Doornbos bevestigd als derde rijder Jordan

rammes en DRVooijs hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Jordan Jordan heeft Robert Doornbos bevestigd als derde rijder bij het team. Hij zal vandaag bij de teampresentatie in Moskou worden gepresenteerd.

Met de steun van sponsor Muermans heeft Robert Doornbos de plaats als derde coureur bij het Jordan-team weten te bemachtigen. Doornbos zal op de vrijdagen in de Grand Prix-weekeindes voor het team rijden en eventueel gedurende het jaar tests uitvoeren. De laatste drie races van vorig jaar reed Doornbos ook al in de vrijdagtrainingen voor het team. Daarnaast werd hij vorig jaar derde in het algemeen klassement van de F3000.

Colin Kolles, managing director van Jordan, vertelt over Doornbos: "Iedereen is onder de indruk van Robert Doornbos’ snelheid. Hij is relatief laat begonnen met de autosport en daardoor moet je over veel kwaliteit beschikken en snel mensen weten te imponeren om verder te komen. Dat heeft hij gedaan en ook heeft hij vorig jaar al zijn potentieel in de Formule 1 getoond. We zijn erg blij dat hij de samenwerking met ons voortzet om zo Formule 1 ervaring op te doen en om zoveel mogelijk uit de vrijdagsessies te halen."

Doornbos is ondanks de eerdere teleurstellingen nu erg blij: "Het was fantastisch om drie Grote Prijzen bij Jordan te testen, maar die vrije trainingsessies waren toen de enige momenten die ik ooit in een F1 bolide had doorgebracht. Nu heb ik de mogelijkheid om veelvuldig voor zowel het team als mijzelf te testen en te leren."

"In het bijzonder zou ik graag de Muermans Groep en Jordan Grand Prix willen bedanken voor deze fantastische mogelijkheid. Ik ben fit en klaar voor Melbourne. Tevens ben ik gretig en trots om mijn Formule 1 carrière voort te zetten als derde rijder voor dit team."

Meer sportnieuws kan je vinden op FOK!sport