De overheid moet de extensie beschermen. Hierover heeft hij dan ook afspraken gemaakt met de SIDN.

Wilders zakt verder weg in politieke peiling

Icoon politiek binnenland nieuwsDe toekomstige partij van het onafhankelijke Kamerlid Geert Wilders verliest in de laatste Politieke Barometer verder terrein. Volgens de opiniepeiling zou Wilders momenteel kunnen rekenen op vier zetels. Rond de kerstdagen waren dat er nog dertien. In de concurrerende opiniepeiling van Maurice de Honds Peil.nl stond de voormalige VVD'er zelfs even op 29 zetels.

De twee zetels die Wilders de afgelopen week inleverde komen ten goede aan de SP en GroenLinks. Beide linkse partijen boeken een zetel winst, en zouden samen met de PvdA aanspraak mogen maken op precies de helft van de Kamerzetels, net geen meerderheid. Alle andere partijen blijven in vergelijking met de vorige peiling gelijk. De drie coalitiepartijen CDA, VVD en D66 staan gezamenlijk op 63 zetels, een verlies van vijftien in vergelijking met de laatste verkiezingen.

2e Kamer
22-01-2003
Peiling
18-02-2005
Peiling
25-02-2005
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64420,43220,632
PvdA27,34232,45032,550
VVD17,92816,42516,025
SP6,398,8149,715
LPF5,781,110,91
GroenLinks5,186,296,910
D664,163,963,96
ChristenUnie2,133,252,95
SGP1,621,821,72
PvdD0,400,500,40
Groep Wilders---4,063,14
Overige partijen0,901,301,40

Medicijn tegen beroertes op komst

joeyg had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Medisch nieuwsEr is een grote kans dat er over twee jaar een nieuw medicijn beschikbaar is dat de gevolgen van een beroerte inperkt. Dit zegt hoogleraar en hoofd van de afdeling neurologie van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam, R. Vermeulen.

In Nederland krijgen per jaar tussen de 5000 en 6000 mensen een beroerte. Met het medicijn zouden sterfte en verpleeghuisopname kunnen dalen van 70 naar 50 procent. Het medicijn heeft de naam Novoseven en is een bloedstollingsmiddel. Op het moment wordt het medicijn onderzocht in 40 landen, waaronder Nederland.

Bacterie uit IJstijd tot leven gewekt

Icoon Wetenschappelijk nieuws Een bacterie die 32.000 jaar sluimerend in een bevroren vijver in Alaska zat is tot leven gewekt door de wetenschappers van NASA. Zodra de wetenschappers het ijs ontdooiden, begonnen de eerder onontdekte bacteriën rond te zwemmen. De onderzoekers zeggen dat dit de eerste microbe is die levend gevonden wordt in oud ijs.

De bacterie heet nu Carnobacterium pleistocenium, omdat verondersteld wordt dat het in het Pleistocene tijd geleefd zou hebben. Dit was een tijd toen de mammoeten nog rondzwierven op aarde. Astrobioloog Richard Hoover van NASA, wie het onderzoeksteam leidde, zei dat de vondst hoop geeft om elders leven in het heelal te vinden. Hij refereert aan Bevroren zee op de planeet Mars ontdekt.

Het team trachtte aanvankelijk bacteriën te vinden die op uiterst lage temperaturen leefden. Het was voor hen een verrassing om organismen te vinden die zo lang extreme kou tolereerden. Echter, volgens het team vinden de bacteriën kamertemperatuur lekkerder. "Ik denk dat het belangrijkste van deze observatie is dat de bacteriën voor lange tijdspannes in ijs kunnen worden bewaard", aldus Hoover.


Dr. Richard Hoover onderzoekt het ijs op leven

Politieoefening verrast autohandelaar onaangenaam

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Een autohandelaar in Leeuwarden kreeg de schrik van zijn leven toen hij deze week onderdeel bleek te zijn van een politieoefening. De Friese politie biedt haar excuses aan, aldus een woordvoerder vrijdag.

"Ik schrok me eigen dood. Ik dacht dat ik werd overvallen", zegt autohandelaar Leo van der Kooij uit Leeuwarden. Op woensdagavond merkte hij dat tijdens het werk op de zaak de waakhonden aansloegen."In een flits zag ik vier man tussen de auto's wegrennen en een hond over het hek smijten. Ik liep naar buiten en werd toen bijna omver gelopen."

Buitengekomen stond hij oog in oog met een man in het zwart en met bivakmuts op. De 'overvaller' van de politie zei bezig te zijn met een oefening. Van der Kooij wist ondertussen van niets. De autohandelaar was volgens een fout van de Friese politie niet ingelicht, "een beetje stom" volgens de woordvoerder.

"We hebben alle bedrijven in de buurt opgebeld. Maar blijkbaar niet deze autohandelaar." De autohandelaar op zijn beurt vertrouwt de zaak niet en heeft een advocaat ingeschakeld. "Geen van mijn buren is van een oefening op de hoogte gesteld. Ik denk dat het hier om een illegale inkijkoperatie gaat, naar aanleiding van een louche tipgever."

Tweehonderd werklozen willen helpen in Azië

Bij uitkeringsinstantie UWV is door zo'n tweehonderd werklozen geïnformeerd naar de mogelijkheid om in het tsunami-rampgebied vrijwilligerswerk te gaan verrichten. Het ministerie van Sociale Zaken zal de komende weken per geval gaan bekijken of de werklozen in aanmerking komen voor werk in het rampgebied.

De bedoeling is dat de werklozen met behoud van hun uitkering vrijwilligerswerk gaan doen in de gebieden die getroffen zijn door de zeebeving op tweede kerstdag. Minister De Geus stelt wel enkele duidelijke eisen.

Zo moet het vrijwilligerswerk worden gecoördineerd door de VN. Daarnaast moeten WW'ers die snel weer aan het werk kunnen, beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt in Nederland. Hierdoor zal per geval moeten worden bekeken of iemand met behoud van uitkering naar het buitenland mag vertrekken.

Automobilist krijgt gipsplaat tegen auto

Viper_74 had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonIn Oldenzaal heeft een 41-jarige man donderdagavond een stuk gipsplaat op zijn auto gekregen. De plaat, met een grootte van één bij één meter, raakte de voorkant van de auto van de man toen deze over de provinciale rondweg reed. De man kwam er zonder verwondingen vanaf.

De lokale politie werkt aan de zaak, maar heeft geen idee waar de gipsplaat vandaan kwam. "Wellicht is het materiaal van het viaduct gegooid, maar het kan ook van een aanhanger afkomstig zijn, die wellicht voor de auto van het slachtoffer reed", aldus een woordvoerder. De politie hoopt nu via getuigen achter de toedracht van het voorval te komen.

Kamerleden bedreigd en met hatemail bestookt

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsZeker 23 Kamerleden zijn sinds het aantreden van het huidige kabinet ernstig bedreigd. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 110 parlementariërs. Voor vijftien van deze volksvertegenwoordigers was de bedreiging aanleiding om aangifte bij de politie te doen. Enkele Kamerleden werden lange of korte tijd bewaakt wegens verhoogde risico's.

Uit het onderzoek blijkt dat vrijwel alle Kamerleden bestookt worden met hatemail. Na een televisieoptreden of een belangrijk debat stromen de scheldmails en bedreigingen soms binnen het kwartier al binnen. "Als je zegt dat allochtone WAO'ers tweemaal gekeurd moeten worden, komt er een lawine over je heen", zegt CDA-politica Gerda Verburg. PvdA'er Peter van Heemst is rigoreus. "Ik kieper ze weg zodra ik de geur van verrotting ruik." Woordvoerders van gevoelige onderwerpen als landbouw, milieu, de auto, sociale zekerheid en allochtonenbeleid zijn over het algemeen het meest de gebeten hond.

De ondervraagde politici vinden unaniem dat het maatschappelijk klimaat de afgelopen jaren enorm is verhard. Sommigen wilden geen vragen over eventuele bedreigingen beantwoorden. Slechts enkelen geven toe dat ze zwichten voor het verbale geweld. Drie parlementariërs stellen dat ze zich matigen in hun uitspraken, om onnodige agressie te voorkomen.

F1-nieuwsposters gezocht

Voor de FOK!F1manager zijn wij op zoek naar nieuwe nieuwsposters. Met de opening van de F1manager willen wij de bezoekers weer volop F1-nieuws brengen. Lijkt het jouw leuk om mee te werken aan onze F1manager, lees dan verder.

In de FOK!sport-crew werken we met ongeveer 15 mensen mee aan de verschillende managers en de centrale pagina FOK!sport. Voor de F1manager zij wij in dit verband op zoek naar nieuwe nieuwsposters. Ben jij Formule 1-fan, schrijf je goed Nederlands en lever je graag een bijdrage aan een leuke site; dan zijn wij op zoek naar jou. Het meewerken aan de F1manager levert geen geld op, maar vooral veel plezier en voldoening.

Werkzaamheden:
Binnen onze crew zal je voornamelijk werken aan het schrijven van nieuwsberichten voor de F1manager. We verwachten lekker wegleesbare, feitelijk kloppende berichten, in goed Nederlands. Qua aantallen stellen we geen al te hoge eisen met 30 nieuwsberichten per maand. Daarnaast wordt het gewaardeerd als je meedenkt over verschillende dingen die spelen op de F1manager en op andere delen van FOK!sport.

