FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 24 februari 2005

Uitslagen UEFA Cup (24/02/05)

De returns in de derde ronde van de UEFA Cup zijn gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

AZ - Alemannia Aachen 2-1 (0-0)
31' Meijer 0-1
62' Van Galen 1-1
80' Mathijsen 2-1

Auxerre - Ajax 3-1 (0-1)
31' Kalou 1-0
37' Babel 1-1
55' Cheyrou 2-1
86' Mathis 3-1

Feyenoord - Sporting Portugal 1-2 (1-2)
62' Liedson 0-1
82' Rochemback 0-2
88' Hofs 1-2

Newcastle United - sc Heerenveen 2-1 (2-1)
9' Breuer 1-0 (ed)
25' Shearer 2-0
80' Bruggink 2-1 (pen)

Steau Boekarest - FC Valencia 2-0 (0-2) wns
49' Cristea 1-0
71' Cristea 2-0

Schalke 04 - Sjachtar Donetsk 0-1 (1-1)
22' Aghahowa 0-1

VfB Stuttgart - AC Parma 0-2 (0-0) nv
98' Marchionni 0-1
116' Pisanu 0-2

Real Zaragoza - Fenerbahçe 2-1 (1-0)
10' Galletti 1-0
72' Sávio 2-0
87' Tuncay 2-1

Middlesbrough - Grazer AK 2-1 (2-2)
9' Bazina 0-1
19' Morrison 1-1
61' Hasselbaink 2-1

Lille - FC Basel 2-0 (0-0)
28' Moussilou 1-0
78' Acimovic 2-0 (pen)

Benfica - CSKA Moskou 1-1 (0-2)
50' Ignasjevitsj 0-1
64' Karadas 1-1

FC Sevilla - Panathinaikos 2-0 (0-1)
82' Makukula 1-0
90'+2 Adriano 2-0

Villarreal - Dinamo Kiev 2-0 (0-0)
19' Lucho 1-0
31' Cazorla 2-0

Dnjepropetrovsk - Partizan Belgrado 0-1 (2-2)
87' Radovic 0-1

FC Sochaux - Olympiakos 0-1 (0-1)
67' Stoltidis 0-1

Zondag volgt nog een return:
Austria Wien - Athletic Bilbao (0-0)

Het programma voor de achtste finales:
Middlesbrough - Sporting Portugal
Sevilla - AC Parma
Steaua Boekarest - Villarreal
Lille - Auxerre

Olympiakos Piraeus - Newcastle United
Sjachtar Donetsk - AZ
Partizan Belgrado - CSKA Moskou
Austria Wien/Athletic Bilbao - Real Zaragoza

Medische blunder: meisje kan 7,5 jaar niet normaal eten

m.vanhoek en DirtyHarry hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De 8-jarige, Britse Tilly Merrel heeft na 7,5 jaar voor het eerst weer normaal kunnen eten. Het meisje heeft al die jaren voedsel via een slangetje toegediend gekregen. Uit een aantal onderzoeken in Californië bleek nu dat er een medische fout is gemaakt en het meisje altijd al normaal had kunnen eten.

Toen Tilly een jaar oud was, vertelden artsen haar ouders, dat alles wat het meisje at in haar longen terecht kwam en niet in haar maag. Dit veroorzaakte ernstige infecties. Tilly zou nooit normaal kunnen leven of eten, volgens de artsen. Vanaf dat moment ging het voedsel via een slangetje direct naar Tilly's maag. Het meisje moest met een rugzak op lopen, waar een voedselpomp inzat die met haar maag verbonden was.

Vrienden en familieleden wisten uiteindelijk genoeg geld te sparen om het meisje te laten onderzoeken in het kinderziekenhuis van de Stanford Universiteit in Californië. Na drie onderzoeken werd duidelijk dat er niets met het meisje aan de hand was en ze al die jaren gewoon had kunnen eten als ieder ander mens.

Website ER online: trailer en screens

Op basis van de televisieserie ER (Emergency Room) maakt Legacy Interactive een game. Het spel wordt uitgegeven door Vivendi Universal. Vandaag is de website van dit spel online gegaan en je kan er meer informatie, een trailer en een aantal screenshots vinden.

ER wordt een strategisch simulatiespel; je moet zorgen dat alle patiënten adequaat en snel geholpen worden, jezelf trainen zodat je beter wordt in bepaalde disciplines, relaties met andere personeelsleden onderhouden (zowel zakelijk als romantisch) en natuurlijk de missies tot een goed einde brengen.

Op de website kan je kennismaken met enkele belangrijke figuren in het spel. Ook kan je er een rolstoelracespel spelen.

Alvast een voorproefje:



[Upd]"Davis naar Warriors"

De Golden State Warriors en de New Orleans Hornets zijn in verregaande onderhandelingen over een deal waarbij Baron Davis verhuist van de Hornets naar de Warriors.

De Warriors zouden in ieder geval Dale Davis willen betrekken in de ruil. Ook toekomstige 'draft-rights' zullen verhuizen van de Warriors naar de Hornets. Duidelijk is wel dat de Hornets niet persé willen wachten tot het seizoen ten einde is om Baron Davis te ruilen, iets wat zij wel altijd volhielden. Helemaal nu de vervanger van Davis, Dan Dickau het erg goed doet.

Andere bronnen, waaronder de New York Post, beweren echter dat Davis naar Toronto verhuist in een ruil waarbij Rafer Alston naar de Hornets gaat. Maar een woordvoerder beweerde dat de Hornets onder geen beding Alston naar New Orleans zullen halen.

Davis heeft dit seizoen pas 17 wedstrijden gespeeld vanwege een rugblessure. In deze wedstrijden kwam hij 19.7 punten, 7.3 assists en 3.9 rebounds gemiddeld. De Warriors willen met Davis en sterspeler Jason Richardson bouwen aan een nieuw team.

Update:
De Warriors hebben Baron Davis naar Golden State gehaald. De Hornets krijgen in ruil voor Davis Speedy Claxton en Dale Davis.

Uitslagen UEFA Cup (24/02/05)

SubheaderDe returnwedstrijden in de derde ronde van de UEFA Cup zijn gespeeld. Alle vier de overgebleven Nederlandse teams kwamen in actie.

AZ trad in de eigen Alkmaarderhout aan tegen Alemannia Aachen. Na een 0-0 in Duitsland diende er gewonnen te worden. De tweede divisionist uit Duitsland nam echter via spits Erik Meijer een 0-1 voorsprong. In de tweede helft zetten Barry van Galen en Joris Mathijsen de Alkmaarders echter alsnog op koers naar de achtste finales. Alemannia streed -na tweemaal geel voor Kehle- met tien man nog voor de gelijkmaker, maar moest zich gewonnen geven. AZ zal het nu opnemen tegen Shachtar Donetsk uit de Oekraïne. Het speelt daarbij eerst uit.

Ajax trof in Auxerre een gevaarlijke ploeg. Keeper Maarten Stekelenburg sleepte zijn team er middels tal van reddingen lang doorheen. De 1-0 voorsprong uit de ArenA werd na een halfuur al weg gepoetst door Kalou. Ryan Babel maakte weliswaar snel weer gelijk, maar de druk bleef. In de tweede helft bezweek Ajax. Cheyrou en Mathis gaven Auxerre de marge die het nodig had.

Feyenoord kwam in de eigen Kuip amper aan een complete wedstrijd toe. De 2-1 nederlaag in Portugal kon dankzij eigen 'aanhang' niet meer worden goedgemaakt. Een geworpen vuurwerkbom ontplofte dichtbij de Portugese keeper Ricardo. De wedstrijd werd echter nog hervat. In de tweede helft kreeg Feyenoord het deksel op de neus toen Liedson een counter fraai afronde. Op de feestvierende spelers kwamen vervolgens diverse voorwerpen neer. Het duel werd daarop voor tien minuten gestaakt. De treffers van Rochemback en Nicky Hofs waren vervolgens nog voor de statistiek. Feyenoord verliest andermaal en ligt eruit. Het kan voorts een fikse straf tegemoet zien.

Heerenveen keek in Newcastle tegen een schier onmogelijke opdracht aan. De 1-2 nederlaag in eigen huis moest ongedaan gemaakt. Een kopbal van Mika Väyrynen over de lat was het eerste wapenfeit van de wedstrijd. Na een vroeg eigen doelpunt van Michel Breuer was het avontuur echter definitief uit. Alan Shearer verdubbelde de Engelse voorsprong. In de slotfase maakte Arnold Bruggink na hands van Shola Ameobi uit een strafschop de 2-1. Ook Heerenveen neemt daarmee afscheid van het UEFA Cup toernooi.


AZ - Alemannia Aachen 2-1 (0-0)
Auxerre - Ajax 3-1 (0-1)
Feyenoord - Sporting Portugal 1-2 (1-2)
Newcastle United - sc Heerenveen 2-1 (2-1)

Steau Boekarest - FC Valencia 2-0 (0-2) wns
Schalke 04 - Sjachtor Donetsk 0-1 (1-1)
VfB Stuttgart - AC Parma 0-2 (0-0) nv
Real Zaragoza - Fenerbahçe 2-1 (1-0)
Middlesbrough - Grazer AK 2-1 (2-2) Hasselbaink 1x

Lille - FC Basel 2-0 (0-0)
Benfica - CSKA Moskou 1-1 (0-2)
FC Sevilla - Panathinaikos 2-0 (0-1)
Villarreal - Dinamo Kiev 2-0 (0-0)
Dnjepropetrovsk - Partizan Belgrado 0-1 (2-2)
FC Sochaux - Olympiakos 0-1 (0-1)

Zondag volgt nog een return:
Austria Wien - Athletic Bilbao (0-0)

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager

Niet meer boren bij gaatjes

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Medisch nieuwsKnikkende knieën en klamme handen bij de tandarts zijn binnenkort verleden tijd. In Japan is namelijk een pasta ontdekt, die het boren bij gaatjes overbodig maakt. Bij kleine gaatjes althans, voor de grotere zal de tandartsboor nog gewoon worden gehanteerd.

De pasta is een soort synthetisch glazuur. Normaal behandelen tandartsen gaatjes door het rottende deel weg te boren en te vullen met meestal een metalen legering. Bij kleine gaatjes wordt echter ook een goed stuk van de tand weggeboord omdat de vulling anders niet past. De Japanse uitvinding maakt dit overbodig. De kristalwitte pasta vervangt het oorspronkelijke glazuur. Een gaatje in alleen het glazuur hoeft dus niet meer uitgeboord te worden.

Stomme spinaziekut

Wie kent hem inmiddels niet, Bassie. Wellicht niet de echte Bassie van vroeger (ja toen ze nog kuilen hadden ipv hobbels) maar hij is zeker niet minder grappig.
De persoon die deze Bassie imiteert houdt ervan om te schelden, en is absoluut geen kindervriend meer. Tijdens de gesprekken die hij voert met Robert Jensen heeft Bassie nog meer leuke uitspraken zoals: Spinaziekut, kanalenveger, perenplukker, garnalenpeller enz.

