Inbrekers bellen politie na inbraak

Icoon opmerkelijk nieuws Twee Deense inbrekers realiseerden zich dat iemand de sleutels van hun ontsnappingsauto had gestolen, waarop zij reageerden als eerlijke burgers en de politie belden. De politie wilde hen maar al te graag helpen, en arresteerde hen.

De 18- en 20-jarige inbrekers hadden in een zomercabine dichtbij Kaldred ten westen van Kopenhagen ingebroken. Toen de dieven hun buit naar de auto droegen, werden zij geconfronteerd door een voorbijganger, die de inbraak opmerkte en erop aandrong dat zij het gestolen bezit terugbrachten. Om te verzekeren dat zij niet weggingen, nam de voorbijganger de sleutels van hun auto in beslag.

"De twee jonge mensen riepen ons toen en zeiden dat zij onze hulp nodig hadden om hun sleutels terug te krijgen", aldus de hoofdinspecteur Asger Larsen. Hij zei dat de twee zich realiseerden dat zij zonder de sleutels hun auto op de plaats van het delict zouden moeten achterlaten, wat hoe dan ook zou leiden tot hun arrestatie. "Het is een vrij ongecompliceerd geval voor ons, omdat dit keer de dieven zich in principe meldden voor de diefstal", zei Larsen.