Sollicitaties:
Ben jij dus een dergelijke F1-liefhebber en zou jij graag mee willen werken aan de FOK!F1manager, schrijf dan voor 27 februari een mail naar sport@fok.nl, waarin jij omschrijft wat je voor de FOK!F1manager kan betekenen. Vermeld hierin duidelijk je nickname op FOK!, de tijden waarop je aanwezig zou kunnen zijn en op welke sites je F1-nieuws leest. Aanwezigheid in de raceweekends wordt als een pré beschouwd. Bij je mailtje zien we graag een herschreven recent F1-nieuwsbericht bijgevoegd.

Submit:
Mocht je geen tijd of zin hebben om 30 berichten per maand te schrijven, dan is er altijd nog een andere optie. Onze submit staat altijd open voor leuke F1-nieuwtjes. Herschreven submits worden door ons helemaal gewaardeerd. Er zal dan nog wel een nieuwsposter naar je bericht kijken en, indien nodig, in de juiste vorm gieten.

Nieuwe koelkast houdt eten warm

swaabie had ons via de nieuws-submit te melden:

Een koelkast is bedoeld om etenswaren in koel te houden. In Japan waren ze echter een andere mening toegedaan. Het Japanse bedrijf Sharp heeft dan ook een koelkast ontwikkeld die het eten warm kan houden.

In de koelkast bevindt zich een aparte ruimte die maximaal tot 55 graden verwarmd kan worden. Direct daarnaast zit een vak voor ijsblokjes. De koelkast moet een uitkomst bieden voor families waarin de gezinsleden op verschillende tijden eten. Met de komst van de koelkast kan elk gezinslid zijn warme prakje op de gewenste tijd uit de koelkast halen. Uit een onderzoek van het bedrijf zelf bleek, dat in Japan 44 procent van de gezinnen alleen in het weekend gezamenlijk eet.

Westbroek niet welkom bij burgemeestertour

Icoon politiek binnenland nieuwsHenk Westbroek is ondanks een eerdere uitnodiging niet welkom bij een bustour die minister Thom de Graaf organiseert om de gekozen burgemeester te promoten. De zanger, deejay en politicus kreeg een week geleden te horen dat de uitnodiging was ingetrokken. Hij heeft het vermoeden dat De Graaf zijn veto heeft uitgesproken.

Westbroek, die zich kandidaat wil stellen voor het burgemeesterschap van Utrecht, had de uitnodiging met beide handen aangegrepen. Op verzoek van het organiserende bureau BKB had hij tevens een debat in zijn radioprogramma op Yorin FM geregeld. Ook dit radiodebat is van de baan. "Dat van Yorin is jammer", zegt woordvoerder Erik van Bruggen van BKB. Volgens Van Bruggen waren uiteindelijk te veel bekende Nederlanders uitgenodigd, en viel Westbroek na overleg met het ministerie af.

"Ik heb een keer iets niet zo aardigs gezegd over De Graaf, geloof ik", denkt Westbroek. Een woordvoerder van de minister verklaart niets te weten van de uitnodiging van Westbroek. Van Bruggen zegt dat het ministerie Westbroek 'niet zo'n goed idee vond'. Voor schrijver Ronald Giphart, die wel welkom was, reden om ook niet mee te doen aan de tour. Giphart zou op 2 maart tijdens een rit van Amsterdam naar Utrecht de weblog gekozenburgemeester.com bijhouden.

Met de tour wil minister voor Bestuurlijke Vernieuwing Thom de Graaf de argumenten voor een gekozen burgemeester onder de aandacht brengen. Het kabinet heeft het voorstel overigens nog in voorbereiding. De Tweede Kamer moet hierover uiteindelijk beslissen.

Open tbc bij conducteur geconstateerd

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Opnieuw is er een geval van open tuberculose (tbc) geconstateerd in Nederland. Een conducteur van de Nederlandse Spoorwegen (NS) blijkt de ziekte onder de leden te hebben. In december nog werd er open tbc vastgesteld bij een supermarktmedewerker in Zeist. Ruim twintigduizend mensen moesten zich toen laten onderzoeken. Vierhonderd van hen bleken besmet te zijn met een niet besmettelijke variant van open tbc.

Volgens NS-woordvoerder Michel Hueber is er echter nog geen reden tot paniek. De Brabantse GGD onderzoekt het geval, maar gaat er vanuit dat geen van de passagiers besmet is geraakt. Alleen de mensen uit de directe omgeving van de conducteur zullen onderzocht worden op de longziekte. De conducteur zelf zit sinds 14 februari thuis. Waar de man precies overal gereisd heeft, wordt nog uitgezocht. Verder is het nog onbekend hoe lang de man de ziekte al bij zich droeg.

Vanaf morgen kunnen personeelsleden van de NS en treinpassagiers bellen naar 0800-0476 om zo meer informatie over de ziekte te krijgen.

Stripboek moet jeugd kennis over WOII bijbrengen

BasOne had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsTer gelegenheid van de 60-jarige bevrijding van Nederland komt er een stripboek uit over de Tweede Wereldoorlog. Alle scholieren in de tweede klas van het voortgezet onderwijs krijgen een exemplaar van het boek, dat als titel 'De ontdekking' heeft.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Anne Frank Stichting en het Verzetsmuseum Friesland hebben het initiatief genomen voor het stripboek. Aanleiding voor het uitbrengen van de strip is de afnemende kennis over de Tweede Wereldoorlog onder de hedendaagse schooljeugd. Het stripverhaal beslaat 60 pagina's en geeft in hoofdlijnen het verloop van de oorlog weer. Verder vertelt het onder andere over de holocaust en het ondergrondse verzet.

Ahonen zonder twijfel werelds beste

De Fin Janne Ahonen heeft op de grote schans (137 m) van het Duitse Oberstdorf de wereldtitel skispringen veroverd. De Fin, die op de kleine schans nog werd verrast door de jonge Sloveen Rok Benkovic, deed nu weer waar hij dit seizoen patent op heeft, winnen.

De Fin werd in 1997 al eens eerder wereldkampioen, toen op een kleine schans (90 m). Hij leek in het vervolg bij grote wedstrijden niet meer onder druk te kunnen presteren. Deze maal liet hij er geen gras over groeien met sprongen van 141,5 en 142,5 meter. Achter winnaar Ahonen werd de Noor Roar Ljökelsöy tweede, voor de Tsjech Jakub Janda. Benkovic, winnaar op de kleine schans, werd vijfde. De titelverdediger, de Pool Adam Malysz, kwam niet verder dan een elfde plaats.


Uitslag 137-meter schans:

1Janne Ahonen (Fin)141,5/142,5313,2
2Roar Ljökelsöy (Noo)140,5/138,5307,2
3Jakub Janda (Tsj)138,0/141,0304,2
4Lars Bystöl (Noo)137,5/143,0304,0
5Rok Benkovic (Slo)137,5/140,0300,0
6Matti Hautamäki (Fin)136,5/136,0294,5
7Wolfgang Loitzl (Oos)135,5/136,0291,7
8Risto Jussilainen (Fin)136,5/137,0291,3

Gratis grote update voor Football Manager 2005

Sports Interactive en SEGA hebben bekendgemaakt dat er aanstaande woensdag (2 maart) samen met een patch ook een grote gratis update uitgegeven zal worden voor Football Manager 2005.

De update bevat allerlei veranderingen die in de voetbalwereld hebben plaatsgevonden tussen de eerste release van het spel in november en het einde van de transferperiode (eind januari). In totaal zijn meer dan 160.000 aanpassingen gedaan aan spelers, coaches en management.

Volgens Miles Jacobson van Sports Interactive is de update een soort bedankje voor de fans. De update zal vanaf de websites van Sports Interactive en SEGA te downloaden zijn. Ook wordt het spel geremasterd, zodat de games die vanaf woensdag geproduceerd worden al voorzien zijn van de patch en de bijgewerkte database.

Moslimorganisatie eist rectificatie Telegraaf

petre86 en Pim_In_Memoriam hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het bestuur van de Rotterdamse stichting 'Iskender Pasa Camii' moskee gaat rectificatie eisen bij De Telegraaf. Dit meldt de voorzitter van de stichting, Isa Kandenir, vandaag. Donderdag meldde de krant dat de imam van de moskee zou worden uitgezet. Dit, omdat volgens De Telegraaf bij de gebedsvoorganger was vastgesteld dat hij heeft aangezet tot haat en opruiing tot de jihad.

Kandenir zegt dat het bericht van De Telegraaf niet waar was. Zo is de imam niet Nederland uitgezet. "Vandaag is er dienst en de imam is gewoon aanwezig. Iedereen is geschokt door de verkeerde berichtgeving", zo zegt hij. Via een advocaat is gisteren een brief naar de krant gestuurd met de eis tot rectificatie. Mocht daarop geen actie worden ondernomen, dan bezint het stichtingsbestuur op verdere stappen.

Volgens Kandenir is het wel waar dat de politie de bewuste dag een vrijwilliger van het sociaal cultureel centrum Iskender Pasa heeft meegenomen. De arrestatie maakte deel uit van een actie om illegalen in het centrum op te pakken.

De Telegraaf zegt nog geen brief te hebben ontvangen. Volgens woordvoerder Dick van Santen zal pas bij ontvangst worden gekeken naar eventuele maatregelen. "Ik wacht die brief wel af. Dan kijken we wat erin staat. Als we fout zitten, zijn we wel zo eerlijk om te reageren."