Kijk maar eens op de site voor de gesprekken, je zult dubbel liggen.

Waar Bassie al deze uitspraken vandaan haalt vind je hier, misschien zit er nog wat grappigs voor jou tussen.

En de imitator van de altijd bescheiden Rene Froger is ook meesterlijk.

Uitslag Feyenoord - Sporting Portugal

Feyenoord speelde de return in de derde ronde van de UEFA Cup tegen Sporting Portugal. In een met incidenten doorspekt duel werd er met 1-2 verloren.

Het vertoonde spel deed er deze avond niet toe in de Kuip. Even voor rust ontplofte een vuurwerkbom achter de Portugese keeper Ricardo, waarop die neerging. De scheidsrechter liet na een stadionmededeling en verzorging van Ricardo echter weer verder spelen. In de tweede helft ontstond na de eerste Portugese treffer andermaal tumult. Op de vierende kluwen Sporting-spelers kwamen diverse voorwerpen neer. Een speler werd geraakt door een aansteker en ging neer. Vervolgens verlieten de teams voor een rustperiode het veld. De scheids liet daarna wederom hervatten. De wedstrijd haalde vervolgens het einde.

Sporting was het duel goed begonnen. In de eerste tien minuten speelden de Portugezen zeer dreigend. Feyenoord kwam die fase echter zonder kleerscheuren door. Vervolgens zette het voorzichtig aanvallen op. Mede door de onverwachte onderbreking was het duel echter rommelig.

In de tweede helft ging Feyenoord op jacht naar de openingstreffer. Een counter van Liedson leidde echter tot een achterstand. Na de onderbreking van tien minuten kwam de Rotterdamse ploeg mat de kleedkamer uit. De tweede Portugese treffer van Rochemback uit een vrije trap bezegelde het lot definitief. Nadat Nicky Hofs aan een tweede gele kaart was ontsnapt, tekende deze speler alsnog voor de eretreffer (1-2). De nieuwe 1-2 nederlaag betekent dat ook voor de Rotterdammers het UEFA Cup toernooi er op zit.


Feyenoord - Sporting Portugal (1-2)
62' Liedson 0-1
82' Rochemback 0-2
88' Hofs 1-2

Feyenoord: Lodewijks,Zuiverloon (Lazovic/71), Gibbs, Saidi, Basto (Ono/46) Castelen, Hofs, Paauwe, Goor, Kuijt, Kalou

Sporting Portugal: Ricardo, Rogerio, Enakarhire, Hugo (Garcia/73), Rui Jorge, Martins (Douala/74), Barbosa, Rochemback, Moutinho, Sá Pinto (Viana/87), Liedson

'Sean Connery is asociale buurman'

Icoon Showbiz nieuwsEen oogarts uit New York eist ruim 23 miljoen euro schadevergoeding van de acteur Sean Connery. Dit omdat de voormalige James Bond zich als bovenbuurman asociaal zou gedragen. "Connery is een bullebak die de normen en waarden van goed nabuurschap en fatsoenlijkheid aan zijn laars lapt", zegt dr. Burton Sultan.

Sultan vertelt verder dat Connery grote overlast veroorzaakt met een al meer dan drie jaar durende verbouwing van zijn appartement van twee etages. Burton zegt veel hinder te ondervinden van herrie en lekkages. Ook zouden ratten het onderliggende pand binnenkomen als gevolg van de werkzaamheden. Tot overmaat van ramp draait de acteur volgens de arts op de meest ongebruikelijke tijden keiharde muziek. Toen Sultans dochter het waagde er over te klagen, schold Connery haar de huid vol.

"Bullebak" Sean Connery

Uitslag Newcastle U. - sc Heerenveen

SC Heerenveen speelde onder koude condities de returnwedstrijd tegen Newcastle United. Er werd wederom met 2-1 verloren.

De start van Heerenveen was beroerd. Mika Väyrynen kopte weliswaar al in de vierde minuut net over het doel van Newcastle, in de negende minuut schoot Michel Breuer echter wel raak achter zijn eigen keeper. Brian Vandenbussche moest vervolgens nog enkele keren redden op inzetten. Op een vrije trap van Alan Shearer had de doelman echter geen antwoord (2-0)

Na rust probeerde Heerenveen nog wel te voetballen, maar Newcastle legde haar wil op aan de gasten. Ook met het inbrengen van Georgios Samaras voor Klaas-Jan Huntelaar kwam er geen schot op doel. Na een corner van Ugur Yildirim maakte Shola Ameobi echter hands, waarna Arnold Bruggink de toegekende strafschop verzilverde. Verder dan dat kwamen de Friezen echter niet. Het Europees avontuur zit er daarmee op.


Newcastle United - sc Heerenveen (2-1)
9' Breuer 1-0 (ed)
25' Shearer 2-0
80' Bruggink 2-1 (pen)

Newcastle United : Given, Carr, O'Brien ( Taylor/78), Bramble, Butt, Faye, Dyer (Jenas/46), Hughes, Robert, Shearer (Milner/65), Ameobi

sc Heerenveen: Vandenbussche, Bakkati, Hansson, Breuer (Seip/74), Rzasa, Väyrynen, Radomski, Hestad, Yildirim, Huntelaar (Samaras/68), Bruggink (Sikora/81)

Uitslag AJ Auxerre - Ajax

Ajax speelde vanavond tegen Auxerre in de derde ronde van de UEFA Cup. Uit verloren de Amsterdammers in een erg matige wedstrijd met 3-1 en zijn daarmee uitgeschakeld.

Met de 1-0 uit de thuiswedstrijd moest Ajax erg oppassen tegen Auxerre. De wedstrijd in winterse omstandigheden begon dan ook aftastend. Zowel Ajax als Auxerre durfden niet goed aan te vallen en konden de bal moeilijk in de ploeg houden. De eerste kans kwam na een foute pass van De Jong, waarna Benjani vanaf het middenveld door kon lopen tot Stekelenburg, die nog net kon redden.

In de 31ste minuut liep het mis voor Ajax. Uit een vrije trap liet Maxwell zijn tegenstander Kalou redelijk gemakkelijk inkoppen en was het resultaat uit de vorige wedstrijd door Auxerre al weer rechtgetrokken. Met de eerste goede aanval van Ajax van de wedstrijd kwam enige minuten later meteen ook de 1-1. Trabelsi legde na een actie de bal vanaf de achterlijn terug op Babel, die vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig wist te scoren.

In de tweede helft riep Ajax het onheil over zich af. De ploeg vergat steeds meer zelf te voetballen en hield de bal nog maar zelden lang in de ploeg. In de 55ste minuut krijgt Cheyrou alle ruimte om de schieten en bij de afketsende bal van zijn schot schiet hij met buitenkant links de 2-1 binnen.

Met de 2-1 lijkt er nog weinig aan de hand voor Ajax. De ploeg lijkt zich iets te herstellen, maar in het laatste kwartier begint Auxerre aan te dringen voor het derde benodigde doelpunt. Ajax laat zich makkelijk terugdringen en Auxerre krijgt een paar goede kansen. Uit een corner kopt in de 86ste minuut Mathis de 3-1 binnen. In de laatste minuten van de wedstrijd weet Ajax zich niet meer te herstellen.

Auxerre - Ajax (3-1)
31' Kalou 1-0
37' Babel 1-1
55' Cheyrou 2-1
86' Mathis 3-1

Auxerre: Cool, Sagna, Mignot, Bolf, Jaurès, Violeau, Cheyrou, Akalé, Tainio (Mathis/77), Kalou, Benjani

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, De Jong, Escudé, Maxwell, Obodai (Maduro/86), Heitinga, Sneijder (Emanuelson/80), Rosales (De Ridder/82), Babel, Boukhari

"Doornbos testrijder Jordan"

Robert Doornbos zou vandaag als testrijder hebben getekend bij Jordan Grand Prix. Volgens onbevestigde berichten gaat Doornbos komend seizoen Nicky Pastorelli vergezellen bij het Britse team, waar hij een racestoeltje misliep.

In het Engelse tijdschrift Autosport vertelt Trevor Carlin, de sportief directeur van Jordan, dat hij blij is met de aanwinst van Doornbos. De berichten zijn echter nog niet bevestigd door Jordan of Doornbos zelf. Een officiele verklaring wordt morgen verwacht.

[update] Paus ligt weer in het ziekenhuis

rubbereend had ons via de nieuws-submit te melden:

Paus Johannes Paulus is donderdag opnieuw in het Gemelli-ziekenhuis in Rome opgenomen. De kerkvorst heeft volgens het Vaticaan een terugval van zijn griep waardoor hij last heeft van ademhalingsproblemen en specialistische hulp nodig heeft.

De 84-jarige paus lag begin deze maand al tien dagen in het Gemelli-ziekenhuis in Rome waar hij toen met soortgelijke klachten was opgenomen. Vanmorgen liet de paus een bijeenkomst in het Vaticaan aan zich voorbij gaan. Tijdens de ceremonie werden vijf personen bekendgemaakt die zullen worden heiligverklaard.

Update 21:17
Het Italiaanse persbureau ANSA meldt dat de paus vanavond wordt geopereerd. Hij zou een tracheotomie krijgen. Bij een dergelijke operatie wordt door middel van een sneetje een buisje in de luchtpijp gezet. De paus zou hierdoor beter kunnen ademen. Het Vaticaan heeft de operatie nog niet bevestigd. In principe volgt vrijdag aan het eind van de ochtend een eerste medisch rapport.

Update 22:03
Het Vaticaan heeft intussen bevestigd dat de operatie succesvol is verlopen.

Paris Hilton: 'Sorry!'

Flyguy73 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsParis Hilton kan zich wel voor het hoofd slaan, nadat een onverlaat haar telefoon hackte. De actrice heeft publiekelijk haar excuus aangeboden aan vrienden en familie. Dankzij de hack belandden tientallen telefoonnummers van bekenden van de actrice op internet, waaronder die van sterren als Christina Aguilera, Eminem en Ashley Olsen.

"Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden aan al mijn vrienden en familie. Ik weet ook niet waarom dit soort nare dingen mij altijd overkomen. Het is verschrikkelijk dat - wederom - mijn privacy is aangetast", stelde Hilton. Eerder was er via het web al een pikante home-video van haar uitgelekt.

Paris Hilton
Paris heeft spijt

Over de weg gespannen draad verwondt man

watwolliedan had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 47-jarige man uit Enschede, die gisteravond op zijn snorfiets door de Zwaluwstraat reed, is gewond geraakt door een draad die over de weg gespannen was.

De man reed rond 19.00 uur door de straat toen hij plotseling een hevige pijn in zijn gezicht voelde, ter hoogte van zijn ogen. De man stopte direct en ontdekte dat er een draad gespannen was. De Enschedeër moest zijn verwondingen laten behandelen. Hij hield een aantal striemen in zijn gezicht over aan het incident, maar er is geen sprake van blijvend letsel. De politie onderzoekt de zaak. Zij vermoedt dat de draad tussen 18.15 uur en 19.00 uur is gespannen.

