Open tbc bij conducteur geconstateerd

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Opnieuw is er een geval van open tuberculose (tbc) geconstateerd in Nederland. Een conducteur van de Nederlandse Spoorwegen (NS) blijkt de ziekte onder de leden te hebben. In december nog werd er open tbc vastgesteld bij een supermarktmedewerker in Zeist. Ruim twintigduizend mensen moesten zich toen laten onderzoeken. Vierhonderd van hen bleken besmet te zijn met een niet besmettelijke variant van open tbc.

Volgens NS-woordvoerder Michel Hueber is er echter nog geen reden tot paniek. De Brabantse GGD onderzoekt het geval, maar gaat er vanuit dat geen van de passagiers besmet is geraakt. Alleen de mensen uit de directe omgeving van de conducteur zullen onderzocht worden op de longziekte. De conducteur zelf zit sinds 14 februari thuis. Waar de man precies overal gereisd heeft, wordt nog uitgezocht. Verder is het nog onbekend hoe lang de man de ziekte al bij zich droeg.

Vanaf morgen kunnen personeelsleden van de NS en treinpassagiers bellen naar 0800-0476 om zo meer informatie over de ziekte te krijgen.