Geflitste man duwt radar het water in

Gz en Marcator hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen geflitste automobilist uit Groningen werd vrijdagochtend zo boos, dat hij de aanhangwagen met radarapparatuur van de politie het naast de weg gelegen Aduarderdiep induwde. De woedende Groninger werd aangehouden toen hij weg wilde rijden. De 26-jarige man wordt aansprakelijk gesteld voor de toegebrachte schade.

De aanhangwagen moest door een bergingsbedrijf uit het water worden getakeld. Overigens bleken de foto's in het toestel nog gewoon bruikbaar, zodat alle snelheidsovertreders wel een procesverbaal krijgen. De man verklaarde op het politiebureau dat hij uit pure woede gehandeld had. Hij werd na het verhoor op vrije voeten gesteld.

Arrestant poogde agent met cheeseburgers om te kopen

Icoon opmerkelijk nieuwsEen vechtersbaas uit Florida staat terecht nadat hij een politieman trachtte om te kopen met cheeseburgers. De man, de 32-jarige Steven Denton uit Marathon, werd aangehouden na een vechtpartij in een lokale kroeg. In de politieauto stelde Denton de dienstdoende agent voor een ommetje langs McDonalds te maken.

"Als ik twee cheeseburgers voor je koop, laat je me dan gaan?", kreeg politieman Mark Eastly te horen. Eastly liet zich niet verlokken door het aanbod, en verbaliseerde de man voor een poging tot omkoping.

[update] Asielzoeker in boom geklommen

Een anonieme FOk!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In Dongen heeft een bewoner van het plaatselijke asielzoekerscentrum sinds vanmiddag een boom aan de Schoolstraat beklommen. Hij zit twaalf meter hoog en weigert naar beneden te komen.

Mogelijk is de man verward en probeert hij aandacht te vragen voor zijn persoonlijke situatie. De politie heeft uit voorzorg een deel van de straat afgezet en de brandweer heeft een luchtkussen onder de boom gelegd voor het geval dat de asielzoeker wil springen. De politie probeert de man nu naar beneden te praten.

Update 18:48

De asielzoeker is inmiddels met behulp van een ladderwagen van de brandweer door de politie van de boom gehaald. Hij heeft vier uur in de boom doorgebracht.

Ronde van Valencia: Flecha wint vierde etappe

Juan Antonio Flecha (Fassa Bortolo) heeft de vierde etappe in de Ronde van Valencia gewonnen. De Spanjaard was in de slotfase zijn elf medevluchters te snel af. Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo), die ook deel uit maakte van de kopgroep, blijft leider.

De finish van de vierde etappe werd vijf kilometer voor de geplande aankomstlijn gelegd, aan de voet van de slotklim. Hevige sneeuwval zorgde er namelijk voor dat de renners vandaag de Alto del Campello, een klim van eerste categorie, onmogelijk op konden rijden.

Deze koerswijziging was een kolfje naar de hand van Alessandro Petacchi. Hij wist het feest voor Fassa Bortolo compleet te maken door ook de tweede plaats op te eisen. Hierdoor blijft hij soeverein aan de leiding in het algemeen klassement.

De Nederlandse inbreng in de Ronde van Valencia is tot nul gereduceerd. Alle deelnemers, waaronder Thomas en Erik Dekker, vielen vandaag uit. Thomas Dekker stond tot vandaag vierde in het klassement.

Uitslag vierde etappe:
1.J.A.Flecha (Spa/Fassa Bortolo) 156 km in 3u39'14"
2.A.Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) + 9"
3.A.Perez (Spa/Spiuk) z.t
4.D.Etxebarria (Spa/Liberty Seguros) z.t
5.A.Colom (Spa/Illes Balears) z.t

Algemeen klassement na vier etappes:
1.A.Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) in 15u44'44"
2.A.Perez (Spa/Spiuk) + 27"
3.A.Colom (Spa/Illes Balears) + 31"
4.F.Pellizotti (Ita/Liquigas) z.t
5.J.Cherro (Spa/Comunidad Valenciana) + 32"

Ferrari presenteert de F2005

Ferrari heeft vandaag in Maranello, de thuisbasis van het Italiaanse team, haar 51e Formule 1 bolide gepresenteerd: De F2005.

Het chassis is, ondankt de benodigde versterkingen aan de binnenzijde van het monocoque, lichter dan de auto van vorig jaar. Deze versterkingen waren nodig om de verplichte crashtest van de FIA nog beter te doorstaan, welke strenger is dan voorheen. De vorm van de bolide is ook gewijzigd, met onder andere aanpassingen aan de ingang van de side pods.

Ook de motorkap is onder handen genomen, zo zijn er aerodynamische elementen op de side pods geplaatst. Ook het uitlaatsysteem moest eraan geloven, hiervan is het karakteristieke aerodynamische profiel verdwenen en nu volledig geïntegreerd met het bodywork. De versnellingsbak is ook kleiner dan vorig jaar.

Jongste zonen prinses Margriet gaan trouwen

De prinsen Pieter-Christiaan en Floris hebben vanmiddag bekend gemaakt beiden in het huwelijksbootje te zullen gaan stappen. Pieter-Christiaan (32) zal eind augustus trouwen met Anita van Eijk. Zijn jongere broer Floris (29) geeft in oktober zijn jawoord aan Aimée Söhngen. De twee broers zijn de jongste zonen van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Hun oudere broers Maurits en Bernhard jr. trouwden eerder al.

Opvallend is dat beide prinsen voor hun huwelijk geen toestemming vragen aan de verenigde vergadering van de Staten-Generaal (de Eerste en Tweede Kamer). Dit betekent dat de twee na hun huwelijk niet meer in aanmerking komen voor troonsopvolging.


Pieter-Christiaan (links) en Floris

De bruiden
Anita van Eijk (35) is geboren in Zwitserland en bracht haar middelbare schooltijd in Singapore en Nederland door. De afgelopen jaren werkte zij in Londen voor Bloomberg, veilinghuis Christie's en JPMorgan. Ze zal zich nu als zelfstandig ondernemer in Nederland vestigen.

Aimée Söhngen (27) is geboren en getogen in Nederland en studeerde bedrijfsrecht in Leiden. Zij heeft prins Floris in haar studententijd leren kennen. Söhngen heeft een baan als projectmanager bij Fortis Bank.

Valencia zet Ranieri op straat

Claudio Ranieri is ontslagen bij Valencia. Afgelopen zomer keerde de Italiaanse trainer er, die tussen 1997 en 1999 ook de Spaanse club trainde, na vier jaar Chelsea terug. Erg veel succes had hij echter niet, de uitschakeling van de club in de UEFA cup werd hem fataal.

De positie van de Italiaan was al enkele weken erg wankel. Eerder liet de club al weten dat ze het volgende seizoen een andere trainer wilden. En de vrijdag bij Ajax opgestapte Ronald Koeman werd deze week nog genoemd als een mogelijke opvolger. Zelf ontkende de Nederlander echter dat hij door Valencia was benaderd.

Vorig jaar won Valencia onder de huidige Liverpool-trainer Rafael Benitez de Spaanse titel en de UEFA Cup. Momenteel staat de ploeg zesde in de Spaanse Primera División en donderdag werd het team in de strijd om de UEFA Cup met strafschoppen uitgeschakeld door Steaua Boekarest.

Koeman slachtoffer van clubcultuur

De kogel is door de kerk: na ruim drie jaar trainer te zijn geweest bij Ajax, heeft Ronald Koeman vandaag ontslag genomen. Zijn positie wankelde al sinds het dramatische verlies in München, waarna Ajax in de competitie en de Champions League tegen meerdere zeperds aanliep. Na Tel Aviv kon Koeman de boel via keihard ingrijpen nog tijdelijk ombuigen, maar puntverlies thuis tegen ADO Den Haag en FC Twente en de Europese uitschakeling in Auxerre werden hem uiteindelijk te veel.

Inbrekers bellen politie na inbraak

Icoon opmerkelijk nieuws Twee Deense inbrekers realiseerden zich dat iemand de sleutels van hun ontsnappingsauto had gestolen, waarop zij reageerden als eerlijke burgers en de politie belden. De politie wilde hen maar al te graag helpen, en arresteerde hen.

De 18- en 20-jarige inbrekers hadden in een zomercabine dichtbij Kaldred ten westen van Kopenhagen ingebroken. Toen de dieven hun buit naar de auto droegen, werden zij geconfronteerd door een voorbijganger, die de inbraak opmerkte en erop aandrong dat zij het gestolen bezit terugbrachten. Om te verzekeren dat zij niet weggingen, nam de voorbijganger de sleutels van hun auto in beslag.

"De twee jonge mensen riepen ons toen en zeiden dat zij onze hulp nodig hadden om hun sleutels terug te krijgen", aldus de hoofdinspecteur Asger Larsen. Hij zei dat de twee zich realiseerden dat zij zonder de sleutels hun auto op de plaats van het delict zouden moeten achterlaten, wat hoe dan ook zou leiden tot hun arrestatie. "Het is een vrij ongecompliceerd geval voor ons, omdat dit keer de dieven zich in principe meldden voor de diefstal", zei Larsen.

Waardetransport op Schiphol overvallen

Icoon Binnenlands nieuws Een waardetransport van KLM Cargo is vrijdag op luchthaven Schiphol overvallen. Dat gebeurde in het beveiligde gebied op de luchthaven waar vliegtuigen van en naar de gates rijden. Dat hebben de KLM en de Koninklijke Marechaussee vrijdag bekendgemaakt. Het waardetransport vervoerde onder andere diamanten en sieraden. Een aantal beveiligingsmedewerkers van de KLM is tijdens de overval korte tijd bedreigd, maar er vielen geen gewonden.