27 honden in beslag genomen in Deurne

Bij een grote politie-actie afgelopen dinsdag in Deurne heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming 27 honden in beslag genomen die zwaar verwaarloosd waren.

Ook de Algemene Inspectiedienst, het Openbaar Ministerie, het Korps Landelijke Politie Diensten, het Waterschap en verschillende dierenambulances waren betrokken bij de actie. De dierenbescherming had al vaker klachten binnengekregen van mensen die hun hondje op het betreffende adres hadden gekocht.

Zeventien van de in beslag genomen dieren waren pups. Een aantal van de dieren was zo ziek dat de dierenarts ze ter plekke moest inslapen. Ook werden er kadavers van dode beesten gevonden. De eigenaren van de honden zijn opgepakt.

Kwart vrouwen heeft meer dan 20 paar schoenen

"Wat moet je met zoveel paar?", zal menige vriend of echtgenoot wel eens verzucht hebben bij het zien van de grote hoeveelheid schoenen van zijn vriendin of vrouw. En niet ten onrechte. Uit een Duits onderzoek van textielfabrikant Gore-Tex is namelijk gebleken dat 26 procent van de vrouwen meer dan twintig paar schoenen thuis heeft staan. Zelfs het aantal vrouwen dat 'slechts' tien tot veertien paar thuis heeft staan bedraagt nog 28 procent. Mannen daarentegen bezitten gemiddeld tussen de vijf en negen paar schoenen.

De kans is echter groot dat het aantal schoenen in de vrouwelijke kledingkast nog zal groeien. Vijftien procent van de vrouwen betitelt het kopen van schoenen namelijk als haar hobby. Helaas voor 44 procent van de mannen. Zij vinden het verschrikkelijk als er schoenen gekocht moeten worden.

Eén ding hebben beide geslachten echter wel gemeen: hoe een schoen eruit ziet wordt door respectievelijk 97 procent van de vrouwen en 90 procent van de mannen als belangrijk gezien.

Kanon gezocht voor dode Hunter S. Thompson

De echtgenote en de zoon van Hunter S. Thompson, de Amerikaanse schrijver die zich zondag van het leven beroofde, zijn op zoek naar een kanon. Thompson wilde als laatste wens dat zijn as de lucht in zou worden geschoten. Acteur Johnny Depp, die Thompsons alter ego Raoul Duke speelde in de film 'Fear and Loathing in Las Vegas' en sindsdien een goede vriend was van de schrijver, gaat proberen een kanon te bemachtigen uit de piratenfilm 'Pirates of the Caribbean'.

De wens is in lijn met het leven van Thompson. Hij had een grote fascinatie voor wapens. De schrijver was de zelfverklaard uitvinder van Shotgun Golf, een 'sport' waarbij met een geweer op golfballetjes geschoten werd. Daarnaast lijstte hij posters van zijn vijanden in, en ging erop schieten in zijn achtertuin. De aanslagen van 11 september 2001 lieten de auteur niet onberoerd. Hij werd paranoïde, en had zijn geweer klaar staan voor het geval dat hij iets verdachts hoorde. "Buckle up and watch your backs at all times. That's why they call it 'Terrorism'", schreef hij in een column.

De auteur zou zelfmoord hebben gepleegd omdat hij zich zorgen maakte over een slechter wordende gezondheid. "Ik denk dat hij bewust besloten heeft dat hij een fantastische trip van 67 jaar heeft gemaakt, het leven heeft geleid dat hij wilde en dat hij niet de onwaardigheden van het oud worden wilde meemaken", stelt vriend Douglas Brinkley. Thompson had de laatste tijd te kampen met verschillende gezondheidsproblemen, waaronder een gebroken been en de vervanging van een heup. Het weekend voor zijn dood bracht hij door bij het gezin van zijn zoon. Familieleden hadden geen idee dat de schrijver met zelfmoordplannen rondliep.

Hunter S. Thompson (1937 - 2005)
Hunter Stockton Thompson (1937 - 2005)

balance

Een zeer doordacht animatiefilmpje over balanceren
Het gaat over een groep mensen op een beweeglijk plateau
Als er een een stap naar voor zet moet de rest een klein stapje terugdoen om het plateau in balance te houden
Kijk hier hoe ze dat doen, en wat er mis kan gaan
Ik vond nog wat leuks
De animatietechnieken van tegenwoordig zijn zo mooi gemaakt en soms bijna niet van echt te onderscheiden.
Maar als je denkt dat dat alles is, dan heb je het mis want deze meneer kan jullie vertellen wat er verder nog zo`n beetje allemaal mee kan gebeuren

Uitslag AZ - Alemannia Aachen

AZ speelde de returnwwedstrijd in de derde ronde van de UEFA Cup thuis in de Alkmaarder Hout tegen Alemannia Aachen. Na een achterstand halverwege kwam het toch nog goed.

AZ kon met het 0-0 resultaat uit het eerste duel nog vol aan de bak. Anders dan de eerdere thuiswedstrijden tegen onder meer Auxerre en Glasgow Rangers forceerde het niets in de openingsfase. AZ viel aan, maar zonder resultaat. Erik Meijer scoorde na een halfuur zelfs de 0-1 voor de gasten. De ruim 1000 meegereisde Duitse fans lieten zich daarna horen.

In de tweede helft zetten de Alkmaarders wederom alles op alles om de goal te forceren. Henk Timmer moest echter eenmaal handelend optreden om erger te voorkomen. Bij uitblijven van resultaat greep trainer Co Adriaanse tegen het uur spelen naar een dubbele wissel. Tarek Sektioui en Robin Nelisse kwamen in de ploeg voor Adil Ramzi en Stein Huysegems. Even later maakte Barry van Galen met een fraai schot gelijk. Alemannia kreeg het vervolgens zwaar te verduren. Stehle moest dat in korte tijd met twee gele en derhalve de rode kaart bekopen. Na een schot op de lat van wederom Van Galen, was het Joris Mathijsen die de bal vanuit een corner achter de Duitse keeper werkte.

AZ zal in de achtste finales gaan spelen tegen Shachtar Donetsk. Het team uit de Oekraïne was te sterk voor Schalke'04. AZ zal eerst uitspelen.

AZ - Alemannia Aachen (2-1)
31' Meijer 0-1
62' Van Galen 1-1
80' Mathijsen 2-1

Rood: Stehle (Ale, 2x geel/72')

AZ: Timmer, Kromkamp, Mathijsen, Opdam, De Cler, Lindenbergh, Ramzi (Sektioui/58), Van Galen (Jaliens/83), Perez, Huysegems (Nelisse/58), Meerdink

Alemannia Aachen: Straub, Sichone (Iwelumo/83), Klitzpera, Stehle, Noll, Plasshenrich, Gomez (Michalke/77), Pinto, Meijer, Rolfez, Paulus (Brinkmann/74)

Vandaag nog nieuwe maps CS:S

Valve heeft bekend gemaakt dat het vandaag nog twee nieuwe maps voor Counter-Strike: Source zal releasen. Aangezien het hier waarschijnlijk Amerikaanse tijd betreft zal de update hier in Nederland nog vóór acht uur morgenochtend binnen te halen zijn. De eerste map, die al was aangekondigd, is de hostage rescue map cs_compound. Verder zal de map de_train opnieuw gereleased worden. Deze is door Turtle Rock Studios geëdit voor CS: Source.
In de update zullen ook nog enkele bugfixes zitten voor CS:S. Zo zullen de bots een stukje worden verbeterd en zal er een toevoeging aan de radar komen om te laten zien waar in de map je bent. Bovendien zit in de update een bugfix voor Half-Life 2: Deathmatch verwerkt die zorgt dat spelers zich niet meer kunnen "vermommen" als archiefkasten en andere verkeerde modellen.

Hieronder twee screenshots als preview voor de_train:


Hirsi Ali krijgt beveiligd huis

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

SubheaderAyaan Hirsi Ali kan weg van het marinekamp in Amsterdam waar zij sinds enige maanden verbleef. Vanmiddag is bekend geworden dat het ministerie van Justitie een nieuw en vooral veilig huis heeft gevonden voor het bedreigde Kamerlid. "Hiermee is de kwestie uit de wereld", aldus een opgeluchte Hirsi Ali.

Minister Donner wil om veiligheidsredenen geen details over het huis bekend maken. Hirsi Ali heeft moeten beloven de lokatie niet bekend te maken. Afgelopen vrijdag liet zij in NRC Handelsblad juist nog weten dat iedereen van haar huis mag weten dat "daar een bedreigd Kamerlid woont en dat hij of zij daar veilig is".

Voor Geert Wilders is nog geen oplossing gevonden. Volgens hem vindt op een later moment overleg plaats over een mogelijke terugkeer naar zijn oude woning of een eventueel nieuw huis.

Van Barneveld breekt met manager

Subzer0 had ons via de nieuws-submit te melden:

Raymond van Barneveld heeft na zeven jaar gebroken met zijn manager Ad Schoofs. Van Barneveld, die komend weekeinde uitkomt in de Nations Cup in Schotland, liet dit zijn manager per brief weten.

In de brief liet Van Barneveld weten toe te zijn aan een nieuwe stap in zijn carrière en daarbij geen gebruik te willen maken van het managementbureau uit het Brabantse Bladel, waarvoor Schoofs werkt. In de brief liet Van Barneveld meteen weten het niet te waarderen dat Schoofs nog contact met hem zou opnemen. Desondanks heeft de manager na het ontvangen van de brief nog geprobeerd contact te krijgen met Van Barneveld, maar kon hem niet te pakken krijgen.

Schoofs zet wel zijn vraagtekens bij de geldigheid van het opzeggen van het contract, maar beide partijen willen verder niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

Meer sportnieuws kan je vinden op FOK!sport

Thaise superlijm-monnik kan weer zien

De 81-jarige Thaise monnik die een week geleden zijn eigen ogen dichtkleefde met superlijm kan weer zien. Specialisten in het ziekenhuis konden niet voorspellen of de man zijn ogen ooit weer normaal kon gebruiken, maar inmiddels heeft de monnik het zicht in zijn rechteroog weer terug.

Prapatworakhun plakte op 17 februari per ongeluk zijn ogen dicht toen hij een tube lijm verwarde met oogdruppels. Oogspecialisten zijn er nu in geslaagd om de superlijm van het rechteroog met aceton te verwijderen. Het hoornvlies raakte hierbij niet beschadigd. Een twee uur durende operatie was echter nog nodig om het oog weer te kunnen openen.

De operatie aan het linkeroog heeft vandaag plaatsgevonden. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend.

Man bijt hond

Een blinde man uit Schotland is aangeklaagd voor dierenmishandeling. De man zette begin deze maand zijn tanden in de oren van zijn blindengeleidehond. Ook verkocht hij hem verschillende trappen.

De 34-jarige man kon opgepakt worden, doordat een ooggetuige zag hoe hij voor de ingang van een winkelcentrum zijn hond schopte en beet. De hond is voorlopig toevertrouwd aan het centrum waar hij opgeleid is. "In 11 jaar carrière heb ik nog nooit zoiets vreemds meegemaakt", aldus een agent, die eraan toevoegde "dat iedere aanval op een weerloos dier ontzetting uitlokt, vooral omdat het dier getraind is om te helpen."

Vibrator uit de muur in Tilburg

MaLo, Da_Was_Ik_Nie, m.vanhoek en klootmongool hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Snacks uit de muur, geld uit de muur en binnenkort ook vibrators uit de muur. In Tilburg is het vanaf morgen mogelijk. In de Laarstraat zal namelijk een zogenoemde erotiekautomaat komen te staan tegen een gevel van een café. In de automaat zitten naast vibrators ook andere seksspeeltjes, lingerie en glijmiddel.

Het is de eerste automaat in Nederland waar de erotische artikelen uit gehaald kunnen worden. Het was de bedoeling de automaat al eerder neer te zetten, maar de welstandscommissie van de gemeente Tilburg stak daar een stokje voor. De commissie vond dat de automaat, die is bedacht door Frans Berkens uit Oisterwijk, niet paste in de omgeving. Nu de exploitant enige aanpassingen heeft gedaan aan het apparaat mag het alsnog in gebruik genomen worden, meldt de gemeente.

Om te voorkomen dat kinderen vibrators en andere seksspeeltjes kopen kan bij de automaat alleen met de bankpas of een creditcard betaald worden.

Amersfoort onderzocht misdaad naar afkomst

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Maar liefst 40% van alle jongens van Marokkaanse komaf tussen de de 15 en 17 jaar in Amersfoort wordt door de politie verdacht van een misdrijf. Dat blijkt uit een rapport van de gemeente. Het rapport 'Verdachten in kaart' geeft een analyse van bijna 4.000 personen die ervan verdacht worden in de afgelopen drie jaar één of meerdere strafbare feiten te hebben gepleegd in Amersfoort.

2.700 verdachten zijn afkomstig uit Amersfoort zelf. Zij vormen samen 2% van de Amerfoortse bevolking. Van sommige bevolkingsgroepen is het aandeel aanzienlijk hoger. Zo komt 10% van de Somaliërs en 8% van de Marokkanen en Antillianen voor in dit politiebestand. Mensen uit voormalig Joegoslavië, Suriname, Iran en Irak zijn met 6% oververtegenwoordigd. Voor mensen van Turkse afkomst is het percentage 4%. Hoewel Turken in vergelijking met andere allochtonen minder vaak verdacht worden van een misdrijf, zijn zij wel vaker verantwoordelijk voor de zwaardere criminaliteit zoals geweldsmisdrijven. Woonwagenbewoners, Amersfoort telt 12 woonwagencentra, komen ook vaak voor in justitiedossiers (ruim 30% van de woonwagenadressen). Bijna 50% van hun misdrijven had te maken met drugs: hennepkwekerijen en handel in (soft)drugs.

De verschillen worden groter als alleen gekeken wordt naar de jeugd in de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar (van alle verdachten was 19% minderjarig). Allochtone jongeren bleken binnen deze groep sterk oververtegenwoordigd. 20% wordt verdacht van het plegen van strafbare feiten. Van de Marokkaanse jongeren is 21% bekend bij de politie en van de Antilliaanse 20%. De Somalische jongeren staan bovenaan met 27%.

Het actualiteitenprogramma Netwerk besteedt vanavond aandacht aan het rapport. Daarin stelt criminoloog Anton van Wijk dat Amersfoort geen uitzondering is. Hij heeft een zelfde soort onderzoek uitgevoerd in Nijmegen. Ook de Amersfoortse burgemeester Van Vliet-Kuiper geeft commentaar op het rapport. Verder bracht Netwerk een bezoek aan jongerencentrum Madrid, een plaats waar veel jonge Marokkanen komen. (Netwerk Nederland 1 om 20:30 en herhalingen gedurende de hele nacht).

-
Rapport Verdachten in kaart (pdf. bestand)

Chelsea: "Ten Cate schopte niet"

Op de clubsite heeft Chelsea laten weten dat er geen fysiek contact is geweest tussen trainer José Mourinho en een lid van de trainersstaf van FC Barcelona. Er gingen verhalen rond dat de assistent-coach van Barcelona, Henk ten Cate, de Portugees een schop gaf tijdens het 'tunnelincident'.

Chelsea heeft wel een klacht ingediend bij de UEFA, maar dit gaat over Frank Rijkaard en scheidsrechter Anders Frisk. Wat de klacht precies inhoudt wil de Engelse club niet bekendmaken.

In de rust van de Champions Legue wedstrijd tussen Chelsea en Barcelona knoopte Barça-coach Frank Rijkaard tot grote woede van Chelsea een gesprek aan met de arbiter. Mourinho verscheen daarom na afloop van het duel niet op de verplichte persconferentie. In de tweede helft van de wedstrijd drukte Frisk een stempel op het duel door Didier Drogba met een tweede gele kaart van het veld te sturen. De aanvaller van Chelsea ging in een duel om de bal door op doelman Victor Valdes.

Van Barneveld breekt met manager

Raymond van Barneveld heeft na zeven jaar gebroken met zijn manager Ad Schoofs. Van Barneveld, die komend weekeinde uitkomt in de Nations Cup in Schotland, liet dit zijn manager per brief weten.

In de brief liet Van Barneveld weten toe te zijn aan een nieuwe stap in zijn carrière en daarbij geen gebruik te willen maken van het managementbureau uit het Brabantse Bladel, waarvoor Schoofs werkt. In de brief liet Van Barneveld meteen weten het niet te waarderen dat Schoofs nog contact met hem zou opnemen. Desondanks heeft de manager na het ontvangen van de brief nog geprobeerd contact te krijgen met Van Barneveld, maar kon hem niet te pakken krijgen.

Schoofs zet wel zijn vraagtekens bij de geldigheid van het opzeggen van het contract, maar beide partijen willen verder niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

Banden hebben genoeg grip

Wanneer Formule 1 wagens aan het einde van een race banden met te weinig grip hebben dan ligt dit aan de teams en de coureurs, aldus Michelin baas Pierre Dupasquier. “Ik ben er zeker van dat coureurs en engineers de neiging hebben om de banden de schuld te geven.”

Dit jaar moet voor het eerst een setje banden een kwalificatiesessie en een complete race meegaan. Maar Dupasquier geeft nu aan dat, ook al hebben de bandenfabrikanten andere banden moeten ontwerpen, het grootste probleem bij de teams ligt. Het team en de coureur zullen het veel lastiger krijgen met het afstellen van hun auto’s. Aan de ene kant willen ze de wagen zo snel mogelijk hebben, maar dit mag er niet voor zorgen dat de coureur aan het einde van de wedstrijd geen grip meer heeft.

Dupasquier: ”Het is duidelijk dat sommige teams hier beter mee om zullen gaan dan andere.”

Boksen met Jackie Chan

Xavix is een interactieve gameconsole die geen gebruik maakt van normale controllers. Op de console kun je een aantal verschillende spellen spelen zoals: Bowling, Tennis en honkbal. Bij tennis kun het spel spelen met echte mini-rackets (zitten bij het spel), de console registreert vervolgens de bewegingen en gebruikt deze in het spel. Dit werkt ook met bowling (mini-bowlingbal) en met honkbal (mini-knuppel). Op deze website kun je meer info vinden. Hij is voorlopig alleen in de USA verkrijgbaar.

De console

De rackets en het spel

Xavix heeft nu een deal gesloten met Jackie Chan om games te gaan ontwikkelen voor deze console. Deze spellen zullen in de zomer uitkomen en de volgende namen krijgen: Jackie Chan Boxing en Jackie Chan Action Mat.
Met het boksspel kun je twee bokshandschoenen aantrekken en tegen de lucht gaan meppen. Of je dit doet tegen Jackie of juist met hem is nog niet bekend. De Jackie Chan Action Mat lijkt op Dance Dance revolution, waarbij je moet bewegen op een mat om opdrachten uit te voeren. De mat detecteert de bewegingen en hiermee kun je het spel besturen.

Kan je hem verslaan?

Man ongedeerd na botsing met stoptrein

Competer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsZondagavond heeft een man uit Rijssenhout een botsing met een trein overleefd. De auto van de 38-jarige man werd geraakt door de stoptrein Ede - Amersfoort. Hierdoor lag het treinverkeer rond Ede een tijd stil. De trein en de rails liepen bij de botsing schade op. Ook de auto raakte zwaar beschadigd.

De man verliet na de botsing de zwaarbeschadigde auto, sloot deze af en liep weg. De politie was sinds zondag op zoek naar de man. Gisteren is hij aangehouden in Amsterdam, in een gestolen auto. Volgens de politie had de man zich niet gemeld omdat hij nog boetes zou moeten betalen, en bovendien zonder rijbewijs reed.

Zondagavond was de Rijssenhoutenaar op pad in de auto van zijn vriendin uit Ede. Naar eigen zeggen merkte hij te laat dat hij een onbewaakte spoorwegovergang op reed en toen hij de lichten van de trein op zich af zag komen was het te laat om de overgang vrij te maken. De trein ramde de auto aan de voorzijde waarna deze de berm in schoot.

Vrijdag wordt de man voorgeleid aan de rechter-commissaris in Arnhem. Zijn vriendin werd ook aangehouden, maar is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

The Animals op 1 in Jaren '60 lijst

The Animals hebben de beste plaat van de jaren '60 gemaakt. Hun plaat 'The house of the Rising Sun' staat op 1 in de Top 60 van de Jaren '60 die aankomende vrijdag zal worden uitgezonden op Radio 2. Luisteraars van de publieke zender stelden de afgelopen week de lijst via de website van de zender samen. 'A whiter Shade of Pale' van Procol Harum en 'Nights in White Satin' van the Moody Blues staan op plaats 2 en 3 van de lijst.

Radio 2 staat al de hele week in het teken van de muziek van de jaren '60. Het uitzenden van de Top 60 is een van de hoogtepunten van deze week. De hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst is Boudewijn de Groot met 'Verdronken Vlinder'. Boudewijn de Groot is ook de meest genoteerde artiest in de lijst. Er staan vijf nummers van hem in de lijst.

Ruud Lubbers vertrekt per direct

Ruud Lubbers stapt per direct op als Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties. Hij wilde eerst wachten tot een opvolger benoemd was, maar heeft na overleg met Secretaris-Generaal Kofi Annan besloten zijn functie nu al neer te leggen. Lubbers' plaatsvervanger zal de leiding van het Commissariaat voor de Vluchtelingen voorlopig overnemen.

De Nederlandse oud-premier diende afgelopen zondag zijn ontslag in. Hij was in opspraak gekomen nadat een VN-medewerkster hem betichtte van seksuele intimidatie. Lubbers was van mening dat na het uitlekken van een geheim rapport zijn positie onhoudbaar was geworden.


Lubbers stapt per direct op als Hoge Commissaris

---
Met dank aan yohan.nl voor de submit.