Het gebied waar de overval plaatsvond is normaal een afgesloten beveiligd gebied. Het is nog niet bekend hoe de overvallers het gebied in en uit zijn gekomen. De enige manier om het terrein af te komen zou namelijk via een bewaakte slagboom zijn.

De auto van het waardetransport is inmiddels in Hoofddorp teruggevonden. Een deel van de lading zou ontbreken. De politie heeft een team van twintig agenten ingezet om de omgeving af te zoeken naar sporen van de daders.

Qrio

Een tijdje geleden liet ik een rond"rennende" robot van Honda zien. Het robotproject van Sony, genaamd Qrio begint echter ook behoorlijk in te lopen.

Qrio robots zijn zo groot als een peuter, en daarmee dus stukken kleiner dan de Hondaversie...

Ook vind ik het extreem cool dat ze een balletje kunnen gooien en zelf kunnen opstaan, al ziet dat laatste er nog enorm suf uit. Natuurlijk is Qrio nog lang niet rijp voor de consument; er zijn er maar een stuk of honderd, en stiekem zijn ze verschillend van opbouw, maar AIBO komt uit dezelfde stal als Qrio, en die is ondertussen wél te koop...

Overlevende vliegramp krijgt na 32 jaar spullen terug

Icoon opmerkelijk nieuws Eén van de overlevenden van een vliegtuigramp in het Andes-gebergte in Uruguay heeft na meer dan 32 jaar zijn spullen teruggekregen. Zijn portemonnee, rijbewijs en jack werden door een bergbeklimmer gevonden, vlakbij de plaats waar het vliegtuig op 12 oktober 1972 neerstortte.

Het vliegtuig had een Uruguayaans rugbyteam met familieleden en vrienden aan boord. Zestien mensen overleefden de ramp door het vlees van hun overleden reisgenoten te eten. Nadat twee van de overlevenden hulp wisten te halen aan de Chileense kant van het gebergte, konden ze gered worden. Die redding was destijds groot nieuws. Van het verhaal werd het boek 'Alive: The Story of the Andes Survivors' gemaakt, dat later ook werd verfilmd.

De spullen zijn van de nu 57-jarige Eduardo Strauch, die toen lid was van het rugbyteam. Het terugzien van zijn spullen omschreef hij als een 'onbeschrijflijk gevoel', en een 'wonder in een wonder'.

1 op de 10 Nederlanders een probleemdrinker

UncleScorp had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Meer dan 1 op de 10 Nederlanders in de leeftijdscategorie van 16 tot 69 jaar blijkt een probleemdrinker te zijn. Dat blijkt uit een onderzoek onder 8000 mensen van de universiteit in Maastricht. Iemand is volgens het rapport een probleemdrinker als hij veel hinder ondervindt door regelmatig drinken. Zij drinken dan minstens 21 dagen in de maand vier glazen alcoholische drank of meer.

Vooral jongeren tussen de 16 en 24 jaar drinken te veel, en dan met name mannen. 1 op de 3 mannen uit die leeftijdsgroep is een probleemdrinker, tegen 1 op de 10 vrouwen. Het aantal probleemdrinkers wordt lager naar mate de leeftijd hoger wordt, wat waarschijnlijk te maken heeft met het krijgen van meer verantwoordelijkheden.

De stevige drinkers hebben last van uiteenlopende problemen, waaronder black-outs door drankgebruik, stiekem drinken, drinken om zorgen te vergeten, drinken om zelfvertrouwen te krijgen, het overslaan van maaltijden, regelmatige dronkenschap en katers, sociale problemen en ongevallen.

Voetballers riskeren zenuwstoornis

Icoon Medisch nieuws Professionele voetballers lijken een verhoogd risico te hebben op ALS, een zenuwstoornis die verlamming en de dood tot gevolg heeft, zeggen onderzoekers. Een studie op 7.000 Italiaanse spelers toonde dat de stoornis vijf keer vaker voorkwam dan verwacht.

De studie kwam voort na de ontdekking van 33 gevallen van ALS tijdens een onderzoek van ongeoorloofd drugsgebruik onder 24.000 professionele en semi-professionele voetbalspelers in Italië een paar jaar geleden. Met uitzondering van sommige zeldzame gevallen die in bepaalde families voorkomen, is de oorzaak van ALS onbekend.

De ziekte manifesteert zich door de dood van cellen - genoemd motorneuronen - die door de hersenen en het ruggenmerg worden aangestuurd voor de beweging. Er is momenteel geen behandeling. Dr. Adriano Chiò en collega's van de Universiteit van Turijn bekeken medische verslagen van voetballers die in eerste of tweede voetbaldivisie van Italië hadden gespeeld tussen 1970 en 2001.

Gebaseerd op het voorkomen van ALS, werd verwacht dat één of minder van de spelers ALS had. Er werden echter vijf gevallen van ALS gevonden. Bovendien hadden de spelers met ALS de ziekte op een veel vroegere leeftijd dan gewoonlijk, rond hun veertigste in plaats van hun zestigste.

De onderzoekers stelden voor dat de verhoogde risico mogelijk te maken heeft met sportblessures, prestatieverhogende drugs, blootstelling aan meststoffen die op voetbalgebieden worden gebruikt, evenals genetische factoren. Maar eveneens zou het kunnen zijn dat mensen die wat meer aan sport doen een verhoogd risico lopen op het hebben van ALS. Dat suggereerde Dr. Brian Dickie van de Motor Neurone Disease Association.


Voetbal verhoogt het risico op zenuwziekte

Voorstel voor herinvoering doodstraf in Rusland

Icoon Buitenlands nieuws In Rusland gaan stemmen op om de doodstraf voor terroristen weer in te voeren. De plaatsvervangend procureur-generaal van Rusland heeft daar vrijdag in het parlement voor gepleit. De doodstraf is in Rusland nooit officieel afgeschaft, maar werd in 1996 wel opgeschort. Dat was nodig omdat Rusland anders geen lid mocht worden van de Raad van Europa.

"We moeten het moratorium [op de doodstraf, red.] beëindigen voor mensen die terreuraanslagen plegen en organiseren", aldus Vladimir Kolesnikov in een verklaring die naar de Federatie Raad, het Russische equivalent van de Eerste Kamer, is gestuurd.

Volgens Kolesnikov moet de overheid ook weer de macht krijgen goederen die op een criminele manier zijn verkregen in beslag te nemen. Het is nog niet bekend of zijn voorstellen aangenomen zullen worden.

[update] Ronald Koeman vertrekt bij Ajax

Its_Muppet, pberends en Cruise hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Ronald KoemanDe handel in aandelen Ajax op de Amsterdamse effectenbeurs is omstreeks 12.00 uur vanmiddag stilgelegd. Dat is een aanwijzing dat er op korte termijn belangrijk nieuws naar buiten komt. Verschillende media melden dat dat nieuws zal zijn dat Koeman opstapt bij Ajax. Ajax zal later vandaag komen met een persbericht.

Koeman staat al enige tijd onder druk bij Ajax. In de competitie verloor de ploeg na de winterstop van FC Twente, speelde het gelijk tegen ADO Den Haag en werd met veel moeite met 2-0 gewonnen van hekkensluiter FC Den Bosch. Die druk werd gisteravond alleen maar groter na het verlies tegen Auxerre en daardoor de uitschakeling in de UEFA Cup.

Gisteren na de uitschakeling zei algemeen directeur van Ajax Arie van Eijden: "We zullen de komende 24 tot 48 uur met alle betrokken partijen spreken hoe we nu verder moeten." Van Eijden vervolgde: "Of we er rekening mee houden dat Koeman weggaat? Er liggen altijd scenario's klaar. Of het nu, over een week of over anderhalf jaar zal gebeuren."

Koeman zelf wilde nog niets weten van een vertrek. "Of het seizoen mislukt is? Een seizoen is nooit mislukt als je nog ergens voor strijdt. We zitten nog in de beker en kunnen nog tweede in de competitie worden. Maar het stukje rust dat we door een goed resultaat in de UEFA-beker hadden kunnen creëren is nu weggegooid. Dat lijkt me heel duidelijk."

Verder zei Koeman: "We kennen de situatie, en de onrust zal alleen nog maar toenemen. Ik zal me ook niet verschuilen voor alle kritiek, maar het wordt wel steeds moeilijker. Het is heel erg dat we Europees niet verder zijn gekomen, omdat dat een seizoen waarin je niet echt meer kans maakt op de titel voor een groot deel kan redden."

Update 13.54 uur
Volgens de Amsterdamse televisiezender AT5 is het vertrek van trainer Ronald Koeman defintief. Dit heeft een verslaggever van de Amsterdamse omroep vanuit de Amsterdam ArenA laten weten.

Momenteel zou de selectie worden ingelicht over het vertrek van Ronald Koeman. Alle persvertegenwoordigers worden op dit moment weggestuurd vanaf het parkeerdek, dat normaal gesproken toegangkelijk is. Vermoedelijk wordt de training die vanmiddag op het programma stond, geschrapt.

Update 14.04 uur
Ajax laat op haar website weten: "De directie en het bestuur van Ajax hebben vrijdagmorgen gesproken met Ronald Koeman. Tijdens dit gesprek heeft de Ajax-trainer aangegeven de samenwerking per direct te willen beëindigen."