VS: Zwangere vrouw vaak slachtoffer moord

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Amerikaanse vrouwen die tijdens een zwangerschap overlijden, blijken opvallend vaak het slachtoffer te zijn van moord. Uit een onderzoek onder ongeveer 6200 sterfgevallen bij zwangere vrouwen, bleek tien procent van hen moedwillig omgebracht te zijn.

Een ruime meerderheid van de vrouwen bleek door complicaties tijdens de zwangerschap overleden te zijn. Maar van de 2000 vrouwen die door verwondingen overleden, bleken ruim 600 om het leven gebracht te zijn. Binnen de categorie 'verwondingen' nemen zij 31 procent in. Op alle omgekomen zwangere vrouwen zo'n tien procent.

Moord is hiermee de op één na meest voorkomende doodsoorzaak door verwondingen. Auto-ongelukken staan op nummer één. Opvallend is dat zwarte zwangere vrouwen drie keer vaker door moord om het leven komen dan blanke aanstaande moeders. De meeste moorden worden met een vuurwapen gepleegd.

Alex twijfel tegen Heerenveen

PSV kan aankomende zondag in de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen waarschijnlijk geen beroep doen op Alex.

Na de Champions League wedstrijd tegen AS Monaco klaagde de Braziliaan over en pijnlijke enkel. Daarop volgend liet clubarts Cees-Rein van den Hoogenband de verdediger naar het ziekenhuis in Geldrop komen voor onderzoek aan de enkel.

Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat er geen reden is voor veel zorgen. Alex heeft een zware bloedstorting in zijn enkel, wat er voor zorgt dat hij vrijdag wel een aangepaste training moet volgen en 'De Tank' zondag waarschijnlijk niet beschikbaar is in de wedstrijd tegen de Friezen.

Vrouw overlijdt na donatie nier aan man

Viper_74 en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 33-jarige vrouw uit Singapore die een nier had afgestaan aan haar zieke echtgenoot, is kort na de orgaandonatie overleden. Haar 35-jarige man, die jarenlang dialyse nodig heeft gehad, is sinds de transplantatie aan de beterende hand.

Volgens de Singaporese krant Straits Times is dit voorzover bekend het eerste sterfgeval na een niertransplantatie van een levende donor. In het land worden al bijna dertig jaar lang dergelijke operaties uitgevoerd. Ook in Nederland is het niet ongebruikelijk dat mensen één van hun twee nieren afstaan aan een ziek familielid.

De vrouw laat naast haar echtgenoot ook drie jonge kinderen na. De oorzaak van de fatale afloop van de operatie wordt nog onderzocht.

F1 : BMW en Sauber ontkennen deal

Ali Salami had ons via de nieuws-submit te melden:

BMW ontkent dat het bedrijf voor het seizoen 2006 motoren gaat leveren aan Sauber Petronas. Ook dat team spreekt de verhalen daaromtrent tegen.

Eerder deze week bracht teambaas Frank Williams van het team van BMW Williams F1 de deal naar buiten. Hij deed dit na een gesprek met de motorsport-directeur van BMW, Mario Thiessen. Ondanks de deal zou Williams volgens hem het belangrijkste team voor de motorenfabrikant blijven.

Volgens Thiessen kloppen de berichten echter niet. "Er is nog niets besloten," zo liet hij aan SpeedTV weten. Sauber liet weten dat de situatie nog onveranderd is. Het team bekijkt nog steeds de mogelijkheden voor volgend seizoen, wanneer het huidige contract met Scuderia Ferrari afloopt.

Meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager. Doe jij al(weer) mee?

BMW en Sauber ontkennen deal

BMW ontkent dat het bedrijf voor het seizoen 2006 motoren gaat leveren aan Sauber Petronas. Ook dat team spreekt de verhalen daaromtrent tegen.

Eerder deze week bracht teambaas Frank Williams van het team van BMW Williams F1 de deal naar buiten. Hij deed dit na een gesprek met de motorsport-directeur van BMW, Mario Thiessen. Ondanks de deal zou Williams volgens hem het belangrijkste team voor de motorenfabrikant blijven.

Volgens Thiessen kloppen de berichten echter niet. "Er is nog niets besloten," zo liet hij aan SpeedTV weten. Sauber liet weten dat de situatie nog onveranderd is. Het team bekijkt nog steeds de mogelijkheden voor volgend seizoen, als het huidige contract met Scuderia Ferrari afloopt.

Automobilist met mes in hart aangetroffen

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Belgische provincie Luik is gisteravond een man aangetroffen die met een mes in zijn hart achter het stuur van zijn Citroën C5 zat. Het slachtoffer werd opgemerkt omdat zijn auto enkele geparkeerde voertuigen had aangereden, kennelijk nadat de messteek was toegebracht.

Na de vondst is de levensgevaarlijk verwonde man overgebracht naar het ziekenhuis. De identiteit van het slachtoffer is vermoedelijk bekend. Omtrent de dader en de exacte omstandigheden van de feiten bestaat nog geen duidelijkheid.

Heidfeld: "Ik zal goed presteren"

Nick Heidfeld reed vorig seizoen voor het Jordan -team, nu mag hij laten zien hoe snel hij is in een BMW Williams. Het BMW-Williams F1-team behoort volgens velen tot één van de ‘topteams’ in de Formule-1.

Nick Heidfeld maakt zich in ieder geval geen zorgen. “Ik zal goed presteren, dat weet ik zeker.” Nick maakt dus een zelfverzekerde indruk, maar hij moet echt wat goeds laten zien wil hij voor het Williams-team blijven rijden. Antonio Pizzonia, de Braziliaanse coureur, wil maar al te graag Nick’s positie overnemen. Teambaas Frank Williams heeft laten weten dat Pizzonia een kans krijgt als Heidfeld niet naar behoren presteert.

Nick Heidfeld zakte de afgelopen seizoenen steeds verder in de Formule-1 nadat McLaren Mercedes Kimi Räikkönen boven hem verkoos. Vorig seizoen reed hij voor Jordan Grand Prix, nu overgenomen door Midland-F1, dat van een heel ander kaliber is dan het team van Frank Williams. Heidfeld zal zijn zelfverzekerdheid moeten kunnen omzetten in een aardig aantal WK-punten.

Seven Kingdoms: Conquest screenshots

Enlight Software heeft vijf nieuwe screenshots van Seven Kingdoms: Conquest vrijgegeven. De RTS game zal een nieuwe 3D-engine gebruiken inclusief een map editor om zelf levels te maken. Alles speelt zich af in een tijdspanne van 6000 jaar op Aarde, beginnend in het oude Egypte tot aan de futuristische toekomst waar mensen en demonen met, maar ook tegen elkaar strijden.

Hier staan de screenshots:





Reclamebureaus moeten jongeren aan de krant helpen

Jongeren moeten weer de krant gaan lezen. PCM Dagbladen, onder andere eigenaar van de Volkskrant, het Algemeen Dagblad en NRC Handelsblad probeert dat al tijden, maar nu moeten reclamebureaus maar eens wat verzinnen. Vijftien bureaus mogen hun plan presenteren en een van hen mag uiteindelijk een campagne gaan voeren.

Van de 2,2 miljoen jongeren van 18-28 jaar leest nog maar 60 procent een betaald dagblad, terwijl 35 procent van hen een betaalde landelijke krant in huis heeft. "We hebben steeds meer moeite om jongeren te binden aan onze merken. We adverteren steeds op titelniveau, maar zijn nooit inhoudelijk bezig met hoe we jongeren kunnen bereiken", zegt projectleider Mark Termeer van PCM.

De bureaus mogen eerst hun visie op tafel leggen. Daarna komen vijf à zes bureaus op een shortlist, die een algemene bureaupresentatie mogen houden. Met drie bureaus volgt dan een betaalde oriëntatie, die een communicatiestrategie moet opleveren.

Veel döner kebab niet erg fris

irule25 had ons via de nieuws-submit te melden:

Wie broodjes döner kebab bij eettentjes bestelt moet er rekening mee houden dat nogal wat broodjes te veel bacteriën bevatten. Dat stelt de Consumentenbond op basis van een onderzoek onder 35 kebabzaken. Volgens de bond overschrijdt 33% van de zaken de norm voor bacteriën. Tijdens het onderzoek trof de bond onder andere beschimmeld vlees aan.

De Consumentenbond zegt dat de grote hompen vlees in de kebabzaken vaak niet heet genoeg verwarmd worden om bacteriën te doden. Ook trof men onder meer rauw vlees aan tussen bereide producten en gebruikte vleesrollen die op de grond in de vriezer lagen. In een artikel haalt de Bond enkele voorbeelden aan van overtredingen in de zaken. Zo zat in een pand in Utrecht een papegaai in een kooi bij de vleesopslag. Bij een andere verkoper in die stad hing volgens de bond groen beschimmeld vlees in een koelcel. Volgens de uitbater ging het hier om een Turkse specialiteit. Bij een andere zaak werd een briefje 'verboden handen te wassen' aangetroffen.

Van de 35 onderzochte zaken kwam Nijmegen Döner Kebab als beste uit de bus.

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft shoarmazaken al langer in de peiling. Bij eerdere inspecties bleek 50% van de bedrijven zich niet te houden aan de regels van de hygiënecode voor de horeca. Vuile bedrijfsruimten en te hoge bewaartemperaturen van vlees komen het meest voor. Dit jaar wil de inspectiedienst alle 1.400 shoarmabedrijven, die bij de VWA bekend zijn, "minimaal eenmaal" controleren.

Belangrijke overwinning Bucks

Dan Gadzuric en de Milwaukee Bucks hebben een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de play-offs. Concurrent New Jersey Nets werd in eigen huis aan de kant gezet, 100-81.

Met deze overwinning zijn de Bucks de Nets voorbij in de Eastern Conference. De Sixers en de Pacers moeten de volgende slachtoffers worden van de opmars van de Bucks. Van de laatste tien wedstrijden werden er zeven gewonnen. Met een in theorie redelijk makkelijk programma de komende vijf wedstrijden, moeten de Bucks de volgende stap richting de play-offs kunnen zetten.

Met uitzondering van het eerste kwart, waarin de Nets een voorsprong namen van 28-21, kwamen de Bucks geen moment in gevaar. In het restant van de wedstrijd liepen zij makkelijk weg van de Nets. Enige lichtpuntje bij de Nets was Vince Carter, die tekende voor 26 punten. Jason Kidd stelde teleur met elf punten en zeven assists.

Michael Redd, die gisteren nog tot 39 punten kwam, had elf punten. Desmond Mason werd topscorer bij de Bucks met 15 punten. Dan Gadzuric speelde geen gelukkige wedstrijd met drie rebounds en één punt.

Cavs moeilijk te verslaan in eigen huis
De Cleveland Cavaliers zijn dit seizoen in eigen huis heer en meester. Zo ondervonden vannacht ook de Chicago Bulls. De Cavs wonnen met 100-91. Van de 26 thuiswedstrijden, verloor Cleveland er maar vijf.

De Bulls hadden geen antwoord op All-stars Lebron James en Zydrunas Ilgauskas. Vooral in de tweede helft van de wedstrijd kwam het duo echt op stoom. Ilgauskas scoorde 26 van zijn 33 punten in de tweede helft, en James 15 van zijn 27. "Je verwacht het eigenlijk wel van Lebron, maar als Zydrunas de rest van het seizoen ook zo blijft spelen, hebben we een grote kans om ver te komen," aldus Cleveland-coach Paul Silas. "Beide spelers speelden min of meer met ons," voegde Chicago-coach Scott Skiles er aan toe.

Bij de Bulls werd Ben Gordon wederom topscorer. Hij kwam in 28 minuten tot 21 punten, startend vanaf de bank. Kirk Hinrich scoorde 13 punten.

Overige uitslagen:

Washington Wizards - Memphis Grizzlies: 93-83
Indiana Pacers - Miami Heat: 93-91 (OT)
New Orleans Hornets - Seattle Sonics: 85-103
San Antonio Spurs - Houston Rockets: 99-81
Denver Nuggets - Boston Celtics: 107-86
Utah Jazz - Dallas Mavericks: 83-101
Phoenix Suns - LA Clippers: 118-101
Portland Trailblazers - LA Lakers: 83-86
Golden State Warriors - Atlanta Hawks: 101-96

Van Vossen en Witschge in benefietwedstrijd

De voormalige internationals Peter van Vossen en Richard Witsche hebben een uitnodiging gehad om op 1 maart in Jakarta een benefietwedstrijd te spelen voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië.

De twee Nederlanders zullen deel uitmaken van een elftal van oud-voetballers die het zal opnemen tegen het nationale team van Indonesië.

Ook de Mexicaanse oud-doelman Jorge Campos en oud-spelers als de Colombiaan Carlos Valderrama, de Fransman Laurent Blanc en de Schot Gary McAllister behoren tot de genodigden. Van de opbrengst van de wedstrijd zullen er projecten voor weeskinderen in Indonesië worden bekostigd.

Tarantino gaat CSI regisseren

LSD had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsDe laatste aflevering van dit seizoen van Crime Scene Investigation wordt geregisseerd door Quentin Tarantino. De Amerikaanse regisseur, bekend van Pulp Fiction en Reservoir Dogs, gaat ook het scenario voor de aflevering verzorgen. De producent van de serie, Carol Mendelsohn, meldde dit vandaag aan de website van The Hollywood Reporter.

De hoofdrolspelers van de populaire televisieserie wisten Tarantino te strikken in Las Vegas, waar de serie zich afspeelt. Tijdens de seizoensafsluiter komt een van de hoofdrolspelers terecht in een gevaarlijke situatie. Mendelsohn: "Er zal dit keer meer ongedierte en bloed zijn."

Het is overigens niet de eerste keer dat Tarantino een aflevering van een televisieserie regisseert. Tien jaar geleden was hij al eens verantwoordelijk voor een aflevering van ER.

Quentin Tarantino
Quentin Tarantino

Organisatie Kuurne heeft alternatieven

De organisatie van Kuurne-Brussel-Kuurne is dit jaar bedacht op koude weerscondities. Het heeft voor zondag twee alternatieve routes uitgestippeld.

Vorig jaar werd de start van het wielerseizoen geteisterd door sneeuw en ijs op de wegen. Dit keer heeft de organisatie derhalve besloten om twee alternatieve routes op te stellen, voor het geval het winterweer wederom mocht toeslaan.

Het eerste alternatief parcours laat de renners de beklimmingen van de Kanarieberg, de Kruisberg en de Oude Kwaremont overslaan. Men zou dan van La Houppe rechtaan naar Ronse rijden. Het tweede alternatief vormen vijftien ronden van 10,2 kilometer in Kuurne zelf, waar doorgaans in de slotfase twee ronden worden verreden.

Vooralsnog gaat de organisatie er vanuit dat de race op het originele parcours van 190 kilometer zal kunnen worden afgewerkt.

Aangifte wegens godslasterende column

pberends en Pim_In_Memoriam hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Tegen het NRC Handelsblad is aangifte gedaan wegens smalende godslastering. De klacht is afkomstig van de Bond tegen het Vloeken en heeft betrekking op een column van Frits Abrahams die op 20 januari geplaatst werd.

In die column, getiteld 'Onze Lieve Heer', gaat Abrahams in op een oud leesboekje uit 1907 wat hij onder ogen kreeg. Dat 'leesboek voor de jeugd', geschreven door Jos.M. Reynders, laat volgens Abrahams zien ''hoe we onze kinderen nog geen eeuw geleden opvoedden - hersenspoelden is eigenlijk een beter woord - met een genadeloos fundamentalisme dat we nu op geen enkele lagere school, en zeker de islamitische niet, zouden dulden''.

De woede van de Bond tegen het Vloeken is onder meer gericht tegen de volgende zin uit de column: ''Onze Lieve Heer, die geile beer, liet een kindje doden en kwam zo in de hemel aan zijn gerief met dit kindjelief.'' Abrahams neemt zo een religieus versje uit het oude leesboekje op de hak. De Bond stelt in een persbericht: ''Wij kunnen hierin niet anders lezen dan dat God hier pedofilie en/of necrofilie wordt toegedicht.''

Ondanks dat 'smalende godslastering', waar de Bond een beroep op doet, in Nederland nauwelijks meer bestraft wordt (in de afgelopen 70 jaar heeft de rechter driemaal een veroordeling uitgesproken, waarvan de laatste in 1965), dient de Bond tegen het Vloeken tóch een strafklacht in. Directeur Rijk van de Poll: ''De uitslag van een procedure is nooit te voorspellen. Misschien wil de rechter nu, sinds lange tijd, een inhoudelijke uitspraak doen over smalende godslastering''.

De Bond spande eerder (1995) een rechtszaak aan tegen Theo van Gogh, die in een column de Bond tegen het Vloeken ''de supportersvereniging van die 'rotte vis van Nazareth''', had genoemd. Van Gogh reageerde hiermee op de aangifte tegen collega-columnist Theodor Holman, die ''iedere christenhond'' een misdadiger had genoemd. Het Gerechtshof Amsterdam besloot toen echter geen strafvervolging in te stellen. In de procedure bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens werd de Bond in 1999 zonder opgaaf van redenen niet ontvankelijk verklaard.

Het NRC Handelsblad heeft laten weten volgende week op de aangiftebrief te zullen reageren. Columnist Abrahams kreeg vorig jaar nog in de aula van de Erasmus Universiteit de Leeskabinetprijs van het Rotterdamsch Leeskabinet uitegereikt voor zijn columns in het NRC.

Eind vorig jaar verwierp de Kamer nog een motie van D66 om smalende godslastering (artikel 147) uit het wetboek van strafrecht te halen. De motie werd verworpen door tegenstemmen van de PvdA, SP en GroenLinks, alsmede de christelijke partijen. De linkse partijen verwierpen toen de motie omdat ze 'het tijdstip' verkeerd achtte. Minister De Graaf van D66 blijkt het met die mening van de linkse oppositie eens te zijn. Vandaag pleitte hij voor het in de wet houden van het omstreden artikel. Hiermee staat hij lijnrecht tegenover zijn eigen fractie.

Beschermde status voor schaatstoppers

De Nederlandse schaatsers die volgende week tijdens het WK afstanden in Inzell een medaille weten te winnen, kunnen na de zomer rekenen op een beschermde status.

Een podiumplaats zal dan betekenen dat de schaatser automatisch is geplaatst voor de eerste reeks van wereldbekerwedstrijden van het volgende seizoen, het seizoen waarin de Olympische winterspelen in Turijn plaatsvinden.

De schaatsers, maximaal twee per afstand, die volgende week op het erepodium zullen staan, zullen in november geen selectiewedstrijden hoeven te rijden om een ticket te bemachtigen voor de World Cup wedstrijden in Calgary, Salt Lake City en Milwaukee.

Nieuwe video van FIFA Street

FIFA Street is de straatversie van de populaire FIFA voetbalgames. In dit spel gaat het eigenlijk alleen om de persoonlijke kwaliteiten van de speler. Je kunt allerlei verschillende trucs uitvoeren om voorbij je tegenstander te komen. Ook hoef je je niet aan de officiële regels van voetbal te houden en kun je de muur gebruiken voor extra mogelijkheden.

EA heeft op hun website een nieuwe video gelanceerd van FIFA Street. In deze video zie je een aantal moves die je kan uitvoeren om je tegenstander te passeren.

Klik hier voor het filmpje

Only in America V

Ja, ik had al weleens gehoord van birththerapy, waarbij dikke amerikanen op je gaan zitten terwijl jij je als tienjarig frummeltje probeert vrij te worstelen. De therapeutische waarde ging alleen altijd aan mij voorbij.

Mijn conclusie is dan ook dat Amerikanen een vreemde relatie hebben tot fysieke zaken als geboren worden en dergelijke... dat werd nog eens versterkt toen ik dit tegen kwam; OMFG, lijst je zoiets in om het aan je schoonouders te geven???

Webber naar Philadelphia

De Philadelphia 76ers hebben Chris Webber van de Sacramento Kings aangetrokken. Naast Webber verhuizen ook Matt Barnes en Michael Bradley naar de Sixers.

In ruil voor dit trio krijgen de Kings Brian Skinner, Kenny Thomas en Corliss Williamson. Williamson speelde al eerder vijf seizoenen in Sacramento. Met deze ruil komt een einde aan de speculaties dat de Sixers een grote speler aan zouden trekken om naast Allen Iverson de kar te gaan trekken in Philadelphia.

Webber, vijf keer gekozen in de All-star game, is dit seizoen zeer op dreef. Zijn gemiddelden liegen er niet om met 21.3 punten, 9.7 rebounds en 5.5 assists per wedstrijd. Hij begon zijn carrière in 1993 bij de Golden State Warriors, het seizoen waarin hij werd verkozen tot Rookie van het jaar. Hij verkaste het jaar daarop naar de Washington Wizards, alwaar hij vier seizoenen speelde. Sinds het seizoen '98-'99 speelt Webber in Sacramento.

Poetin verspilt vijf pensioenen aan kapsel poedel

weggie had ons via de nieuws-submit te melden:

Aan de poedel van de vrouw van de Russische president Vladimir Poetin wordt maandelijks voor zo'n 300 euro verknipt. De Russische krant Moskovsky Komsomolets weet te melden dat de presidentsvrouw Lyudmila elke twee weken met het poedeltje voor een zogeheten leeuwenkapsel naar de hondenkapper gaat. Daar wordt de vacht op het lijf kort geschoren en staan de haren rondom de kop uit.

Voor Nederlandse begrippen valt dit bedrag nog wel mee maar in Rusland is een rekening van 150 euro per keer schrikbarend hoog. Het gemiddelde pensioen bedraagt 60 euro per maand, aan de hond worden dus elke maand vijf pensioenen verspijkerd. Poetins labrador Connie gaat in tegenstelling tot zijn huisgenoot bijna niet naar de kapper.

Koeman spreekt geruchten tegen

Trainer Ronald Koeman heeft de geruchten over een mogelijke transfer naar Valencia Cf tegengesproken.