Ronald Koeman geeft de volgende toelichting: "Ik heb de directie en het bestuur van Ajax verzocht om per direct de samenwerking te beëindigen. Ik moet eerlijk zijn tegen mezelf en tegen Ajax. Het resultaat van gisteren gaf de doorslag. Ik kan niet meer de kracht en de energie opbrengen om hier overheen te stappen en de groep beter te laten presteren. Dat is een keer gelukt na onze slechte prestatie tegen Maccabi Tel Aviv, maar dat lukt mij niet nog een keer."

Koeman vervolgt: "Als ik niet optimaal gemotiveerd en gedreven ben, kan en mag ik niet langer trainer van Ajax blijven. Na drie jaar en drie maanden komt er een eind aan onze succesvolle samenwerking. Bij Ajax heb ik deze periode bijzonder plezierig gewerkt, waarbij de steun die ik van directie en bestuur kreeg absoluut op prijs heb gesteld."

Algemeen directeur Arie van Eijden betreurt de gang van zaken. "Ajax is uiteraard teleurgesteld over het verloop van dit seizoen. De tegenvallende prestatie van gisteren had voor ons geen directe consequenties. We hebben samen met Ronald Koeman ook veel successen geboekt. Maar we accepteren de keuze van Koeman."

Koeman had nog een contract tot 1 juli 2006. Onder Koeman werd Ajax in 2002 en 2004 landskampioen. In 2002 won Ajax met Koeman tevens de strijd om de Amstel Cup en de Johan Cruijff Schaal. Ook het prestigieuze Amsterdam Tournament werd onder leiding van Koeman in 2002, 2003 en 2004 op naam van Ajax geschreven. Bovendien drong hij met Ajax in het seizoen 2002-2003 door tot de kwartfinales van de UEFA Champions League.

Assistent-trainers Ruud Krol en Tonny Bruins Slot zullen de komende wedstrijden de taak van Koeman overnemen. Ajax beraadt zich op een aantal scenario’s voor de opvolging van Ronald Koeman. Wat Koeman zelf gaat doen is nog niet bekend. Hij werd afgelopen week in verband gebracht met Valencia.

-
Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!

[Upd]Ronald Koeman vertrekt bij Ajax

De handel in aandelen Ajax op de Amsterdamse effectenbeurs is rond 12.15 uur vanmiddag gestaakt. Dat is een aanwijzing dat er op korte termijn belangrijk nieuws naar buiten komt. Verschillende media melden dat dat nieuws zal zijn dat Koeman opstapt bij Ajax. Ajax zal later vandaag komen met een persbericht.

Koeman staat al enige tijd onder druk bij Ajax. In de competitie verloor de ploeg na de winterstop van FC Twente, speelde het gelijk tegen ADO Den Haag en werd met veel moeite met 2-0 gewonnen van hekkensluiter FC Den Bosch. Die druk werd gisteravond alleen maar groter na het verlies tegen Auxerre en daardoor de uitschakeling in de UEFA Cup.

Gisteren na de uitschakeling zei algemeen directeur van Ajax Arie van Eijden: "We zullen de komende 24 tot 48 uur met alle betrokken partijen spreken hoe we nu verder moeten." Van Eijden vervolgde: "Of we er rekening mee houden dat Koeman weggaat? Er liggen altijd scenario's klaar. Of het nu, over een week of over anderhalf jaar zal gebeuren."

Koeman zelf wilde nog niets weten van een vertrek. "Of het seizoen mislukt is? Een seizoen is nooit mislukt als je nog ergens voor strijdt. We zitten nog in de beker en kunnen nog tweede in de competitie worden. Maar het stukje rust dat we door een goed resultaat in de UEFA-beker hadden kunnen creëren is nu weggegooid. Dat lijkt me heel duidelijk."

Verder zei Koeman: "We kennen de situatie, en de onrust zal alleen nog maar toenemen. Ik zal me ook niet verschuilen voor alle kritiek, maar het wordt wel steeds moeilijker. Het is heel erg dat we Europees niet verder zijn gekomen, omdat dat een seizoen waarin je niet echt meer kans maakt op de titel voor een groot deel kan redden."

Update 14:00 :

Volgens de Amsterdamse televisiezender AT5 is het vertrek van trainer Ronald Koeman defintief. Dit heeft een verslaggever van de Amsterdamse zender vanuit de Amsterdam ArenA laten weten.
Momenteel zou de selectie worden ingelicht over het vertrek van Ronald Koeman. Alle persvertegenwoordigers worden op dit moment weggestuurd vanaf het parkeerdek, dat normaal gesproken toegangkelijk is. Vermoedelijk wordt de training die vanmiddag op het programma stond, geschrapt.

Update 14.05

Ajax laat op haar website weten: "De directie en het bestuur van Ajax hebben vrijdagmorgen gesproken met Ronald Koeman. Tijdens dit gesprek heeft de Ajax-trainer aangegeven de samenwerking per direct te willen beëindigen."

Koeman liet weten dat de uitschakeling gisteren de doorslag gaf. "Het resultaat van gisteren gaf de doorslag. Ik kan niet de kracht en energie meer opbrengen om hier overheen te stappen. Dat is me een maal gelukt na onze slechte prestaties tegen Maccabi Tel Aviv, maar dat lukt mij niet nog eens." Verder zei Koeman dat hij in de ruim drie jaar bij de Amsterdamse club "bijzonder plezierig" gewerkt heeft.

Algemeen directeur Arie van Eijden betreurt de gang van zaken. "Ajax is uiteraard teleurgesteld over het verloop van dit seizoen. De tegenvallende prestatie van gisteren had voor ons geen directe consequenties. We hebben samen met Ronald Koeman ook veel successen geboekt. Maar we accepteren de keuze van Koeman."

Koeman had nog een contract tot 1 juli 2006. Onder Koeman werd Ajax in 2002 en 2004 landskampioen. In 2002 won Ajax met Koeman tevens de strijd om de Amstel Cup en de Johan Cruijff Schaal. Ook het prestigieuze Amsterdam Tournament werd onder leiding van Koeman in 2002, 2003 en 2004 op naam van Ajax geschreven. Bovendien drong hij met Ajax in het seizoen 2002-2003 door tot de kwartfinales van de UEFA Champions League.

Assistent-trainers Ruud Krol en Tonny Bruins Slot zullen voorlopig de taken gaan waarnemen.

Programma HCE (Week 8)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 8)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00NECRKC Waalwijk -
.
za19.30NAC BredaFC Groningen -
za20.00FC TwenteDe Graafschap -
.
zo12.30Roda JCAjax -
zo12.30ADO Den Haag FC Utrecht -
zo14.30FeyenoordRBC Roosendaal -
zo14.30Willem IIAZ -
zo14.30FC Den BoschVitesse -
zo16.30sc HeerenveenPSV -

Doornbos bevestigd als derde rijder Jordan

rammes en DRVooijs hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Jordan Jordan heeft Robert Doornbos bevestigd als derde rijder bij het team. Hij zal vandaag bij de teampresentatie in Moskou worden gepresenteerd.

Met de steun van sponsor Muermans heeft Robert Doornbos de plaats als derde coureur bij het Jordan-team weten te bemachtigen. Doornbos zal op de vrijdagen in de Grand Prix-weekeindes voor het team rijden en eventueel gedurende het jaar tests uitvoeren. De laatste drie races van vorig jaar reed Doornbos ook al in de vrijdagtrainingen voor het team. Daarnaast werd hij vorig jaar derde in het algemeen klassement van de F3000.

Colin Kolles, managing director van Jordan, vertelt over Doornbos: "Iedereen is onder de indruk van Robert Doornbos’ snelheid. Hij is relatief laat begonnen met de autosport en daardoor moet je over veel kwaliteit beschikken en snel mensen weten te imponeren om verder te komen. Dat heeft hij gedaan en ook heeft hij vorig jaar al zijn potentieel in de Formule 1 getoond. We zijn erg blij dat hij de samenwerking met ons voortzet om zo Formule 1 ervaring op te doen en om zoveel mogelijk uit de vrijdagsessies te halen."

Doornbos is ondanks de eerdere teleurstellingen nu erg blij: "Het was fantastisch om drie Grote Prijzen bij Jordan te testen, maar die vrije trainingsessies waren toen de enige momenten die ik ooit in een F1 bolide had doorgebracht. Nu heb ik de mogelijkheid om veelvuldig voor zowel het team als mijzelf te testen en te leren."

"In het bijzonder zou ik graag de Muermans Groep en Jordan Grand Prix willen bedanken voor deze fantastische mogelijkheid. Ik ben fit en klaar voor Melbourne. Tevens ben ik gretig en trots om mijn Formule 1 carrière voort te zetten als derde rijder voor dit team."

Meer sportnieuws kan je vinden op FOK!sport

Wedden Dat?! eenmalig terug op tv

'Wedden Dat?!' komt op zaterdag 7 mei eenmalig terug op televisie. De NCRV brengt het programma weer op de buis wegens het 25-jarige jubileum van het Liliane Fonds. Jos Brink en Sandra Reemer, die vroeger ook furore maakten met het wedprogramma, presenteren de show.

Reemer nam als ambassadeur van het Liliane Fonds het initiatief voor de uitzending. Opnieuw zullen bijzondere weddenschappen worden afgesloten, ditmaal onder meer om donateurs te werven voor het Liliane Fonds dat kinderen in ontwikkelingslanden helpt medische en sociale revalidatie mogelijk te maken.