"Dat gerucht geeft eens temeer aan dat er vaak zomaar wat geschreven wordt. Valencia is niet aan de orde", aldus de trainer van Ajax. Koeman heeft nog een contract bij de Amsterdammers tot medio 2006, maar staat op dit moment ondere zware druk bij de club uit de ArenA.

Ajax staat derde in de competitie en de onvrede onder de supporters neemt toe. "De kritiek wordt soms wat overdreven", aldus Koeman. "Ik draai lang genoeg mee in het wereldje om te weten dat het binnen enkele wedstrijden kan omdraaien."

Villeneuve: "Races worden weer spannend"

Jacques Villeneuve is terug. Buiten het gegeven dat vele fans de Formule-1 spannender vinden mét Villeneuve in het veld zorgen de regelementswijzigingen voor een spannend seizoen, aldus Sauber coureur Jacques.


Villeneuve: “We zullen zeker betere races gaan zien, wat goed nieuws is voor de vele fans. Tot vorig seizoen waren de wagens makkelijk te besturen en te corrigeren. Je moest werkelijk een hele grote fout maken om van de baan te vliegen. Dat is dit seizoen wel anders, vooral bij het remmen en insturen gedraagt de auto zich nerveus.”

“We zullen zeker ook meer inhaalmanoeuvres zien. De coureurs moeten de gehele race uitrijden met slechts één bandenset, dit zorgt ervoor dat de coureur meer moet gaan nadenken of hij aanvalt of juist zijn banden spaart. Vooral de ervaren coureurs zullen hierbij een voordeel hebben”, denkt Villeneuve. Zij zullen zich niet zo snel verleiden tot roekloze acties die hun banden erg snel doen slijten.”

Redbull en Midland maken geen deal

Dat Sauber zich als zevende team heeft ingeschreven voor het Grand Prix World Championship (GPWC) werd al eerder bericht.

Over het algemeen werd aangenomen dat de Formule-1 teams Jordan Grand Prix(Midland-F1) en Red Bull Racing dit ‘voorbeeld’ zouden volgen. Midland-F1 en Red Bull Racing hebben echter bekend gemaakt geen enkele beslissing te gaan maken.

Ferrari heeft tot nu toe, als enige Formule-1 team, bij Ecclestone bijgetekend om ook na 2007 nog in de Formule 1 uit te komen. De overige teams (BAR Honda, Renault F1, BMW Williams F1, McLaren Mercedes, Toyota F1, Sauber Petronas en Minardi F1) hebben zich ingeschreven voor het GPWC. Midland-F1 (Jordan) en Red Bull Racing zijn de enige teams die (nog) geen enkele beslissing willen maken.

Donner wil wietbranche aanpakken

Minister Piet Hein Donner van Justitie wil de subcultuur rondom de wietteelt in Nederland gaan aanpakken. De wietbranche floreert in ons land en draagt dat openlijk uit, tot groot ongenoegen van Donner en een groot deel van de Tweede Kamer. De minister kondigde aan dat wietkwekers nog harder zullen worden aangepakt.

Donner stoort zich aan de vele growshops waar men openlijk al het materiaal voor de wietteelt kan kopen, vrachtwagens die wietkweekspullen bij klanten thuis bezorgen en glossy magazines die softdrugs en wietteelt promoten. De SGP wil dat Donner onmiddelijk alle growshops sluit, maar zo eenvoudig ligt dat niet. De winkels verkopen namelijk spullen die je ook voor andere zaken dan wietteelt kunt gebruiken. Op zich zijn zaken als lampen, ventilatoren, kweekmediums, koolstoffilters en voedingsmiddelen niet strafbaar.

De CDA-bewindsman kondigde gisteren aan dat niet alleen de grootschalige wietteelt aangepakt zal worden, maar ook de openlijke uitwassen die rondom de teelt horen. Donner: ''Er valt nu niets te doen tegen growshops. Je kunt het bijvoorbeeld ook een tuinwinkel noemen. Ik laat wel de mogelijkheden onderzoeken om deze praktijken in te dammen. Bijvoorbeeld door een wettelijke regeling, zoals vergunningen, maar liever niet.''

De Tweede Kamer toonde zich verontrust over de grote rol van Nederland bij de productie, export en doorvoer van pakweg alle soorten drugs. Opvallend vond men dat de teelt van nederwiet nog immer massaal is, terwijl alleen kweek voor eigen gebruik is toegestaan.


Interieur growshop Growland in Veenendaal

'Verbied seksfeesten homo's'

Feesten waar homo's bewust onbeschermde seks, het zogenaamde 'barebacking', met elkaar hebben, moeten worden verboden. Op dit soort feesten is er een grote kans dat bezoekers elkaar met HIV besmetten. Gemeentes moeten via de plaatselijke verordening barebacken in het openbaar verbieden.

Deze uitspraak deed Jan van Wijngaarden, inspecteur infectieziekten bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in het boek 'Je lust of je leven', dat vandaag verschijnt. Het boek gaat over de geschiedenis van de HIV- en aidsvoorlichting en is geschreven door Tim Dekkers. Hij heeft het idee dat die mensen in kwestie 'een groep die ernstig tekeergaat, zich nergens iets van aantrekt en veel drugs gebruikt.'

Van Wijngaarden geldt als één van de architecten van het Nederlandse aidsbeleid en ontdekte in 1982 de eerste aidspatiënt in Nederland. Hij speelde een vooraanstaande rol bij de bestrijding van HIV en AIDS. Hij is nu van mening dat dwangmaatregelen noodzakelijk zijn. "Moeten wij met zijn allen dat bedrag opbrengen omdat iemand zo graag wil barebacken?"

DVD: Super Size Me

Super Size MeJe kunt gerust elke week bij McDonald's eten, toch? Dit is tenminste het beeld dat de vriendelijke rood-en-gele clown lijkt te schetsen. Filmmaker Morgan Spurlock nam de proef op de som en at een maand lang bij McDonalds. Het resultaat is de documentaire Super Size Me. Hij haalt meer dan vier weken lang zijn ontbijt, lunch en diner bij de toko met de grote M. Ondertussen gaat hij dieper in op de Amerikaanse epidemie die overgewicht heet...

"See, now's the time when you start getting the McStomach-ache..."

Rotterdamse imam wordt land uitgezet

Volgens welingelichte bronnen wordt vandaag een imam het land uitgezet van de 'Iskender Pasa Camii' moskee, aan de Insulindestraat in Rotterdam. Van de gebedsvoorganger is vastgesteld dat hij heeft aangezet tot haat en opruiing tot de jihad. De moskee kwam vlak na de moord op Theo van Gogh in het nieuws toen men eiste dat een muurschildering van kunstenaar Chris Ripke voor de moskee met de tekst ’Gij zult niet doden’ zou worden weggehaald. De politie liet het kunstwerk inderdaad verwijderen, toe woede van een deel van de Rotterdamse gemeenteraad.

Al-Fourqaan
De imams van de Al-Fourqaan moskee in Eindhoven die van minister Verdonk het land uitmoeten, hebben beroep aangetekend tegen de weigering van de bewindsvrouw om hun verblijfsvergunning te verlengen. Het gaat overigens om twee imams die daadwerkelijk weg zouden moeten, Bersham uit Bosnië en Mahmoed uit Kenia die de dagelijkse geestelijke leiding van de moskee in handen hebben. Een derde imam woont al niet meer in Nederland en was ook niet van plan om terug te keren.

In het NOS-Journaal zei de advocaat van de Eindhovense moskee gisteren dat uit de ambstberichten van veiligheidsdienst AIVD, waarop de beslissing van Verdonk is gebaseerd, niets staat over aanzetten tot haat en toestaan dat in de moskee strijders geworven worden voor de heilige oorlog, de jihad. Volgens hem staat er alleen dat de imams het Salafisme prediken, een uiterst orthodoxe-stroming binnen de islam, die niets moet hebben van de westerse manier van samenleven en omgaan met andersdenkenden afwijst. Hij vermoedt dat Verdonk aanstuurt op een proefproces, om zo meer aanhangers van het Salafisme te kunnen aanpakken.

Burgemeester Alexander Sakkers (VVD) van Eindhoven wil volledige openheid over de reden tot de voornomen uitwijzing van de imams. Hij zei eerder dat zijn ambtenaren niets gemerkt hadden van aanzetten tot haat, opruiing en werving voor de jihad in de moskee.

Mourinho zorgt voor rel in Camp Nou

De coach van Chelsea, José Mourinho, heeft na afloop van de Champions League wedstrijd tegen Barcelona (2-1 winst Barcelona) voor een rel gezorgd.

De coach van de Engelse club weigerde na afloop van de wedstrijd op de verplichte persconferentie te verschijnen. Als reden gaf Mourinho op dat Frank Rijkaard in de rust zou hebben geprobeerd om een gesprek met scheidsrechter Anders Frisk te beginnen.

"Je mag best wat tegen de scheidsrechter zeggen helemaal als dat op een beleefde manier gebeurt. Wij liepen samen naar boven en op dat moment kwam er rumoer van de andere kant. Dit is eigenlijk heel belachelijk hoor," aldus Rijkaard voor de camera`s van de NOS.

Chelsea zou een officiële klacht willen indienen naar aanleiding van het gesprek van de Nederlandse trainer met Frisk. In de tweede helft van de wedstrijd gaf de arbiter de wedstrijd een andere wending door aanvaller Didier Drogba van Chelsea na een dubieuze tweede gele kaart van het veld te sturen.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Radomski weer fit

Middenvelder Arek Radomski van SC Heerenveen is op tijd weer hersteld voor de UEFA cup wedstrijd donderdag tegen Newcastle United. De Pool is hersteld van de griep, waardoor hij de eerste wedstrijd tegen de Engelse club mistte.

Ondanks een blessure aan zijn lies is Klaas-Jan Huntelaar ook beschikbaar voor de wedstrijd. De trainer van de Heerenveense club, Gertjan Verbeek, voelt er niets voor om de spits te sparen voor de competitiewedstrijd aankomende zondag tegen PSV. "Wij bekijken zijn blessure van dag tot dag, maar hij is belangrijk voor ons, zeker tegen Newcastle."

Toch geeft Verbeek zijn ploeg weinig kans tegen de Engelsen, na de 2-1 nederlaag vorige week thuis. "Maar kansloos ben je nooit. Je weet niet hoe een wedstrijd verloopt. We spelen in ieder geval om te winnen."

Button zeker van Williams-stoeltje

Frank Williams heeft bekend gemaakt dat als Jenson Button bij BAR kan vertrekken, Williams hem een plaats in hun team moet geven.

Na al het getouwtrek en juridische discussies over het contract van Button vorig jaar, lijkt er dit jaar opnieuw een hoop gepraat over contracten te komen. In het huidige contract van Jenson Button bij BAR staat de prestatieclausule dat als de coureur in september bij de Italiaanse Grand Prix minder dan 75% van de punten van de kampioenschapsleider heeft, hij mag vertrekken bij BAR.