Wedden Dat?! met Jos Brink was een groot televisiesucces in de jaren '80 bij de AVRO. Later werd het door RTL4 uitgezonden. In Duitsland loopt Wedden Dat?! al ruim twintig jaar met wekelijks miljoenen kijkers.

Lijk gevonden in woning Amsterdam

Icoon Binnenlands nieuwsIn een woning in de Amsterdamse Rivierenbuurt is gisteravond een lijk gevonden. De vondst werd gedaan door de politie, het lijk is van de 47-jarige bewoonster van het pand.

Volgens de politie is de vrouw door een misdrijf om het leven gekomen. Een verdachte is inmiddels aangehouden. Het gaat hier om een 20-jarige verdachte die kort na de vondst in de buurt werd aangehouden. Deze heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd, vermoed wordt dat de moord te maken heeft met problemen in de 'relationele sfeer'.

Bouchiba in beroep tegen schorsing

FC Twente-speler Elbekay Bouchiba gaat in beroep tegen zijn schorsing van vier wedstrijden, waarvan een duel voorwaardelijk.

De tuchtcommissie van de KNVB nam het schikkingsvoorstel vrijdag over van de aanklager betaald voetbal. Afgelopen zondag kreeg de middenvelder een rode kaart in de wedstrijd tegen FC Groningen na een vermeende elleboogstoot tegen tgenstander Erik Nevland.

Overigens is de 26-jarige middenvelder aankomende zaterdag in de competitiewedstrijd tegen De Graafschap sowieso niet van de partij, omdat hij tegen Groningen zijn vierde gele kaart van het seizoen kreeg.

Naar aanleiding van de vermeende ellebogen van Daniel Majstorovic tegen Martin Drent in dezelfde wedstrijd startte de aanklager eerder deze week een vooronderzoek.

Weermannen verantwoordelijk voor prognose

Weermannen en -vrouwen in de Russische hoofdstad Moskou mogen hun kaarten met depressies en lage drukgebieden voortaan wel erg goed nakijken voor ze een weerprognose doen. Burgemeester Joeri Loesjkov wil hen namelijk verantwoordelijk houden voor financiële schade die de stad lijdt na foute weersverwachtingen.

Begin deze maand viel in Moskou in één nacht twintig centimeter sneeuw, waardoor vele straten geblokkeerd waren en mensen niet naar hun werk konden. Deze sneeuwval was niet voorspeld. Maar volgens Loeskjkov kan de financiële aansprakelijkheid ook in de zomer optreden. Bijvoorbeeld als er op zonnige dagen openluchtfestivals zijn gepland, maar het die dag blijkt te regenen.

Doornbos bevestigd als derde rijder Jordan

Jordan heeft Robert Doornbos bevestigd als derder rijder bij het team. Hij zal vandaag bij de teampresentatie in Moskou worden gepresenteerd.

Met de steun van sponsor Muermans heeft Robert Doornbos de plaats als derde coureur bij het Jordan-team weten te bemachtigen. Doornbos zal op de vrijdagen in de Grand Prix-weekeindes voor het team rijden en eventueel gedurende het jaar tests uitvoeren. De laatste drie races van vorig jaar reed Doornbos ook al in de vrijdagtrainingen voor het team. Daarnaast werd hij vorig jaar derde in het algemeen klassement van de F3000.

Colin Kolles, managing director van Jordan, vertelt over Doornbos: "Iedereen is onder de indruk van Robert Doornbos’ snelheid. Hij is relatief laat begonnen met de autosport en daardoor moet je over veel kwaliteit beschikken en snel mensen weten te imponeren om verder te komen. Dat heeft hij gedaan en ook heeft hij vorig jaar al zijn potentieel in de Formule 1 getoond. We zijn erg blij dat hij de samenwerking met ons voortzet om zo Formule 1 ervaring op te doen en om zoveel mogelijk uit de vrijdagsessies te halen."

Doornbos is ondanks de eerdere teleurstellingen nu erg blij: "Het was fantastisch om drie Grote Prijzen bij Jordan te testen, maar die vrije trainingsessies waren toen de enige momenten die ik ooit in een F1 bolide had doorgebracht. Nu heb ik de mogelijkheid om veelvuldig voor zowel het team als mijzelf te testen en te leren."

"In het bijzonder zou ik graag de Muermans Groep en Jordan Grand Prix willen bedanken voor deze fantastische mogelijkheid. Ik ben fit en klaar voor Melbourne. Tevens ben ik gretig en trots om mijn Formule 1 carrière voort te zetten als derde rijder voor dit team."

Walker terug naar Boston

Antoine Walker keert terug naar zijn oude ploeg de Boston Celtics. De Atlanta Hawks krijgen in ruil voor Walker Gary Payton, Tom Gugliotta en Michael Stewart.

Walker speelde van 1996 tot 2003 al eerder bij de Celtics en leidde het team in het seizoen 2001-2002 naar de Eastern Conference Finals. Maar toen David Ainge de Boston Celtics overnam, besloot hij dat Walker niet goed genoeg meer was en deze werd geruild. Gisteren veranderde Ainge dus van gedachten. "Ik denk dat Antoine het team beter maakt op dit moment," zei Ainge. "We waren al een maand met Atlanta in onderhandeling. Zij waren op zoek naar spelers voor de toekomst. Today the price came right and the risk came low."

Walker, die zowel op de forward als center positie kan spelen, heeft momenteel een goed seizoen. In 53 wedstrijden scoort hij 20.4 punten, 9.4 rebounds en 3.7 assists gemiddeld.

Camera's moeten hondenpoepplaag tegengaan

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

De burgemeester van het Belgische Knokke-Heist denkt erover om mobiele camera's te plaatsen in zijn gemeente. Niet om geweld aan te pakken, maar de hondenpoepproblemen tegen te gaan. Volgens burgemeester Lippens is het niet opruimen van hondendrollen een vorm van kleine criminaliteit en een pest voor de omgeving.

"Ik stel vast dat in Amerika de honden een heel jaar op het strand mogen omdat de baasjes er een andere mentaliteit op nahouden", zei Lippens. "Hier zijn de baasjes anders opgevoed. Ze kijken links en rechts en maken zich uit de voeten. Dat zorgt voor veel ergernis. Met mobiele camera's zouden we de overtreders gemakkelijker kunnen vatten."

"Kramer naar TVM-ploeg"

Nos Teletekst meldt dat schaatser Sven Kramer vrijdagmiddag definitief zijn handtekening zet onder een contract bij de TVM-schaatsploeg.

De 18-jarige Kramer was al enkele weken in gesprek met de ploeg van coach Gerard Kemkers. Bij TVM zal de Nederlandse kampioen ondermeer ploeggenoot worden van Europees allroundkampioen Jochem Uytdehaage.

Kramer is de revelatie van dit schaatsseizoen. De zoon van oud-schaatser Yep verraste in december tijdens het Nederlandse kampioenschap allround door de titel te pakken. Tijdens de Europese kampioenschappen eindigde hij als tweede achter Uytdehaage, en tijdens het wereldkampioenschap in Moskou werd hij achter de twee Amerikanen Shani Davis en Chad Hedrick derde.

Afgelopen weekend greep de Nederlander bovendien in het Finse Seinäjoki de wereldtitel allround bij de junioren.

Donkey Konga 3 tracklist bekend

Waar wij in Europa over een tijdje pas kunnen gaan genieten van Donkey Konga 2 zijn ze in Japan al bij deel 3. Voor dit derde deel is de Japanse tracklist nu bekend:

J-Pop:
1. Hana
2. Kimi ni Bump
3. Happy Days
4. Rokoroushon
5. Ignited (Gundam Seed Destiny opening theme)
6. Start (Detective Conan opening theme)
7. Seishun Kyousou Kyoku (Naruto opening theme)
8. Baka Survivor (Bobobo-bo Bo-bobo opening theme)
9. Relight (Fullmetal Alchemist opening theme)
10. Go!!!
11. Kore Ga Watashi no Ikiru Michi
12. Tomorrow

Anime:
1. Kite Kite Atashinchi (Atashinchi ending theme)
2. Mezase Poke-Monster (Pokémon opening theme)
3. Ora-ha Ninki Mono (Crayon-shin-chan opening theme)
4. Cha-la Head-cha-la (Dragon Ball Z opening theme)
5. Touch (Touch opening theme)
6. Ashita ni Nattara (Donkey Kong opening theme)
7. Banana Tengoku (Donkey Kong ending theme)

TV:
1. Doremifa Daijoubu (Hajimete no Otsukai theme song)
2. Fire Emblem

Variety:
1. Youderu Tabe Houdai
2. Iiyuudana
3. Makkensanba II

Western:
1. Entertainer
2. La CucaRacha

Classic:
1. William Tell
2. Aine Kuraine Nahatomajiiku

Games:
1. Smash Brothers DX
2. Kochira Monopiza (Mawaru Made in Wario)
3. Jungle Beat
4. Star Fox
5. Donkey's Groove (Donkey Konga 3 theme song)

Children's Music:
1. Te no Hira wo Taiyou Ni
2. Bingo

Famicom:
1. Super Mario Brothers
2. Mappy
3. Zelda no Densetsu
4. Tower of Doruga
5. Hoshi no Kirby: Yume no Izuumi no Monogatari
6. Doctor Mario
7. Pacman
8. Digdug
9. XXX
10. XXX
11. XXX
12. XXX
13. XXX
14. XXX
15. XXX

Die XXX titels zijn vrij te spelen. In totaal dus 50 tracks, een stuk meer dan in de vorige delen.

In DK3 zitten een aantal nieuwe mogelijkheden om het spel nog een beetje fris te houden: er zijn nieuwe modi als Shuffle Mode (elke keer andere muzieknoten) en Rhythm Banana Island (hoe beter je trommelt hoe groter je boom groeit) en er is een nieuw speelbaar character: Funky Kong. Bij vier spelers zie je nu ook de characters in beeld.

Als laatste is er een nieuwe muzieknoot bij gekomen (naast links, rechts, klap en beide), hierbij moeten alle spelers tegelijk op de trommels slaan. Deze noot is dus puur voor de multiplayer.

Afbeelding van Revolution-prototype?

Op een van de Nintendo forums is gisteren een afbeelding verschenen van een mogelijk prototype van de aankomende Nintendo Revolution. Nintendo heeft dit nieuws noch bevestigd noch ontkend, en het is dus nog onduidelijk of deze foto een echt prototype is van de Revolution. Er schijnt ook al een interview te zijn gehouden met een insider. Ook over de echtheid van dit interview is er twijfel gaande.

Meebabbelen over de aankomende Nintendo Revolution? Dit kan in Het Grote Nintendo Revolution topic in ons Games & Consoles forum.


Dit is een belichte foto van de originele zodat de console beter te zien is.

"Vertrek Koeman niet uitgesloten"

Na de uitschakeling van gisterenavond lijkt een vertrek van ronald Koeman bij Ajax dichterbij dan ooit. Volgens de Amsterdamse tv-zender AT5 sluiten algemeen directeur Arie van Eijden en voorzitter John Jaakke een vertrek van de trainer niet uit.

Na de winterstop is de druk op Koeman en het gepraat over een mogelijk vertrek alleen maar toegenomen. Nu ondanks de talentvolle spelersgroep de prestaties uitblijven, wordt ook binnen Ajax steeds meer over een vertrek van de trainer gespeculeerd. Hoewel Koeman voor het duel tegen Auxerre ontkende dat een vertrek bij verlies aan de orde zou zijn, lijkt het bestuur daar anders over te denken.

Algemeen directeur Arie van Eijden en voorzitter John Jaakke gaven aan een vertrek van Koeman niet meer uit te sluiten. Ook Koeman zelf wil nadenken over zijn positie, gaf hij aan: "Ik ga altijd van het positieve uit. Nu het negatief is geworden, zal ik de komende dagen goed moeten nadenken. Het is een enorm moeilijke situatie."

Excuses Feyenoord aan Sporting

Feyenoord heeft Sporting Lissabon zijn excuses aangeboden voor het wangedrag van de Rotterdamse supporters in de UEFA Cup wedstrijd donderdag. De club uit de Kuip vreest zware sancties van de Europese voetbalbond na de incidenten.

De met 1-2 verloren wedstrijd werd tweemaal stilgelegd, de eerste maal nadat vlakbij de Portugese doelman Ricardo een stuk vuurwerk ontplofte. Later stuurde de scheidsrechter de beide elftallen tien minuten naar de kleedkamer nadat er een speler van Sporting door een aansteker was geraakt.

De financieel directeur van Feyenoord, Jan-Willem van Dop, noemde de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd "schandalig en onaanvaardbaar". Ook trainer Ruud Gullit toonde zich aangeslagen door de misdragingen van de supporters.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager

Nieuwe features op de Game Developers Beurs

Op de aankomende Game Developers Conference die van 7 tot en met 11 maart in San Francisco zal worden gehouden, laten alle game developers de nieuwste software en mogenlijkheden zien op het gebied van games-ontwikkeling.

Zo heeft de nieuwe Unreal 3 engine al twee nieuwe snufjes meegekregen. De eerste is de 'Seamless World Support' hiermee zal het mogelijk zijn voor developers om gigantische werelden te creëren, welke toch efficiënt met het werkgeheugen om zullen gaan.
De tweede is UnrealKismet, welke zorgt dat het maken van scenario's makkelijker wordt en dat de A.I. betere commando's zal kunnen krijgen.

*Seamless World Support allows the creation of virtually unending environments through background management of game levels and assets. Even titles not requiring open world support will benefit from these memory management techniques on next-generation console platforms.

*Second, the new UnrealKismet visual scripting system empowers designers to build and iterate detailed game scenarios and AI behaviors with limited, or even zero, programmer involvement thus providing a massive productivity gain over previous generations. Epic will also demonstrate significant improvements in physics, terrain editing, lighting, material editing, animation, cinematic creation and particles.

Ook HavoK zal er aanwezig zijn, deze technologie is voor veel mensen vrij onbekend maar zit toch verwerkt in onder andere Half-Life 2, Painkiller en Medal of Honor: Pacific Assault. Het zorgt er namelijk voor dat objecten realistisch door de lucht heen worden geslingerd en op andere objecten afketsen.

*Havok Physics 3 - Extends Havok Physics, critically acclaimed for its recent use many of the industry's top selling video games including Bungie's Halo 2 and Valve's Half-Life 2. Havok Physics 3 introduces Continuous Physics, an innovation that dramatically reduces game production time by eliminating "bullet-through-paper" problems that stem from high-velocity game objects.


*Havok Animation 3 - Provides a rich set of general purpose run-time animation capabilities, including animation compression / decompression, blending, inverse-kinematics, and tight integration with Havok Physics 3. Havok Animation includes an integrated export, filtering, and preview tool chain that operates seamlessly with commercial modeling and animation tools.

Excuses Feyenoord aan Sporting

Feyenoord heeft Sporting Lissabon zijn excuses aangeboden voor het wangedrag van de Rotterdamse supporters in de UEFA Cup wedstrijd donderdag. De club uit de Kuip vreest zware sancties van de UEFA na de incidenten.

De met 2-1 verloren wedstrijd werd tweemaal stilgelegd, de eerste maal nadat vlakbij de Portugese doelman een stuk vuurwerk ontplofte. Later stuurde de scheidsrechter de beide elftallen tien minuten naar de kleedkamer nadat er een speler van Sporting door een aansteker was geraakt.

De financieel directeur van Feyenoord, Jan-Willem van Dop, noemde de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd "schandalig en onaanvaardbaar"

Film over carrière Gilles Villeneuve

Er komt een film over het leven van Gilles Villeneuve en zijn zoon Jacques. Dat is donderdag bekend geworden.

Het script voor de film "Villeneuve" wordt gebaseerd op het gelijknamige boek van F1-journalist Gerry Donaldson. Hierin wordt de carrière van Gilles Villeneuve gevolgd van zijn eerste successen in Canada tot zijn grote succes in de Formule 1 en zijn tragische dood tijdens de kwalificatietraining op het circuit van het Belgische Zolder. Daarna komt de opkomst en het succes van zoon Jacques aan bod.

Als alles volgens plan verloopt zal de film in 2006 in productie gaan. De film wordt geproduceert door Gabriella Martinelli, die in 1996 nog de film "Romeo and Juliet" produceerde. Over de cast is nog niets bekend.

Coureurs te duur voor Williams

Williams kon Ralf Schumacher en Juan Pablo Montoya niet voor het team behouden, omdat zij te duur waren. Dat heeft voormalig technisch directeur en mede-eigenaar van het team, Patrick Head, gezegd.

"We konden ons die twee coureurs niet meer veroorloven," zo liet Head, nu adviseur bij het team, weten. Volgens hem komt dat door het nieuwe contract met BMW. Die overeenkomst zorgt voor veel minder inkomsten dan eerdere seizoenen het geval was.

Schumacher is na het vorige seizoen vertrokken naar het rijke Toyota; Montoya zal dit jaar voor McLaren over de circuits rijden. Williams heeft Nick Heidfeld en Mark Webber aangetrokken. Hoewel critici spreken over een zwakke opstelling, denkt Head er anders over. "Ik deel die visie niet. Het was waarschijnlijk toch tijd om een stap vooruit te zetten."

World of WarCraft patch details

De Under Development pagina van World of WarCraft heeft een update gekregen met de nieuwe features die de speler kan verwachten. Hieronder een lijst met veranderingen:

Meeting Stones: Buiten elke dungeon komen Meeting Stones te staan welke spelers zullen helpen om andere mensen te vinden om mee te groupen.

Player vs Player Honor Systeem: Een punt van irritatie op de PvP servers is dat hoge level spelers de lagere level spelers voor de lol aanvallen, maar in het nieuwe honor systeem zal de speler bij een hogere honor meer en betere items kunnen krijgen.

Player vs Player Battlegrounds: Player vs Player gebieden die hier speciaal voor gemaakt zijn.

Player vs Player Graveyard, Guard Tower, en Mine Control: Horde of Alliance spelers kunnen graveyards, guard towers en mines onder controle krijgen in de contested areas.

Hoge level content:
o Azuregos (Raid encounter in Azshara)
o Lord Kazzak (Raid Doomguard in Tainted Scar)
o Dire Maul (Level 47-56 Dungeon in Feralas)
o Blackwing Lair (New Raid Dungeon)

Hoge Level Items: Nieuwe dungeon/instance armor sets.

Speciale troepen naar Afghanistan

Mikkel had ons via de nieuws-submit te melden:

Het kabinet is van plan om 150 Nederlandse mariniers naar Afghanistan te sturen, zo hebben regeringsbronnen tegenover het NOS Journaal bevestigd. De speciale troepen zouden de Verenigde Staten in het kader van 'Operation Enduring Freedom' moeten helpen bij het opsporen van terroristen.