De kans dat dat gebeurt lijkt redelijk groot. In het geval dat Button bij BAR kan vertrekken, heeft volgens Frank Williams zijn team de verplichting om Button een race-zitje voor 2006 te geven. Dus ook voor Nick Heidfeld en Mark Webber wordt het een spannend jaar, omdat de kans groot lijkt dat één van de twee zijn plaats na dit jaar aan Button af zal moeten staan.

Gynaecologen boos om Valentijnskaart

SethGecko had ons via de nieuws-submit te melden:

Geneesmiddelenfabrikant Organon heeft de plank mis geslagen met de Valentijnsactie die zij tien dagen geleden hield. Het bedrijf stuurde aan ongeveer 800 Nederlandse gynaecologen een anonieme Valentijnskaart met de tekst 'Zullen we het nu maar aan iedereen vertellen?'. Bij de veelal getrouwde of samenwonende mannen en vrouwen leidde dit soms tot grote onrust thuis.

Op de kaart zelf stond geen enkele aanwijzing van wie de boodschap afkomstig zou kunnen zijn. Pas een dag later kwam de verklaring. Organon wilde op deze manier een nieuw voorbehoedsmiddel aanprijzen. Inmiddels heeft de geneesmiddelenfabrikant geprobeerd de klachten over de kaart naar ieders tevredenheid op te lossen. Zo is bij sommige gezinnen een verzoenend bloemetje bezorgd.

Opnieuw kinderfilm onder vuur bij Christenen

thomas26 had ons via de nieuws-submit te melden:

Shrek, de ondeugende OgerDe Traditional Values Coalition, een beweging van Christelijke fundamentalisten in de Verenigde Staten, waarschuwen ouders voor de 'verdorvenheden' die er naar hun oordeel in de kinderfilm Shrek 2 te zien zijn. Volgens hen staat de animatiefilm bol van seksuele toespelingen en lopen er te veel transseksuelen rond in de prent. Shrek 2 is dit jaar genomineerd voor een Oscar in de categorie 'Best Animated Feature Film'.

Waar de meeste mensen de film zien als een komisch verhaal over een groene kwelgeest en zijn ware liefde, bekijkt de Traditional Values Coalition de film met grote gevoelens van argwaan: "Shrek 2 staat op de affiche als onschuldig amusement, maar bevat subtiele seksuele toespelingen", aldus de verklaring op haar website. De beweging omschrijft zichzelf als een fundamentele interconfessionele pressiegroep waarbij meer dan 43.000 kerken zijn aangesloten.

Eerder al kregen (teken)filmkarakters als SpongeBob SquarePants, Barney de dinosaurus, de Teletubbies en Bert & Ernie uit Sesamstraat vanuit conservatieve Christelijke kringen al kritiek te verduren, vanwege het feit dat zij 'immorele en homoseksuele boodschappen' zouden uitdragen aan de jeugd.

Mourinho zorgt voor rel in Camp Nou

De coach van Chelsea, José Mourinho, heeft na afloop van de Champions League wedstrijd tegen Barcelona voor een rel gezorgd.

De coach van de Engelse club weigerde na afloop van de wedstrijd op de verplichte persconferentie te verschijnen. Als reden gaf Mourinho op dat Frank Rijkaard in de rust zou hebben geprobeerd om een gesprek met scheidsrechter Anders Frisk te beginnen.

"Je mag best wat tegen de scheidsrechter zeggen helemaal als dat op een beleefde manier gebeurt. Wij liepen samen naar boven en op dat moment kwam er rumoer van de andere kant. Dit is eigenlijk heel belachelijk hoor," aldus Rijkaard voor de camera`s van de NOS.

Chelsea zou een officiële klacht willen indienen naar aanleiding van het gesprek van de Nederlandse trainer met Frisk. In de tweede helft van de wedstrijd gaf de arbiter de wedstrijd een andere wending door aanvaller Didier Drogba van Chelsea na een dubieuze tweede gele kaart van het veld te sturen.

Dirty Harry-games op komst

Clint Eastwood heeft bevestigd dat hij meewerkt aan een serie video-games met inspecteur Harry Calahan in de hoofdrol. Niet alleen zullen zijn stem en beeltenis in de games gebruikt worden, hij zal zelf ook een vinger in de pap hebben bij de creatieve aspecten van het game-ontwerp.

"Dit is de gelegenheid om de vele verzoeken om door te gaan met Dirty Harry, alleen dan als game," aldus Clint Eastwood. "Door het maken van Dirty Harry-games zullen er ook nieuwe generaties kennis maken met dit gedenkwaardige filmfiguur."

Eastwoods bedrijf Malpaso Prods. werkt voor dit project (het eerste spel uit de serie) samen met Warner Bros. Interactive Entertainment. Er is nog niets bekend over releasedata, noch op welke platforms de games uit zullen komen. Het lijkt waarschijnlijk dat de games ontwikkeld worden voor de next-gen consoles.

Kleuter verdronken in zwembad Den Bosch

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Een jongetje van vier jaar oud is gisteren verdronken in het zwembad 'Sportiom' in Den Bosch. Hij was met twee zussen gaan zwemmen in het kinderbad en bleef achter toen de twee wat gingen eten. Waarschijnlijk is hij daarna in z'n eentje naar het golfslagbad gegaan.

Volgens de politie werd het jongetje teruggevonden in het golfslagbad. Reanimatie mocht niet meer baten.

Jury voor proces Michael Jackson rond

De selectie van de juryleden voor het proces tegen popster Michael Jackson is afgerond. De openbare aanklager en de verdediging zijn het eens geworden over de samenstelling van de jury, die zal bestaan uit acht vrouwen en vier mannen. Jackson staat terecht voor onder meer kindermisbruik.

De juryselectie is vlotter verlopen dan verwacht, hoewel de procedure twee keer werd vertraagd, eerst door een sterfgeval in de familie van Jacksons advocaat Thomas Mesereau, en vorige week door de ziekenhuisopname van de zelfbenoemde 'King of Pop' wegens griep.

Volgens lokale media bestaat de jury nu uit acht blanken, drie latino's en een Aziaat. De aanklagers waren tegen een Afro-Amerikaan in de jury, wat tot veel verzet heeft geleid. De vader van de oorspronkelijk zwarte Jackson stelde enkele weken geleden in een interview dat achter de zaak tegen zijn beroemde zoon racistische motieven schuilen.

De geruchtmakende rechtszaak kan nu misschien volgende week beginnen.

Pelgrimstochten Mekka met subsidies betaald

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De directeur van Nisbo, Süleyman Damra, blijkt op grote schaal misbruik te hebben gemaakt van overheidsgeld. Nisbo, de ouderenbond voor migranten, gebruikte het geld onder meer voor de financering van Damra's eigen politieke partij, maar ook pelgrimstochten naar Mekka werden ermee betaald.

De Volkskrant meldt dit in haar editie van vandaag. Nisbo ontvangt ieder jaar drie ton aan subsidies van de overheid. Het vermoeden bestaat nu dat er veel meer gefraudeerd is. Zo bestaat er volgens een woordvoerder van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, 'ernstige twijfel' over een aantal projecten ter waarde van 350 duizend euro. De subsidiekraan is per direct dichtgedraaid.

Volgens Damra zijn de verdenkingen suggestief. Hij denkt erover om met een eigen onderzoeksbureau naar de kwestie te kijken.

In het verleden heeft Damra vaker stof laten opwaaien. Zo verspreidde hij in december een bericht, waarin hij een verband tussen de moord op Theo van Gogh en de geruchten over financiële malversaties bij Nisbo legde. Volgens Damra was er in Nederland sprake van een 'heksenjacht op allochtonen'. Ook opperde hij om Turkse letters in het Nederlandse alfabet in te voeren.

Multiplayer Duke Nukem 3D onder Windows

In (eeuwige?) afwachting op Duke Nukem Forever kun je natuurlijk proberen de oudere versie Duke Nukem 3D op je Windows-machine aan de praat te krijgen.

Programmeur JonoF is al een tijdje bezig om een stabiele port voor Windows te maken en heeft nu een versie geschreven die multiplayer ondersteunt.

De port is hier te downloaden.


Duke Nukem 3D voor Windows

Naast deze download heb je de .GRP files van een Duke Nukem 3D versie nodig. Dit kan de shareware versie, 1.3d, 1.4, 1.5 of Atomic zijn.

Details van de port:

Native Windows and Linux port.
OpenGL rendering support.
True-colour textures support.

Het land uit, allemaal!

Mevrouw Verdonk wil drie radicale imams het land uitzetten. Het gaat om islamitische voorgangers van de Al-Fourhaal-Moskee in Eindhoven. Volgens de AIVD dragen de imams willens en wetens bij aan de radicalisering van moslims in Nederland. Een absoluut gevaar voor de democratie. Dat weet ik, als Groenlinks stemmer zijnde, zelfs. We moeten er echt met z’n allen voor zorgen dat de democratie en onze rechtstaat niet verloren gaat. We moeten vechten voor onze en de daaropvolgende generatie.Ook ik zal als burger hiervoor waken! Iedereen het land uit die de democratie in de wegloopt en/of verwerpt! Ik heb er zin an!

CD: Laurent Garnier - Cloud Making Machine

The factory is most beautiful to look at by night. The ols people say that is has always been there, spitting out it's white smoke, heavy like rain filled clouds. They say that the cloud making machine has the power to recharge the batteries of the sky and to raise wishes up to the heavens. This is a story about a man who made a wisht and told it to the machine. But his wish was to complicated toe be granted straightaway. Months passed, hope became stronger than doubt, love became stronger than fear, the present became stronger than the past, the sun became stronger than the winter and the dance became stronger than everything else. At last his wish was heard. The machine makes clouds and sends everyone's whises up to the heavens. Ask, and perhaps your wish will be granted.

Dat is het verhaal achter de nieuwe CD van Laurent Garnier. Verwacht je techno dat zit je er goed naast. Wil je weten wat je wel te horen krijgt dan? Lees dan verder en ik zal het je proberen uit te leggen.

[Gerucht] Xbox 2 met losse harde schijf?

De geruchten gaan dat Microsoft van plan is om twee modellen van de Xbox 2 uit te brengen: eentje met een harde schijf en eentje zonder een harde schijf. De games zullen echter niet direct gebruik maken van een harde schijf.
Het zal ook mogelijk zijn om up te graden door een harde schijf (of een ander soort opslag-medium) in je Xbox te plaatsen. Deze harde schijf zou geplaatst moeten worden op de bovenkant van de Xbox 2.

Maar er gaan nog meer geruchten over deze losse harde schijf: door het toevoegen van een kleurenscherm en knoppen zou de harde schijf weleens een portable mediaplayer kunnen worden. Deze geruchten gaan al langer de ronde en de mediaplayer zou moeten concurreren met de Ipod.

Op de E3 in mei zal er een hoop duidelijkheid komen over de Xbox 2(Xbox Xenon, Xbox 360, Xbox Next of NeXtBox zijn ook namen die rondgaan). Want op die beurs zal Microsoft de opvolger van de huidige Xbox vertonen aan het publiek.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1221
review
Outcast 2: A New Beginning
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.