De voorbereidingen voor de missie zijn in het diepste geheim tussen Nederland en Amerika besproken. De inzet van commando's ligt politiek gevoelig, omdat de betreffende militairen zeer waarschijnlijk oorlogshandelingen zullen uitvoeren. Het plan wordt vandaag in de ministerraad besproken.

De groep mariniers komt bovenop de vier F16's en 100 luchtmachtmilitairen waarvan eerder al bekend werd dat ze eind maart voor een jaar naar Afghanistan gaan.

''Borsten bepalen persoonlijkheid''

Pelgrim had ons via de nieuws-submit te melden:

De Italiaanse seksuoloog Piero Lorenzoni beweert dat hij aan de hand van de borstgrootte en borstvorm de persoonlijkheid van een vrouw kan bepalen. Borsten hebben volgens hem ''invloed op het karakter van de vrouw, net zoals haar sterrenbeeld daarop invloed heeft.''

De seksuoloog onderscheidt onder meer onderstaande type borsten, en hangt daar de volgende kenmerken aan

De meloen: grote, ronde borsten als meloenen. Vrouwen met dergelijke borsten komen lief over, maar de schijn bedriegt. ''Ze houdt van eten, wil bewonderd worden en haar partner moet haar regelmatig in de watten leggen. Ze is vaak niet bezig voor seks.''

De citroen: borsten in de vorm van citroenen. ''Deze eigenwijze vrouwen zitten vol levenslust en kunnen zichzelf relativeren. Ze willen een uitgebalanceerd leven zonder al te veel verrassingen.''

De ananas: borsten die nogal ovaal van vorm zijn. ''Een vrouw met deze borsten is intelligent, kiest doorgaans voor haar carrière maar heeft ook een romantische noot. Al wie haar hart verovert, zit veilig. Deze vrouw is trouw van karakter.''

De grapefruit (pompelmoes): Vrouwen met borsten die lijken op pompelmoezen zijn volgens Lorenzoni meer in voor tederheid dan voor seks. ''Ook al gaat ze vaak uitdagend gekleed en verwent ze graag haar partner, in feite is ze nogal schuw en huiselijk van karakter.''

De sinaasappel: borsten die lijken op deze zuidvrucht. Deze vrouwen hebben zelden seksgedachten. Ze genieten veel meer van een goed gesprek in een hechte relatie.''

De kers: kleine borsten. ''Deze vrouwen zijn vooral grappig en aangenaam in de omgang. Ze zijn intelligent en amusant, vormen prima partners voor het alledaags leven en hebben een gezonde interesse in seks.''

De peer: borsten met een peervorm. ''Deze vrouwen zijn nogal complex, ze beschouwen zich als heel gelovig, maar rijden wel eens een scheve schaats.''

Tilburg 'ruimt' 17 hennepkwekerijen

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

In Tilburg heeft de politie bij een grootscheepse actie tegen wietkwekers 17 hennepkwekerijen ontmanteld. In veertien woningen werden bovendien resten van in der haast opgeruimde kwekerijen gevonden. Aan de 'wietopruimactie' in de Uitvinders- en Zeeheldenbuurt deden 75 agenten mee.

De politie betrad de woningen na meldingen op de meldlijn M, klachten van buurtbewoners en op basis van eigen onderzoek. Aan de actie deden buiten de sterke arm ook medewerkers van de gemeente, energiebedrijf Essent en woningbouwverenigingen mee.

Bij de actie werden twee arrestaties verricht. Deze mensen bedreigden de agenten. Ook werd langs de straat 2,6 kilo wiet gevonden, die iemand daar kennelijk snel gedumpt had.

Vorig jaar juni ruimden de autoriteiten in Tilburg ook al hennepkwekerijen op in volksbuurten.

CD: DJ Mental Theo - Back Once Again

DJ Mental Theo - Back Once AgainBetere tijden lijken volgens sommigen aan te breken voor de dancemuziek in Nederland. Niet alleen is Mental Theo nu dagelijks met zijn radioshow te horen, ook heeft hij een cd met de titel Back Once Again uitgebracht. Zou het wat zijn?

"I found a love but it didn't last
Wonderful days belong to the past
I don't know where I stand, what I'm to do
Try to forget and to find someone new"

Nieuwe uitgever en releasedate voor Fahrenheit

In november werd bekend dat developer Quantic Dreams op zoek moest naar een nieuwe uitgever omdat de overeenkomst met Vivendi was verbroken. Na een stroom van geruchten is nu bevestigd dat de nieuwe uitgever Atari is. Atari gaat het spel wereldwijd uitgeven. In Noord-Amerika krijgt het spel de nieuwe naam Indigo Prohecy; in Europa blijft Fahrenheit gehandhaafd. De releasedatum is verschoven van juni naar "de herfst" van dit jaar.

Fahrenheit is een horror-action-adventure over een reeks moorden. Hoewel de moorden allemaal hetzelfde patroon volgen, worden ze door verschillende mensen gepleegd. Achteraf weten zij niet wat hen ertoe aangezet heeft. De speler kan wisselen tussen diverse karakters in het spel om erachter te komen hoe de reeks moorden gestopt kan worden. Het spel zal veel technieken uit de filmindustrie gebruiken, waaronder multiple camera angles en actor direction.

"Quantic Dream heeft een game bedacht die het best omschreven kan worden als ‘interactive cinema' - een scenario-driven ervaring waarvan de eigenschappen heel dicht in de buurt van een film komen," aldus Erik Gerson, senior vice president Marketing van Atari. "Wat Indigo Prophecy doet... is het verleggen van drama, spanning en verwachting op het scherm naar de speler. Dat wordt nog versterkt door de oorzaak-en-gevolg dynamiek in het spel, waarbij iedere beslissing die een speler maakt het verloop van het spel en de afloop ervan zal beïnvloeden."Ronde van Valencia: Etappezege voor Aranaga

Andoni Aranaga (Kaiku) heeft gisteren de derde etappe van de Ronde van Valencia op zijn naam geschreven. De spanjaard was zijn medevluchter en landgenoot David Blanco (Comunidad Valenciana) te snel af. Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo) blijft leider.

Het duo trok in de etappe van Sagunto naar Alzira (151,5 kilometer) al vroeg ten aanval. En met succes, want het peloton liet de teugels vieren en de voorsprong van het tweetal groeiden gestaag naar vijftien minuten.

Ondanks het feit dat Petacchi vanaf dat moment zijn ploeg op kop liet sleuren, haalden de twee Spanjaarden de eindstreep met een voorsprong van 3'45". Beide landgenoten sprintten dan ook voor de zege. Aranaga bleek de rapste van de twee te zijn. Alessandro Petacchi kwam als derde en eerste van het peloton over de streep.

De Italiaanse spurtkoning blijft, ondanks de verspeelde minuten, wel leider in het klassement. Beste Nederlander is Thomas Dekker (Rabobank), die nu op een mooie vierde plaats in de algemene rangschikking staat.

Uitslag derde etappe:
1.A.Aranaga (Spa/Kaiku) 151 km in 3u47'43"
2.D.Blanco (Spa/Comunidad Valenciana) z.t.
3.A.Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) + 3'45"
4.L.Pagliarini (Bra/Liquigas) z.t
5.F.Ventoso (Spa/Saunier Duval) z.t

Klassement na drie etappes:
Stand na rit 3:
1.A.Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) in 12u05'27"
2.C.Zaballa (Spa/Saunier Duval) z.t.
3.M.A.Perdiguero (Spa/Phonak) + 13"
4.T.Dekker (Ned/Rabobank) + 20"
5.A.Colom (Spa/Illes Balears) + 25"

Vader van Final Fantasy naar Microsoft

De vader van de Final Fantasy serie en directeur van Mistwalker, Hironobu Sakaguchi, gaat samenwerken met Microsoft om games te gaan maken voor de opvolger van de Xbox. In eerste instantie zal het gaan om een tweetal RPG's.

Peter Moore is blij:

"[...]
Sakaguchi-san has taken role-playing games, traditionally a niche market, and introduced them to a broad and diverse audience across the globe.
[...]"


En ook Sakaguchi zelf is tevreden:
"[...]
I'm excited about the two epic game titles we will be developing. A number of talented creators have signed on to help develop these games, and I'm confident we will be able to create games that provide gamers with a new kind of thrill.

Microsoft's cutting-edge technologies in the next-generation platform will allow me to bring to life an array of ideas that I have had for many years. I want these games to be alive with a new vision for gaming and vividly depict new characters that will transcend the game, find a place in the hearts of gamers, and make time spent with my games a fond and long-lasting memory.
[...]"


Nintendo zegt nee tegen Windwaker MMORPG kloon

Misschien hadden een aantal van jullie er al wel van gehoord. De Koreaanse developer Webzen Inc. was bezig met een nieuwe MMORPG genaamd Wiki. Deze game heeft dezelfde grafische stijl als Nintendo's Zelda: The Windwaker. Zelfs de chracter-art komt overeen:

Nintendo heeft nu echter bekend gemaakt dat ze er niet blij mee zijn. Ze zullen stappen ondernemen en 'seek appropriate measures at the appropriate time'. Wat ze precies gaan doen is dus nog niet bekend.

Officieel commentaar van Webzen:

"[...]
The number of variables [for hairstyles, clothes and facial features] are in the tens of thousands
[...]"


Ze zeggen dus dat ze niet verantwoordelijk zijn voor gelijkenissen met eventuele characters uit andere games aangezien die de keus is van de speler.
Laatste reviews en specials
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
©FOK.nl e.a.